Den periodiska tabellen över WordPress-plugins (och min topp 5)

WordPress största försäljningsplats är enligt min ödmjuka åsikt det förvånansvärt enorma urvalet av gratis plugins som finns tillgängliga från WordPress.org-arkivet. Även om man inte bara borde ignorera vikten av själva WordPress-kärnan och hur enkelt man kan ändra din design med teman, är det plugins som utrustar oss med förmågan att uppnå nästan vad som helst (tänk bara på apparna som sådana som ManageWP och Digital Telepathy har skapat med WordPress).


Med det i åtanke är jag alltid på jakt efter nya plugins för att kolla in och granska och det går inte en månad att jag inte snubblar över en ny plugin som helt blåser bort mig när det gäller dess funktionalitet. Man bör dock fortfarande pausa för reflektion och överväga de plugins som har levererat värde till bokstavligen hundratusentals WordPress-användare.

Det är där den periodiska tabellen med WordPress-plugins kommer in.

Tillbaka till skolan

Du kanske väl har stött på listor över de mest populära WordPress-plugins tidigare (jag har producerat mina egna tidigare), men antagligen ingenting som periodisk tabell över WordPress-plugins. Det ser exakt ut hur du kan tänka dig det:

Periodisk tabell över WordPress-plugins

Tabellen innehåller de översta 108 WordPress-pluginsna efter antal nedladdningar och svävar över varje “element” ger dig en kort bild av information som rör plugin i kombination med det totala antalet nedladdningar.

Mycket cool, eller hur? Det är verkligen kul att spela med som någon som är bekant med WordPress men kanske är lite mindre användbar för dem som är på jakt efter några av de bästa plugins som finns tillgängliga. Även om tabellen representerar de “topp” 108-pluginsna, varierar kvaliteten och användbarheten för dessa plugins verkligen mycket.

Med det i åtanke bestämde jag mig för att ge dig mitt eget personliga val av de fem bästa pluginsna i periodiska tabellen med WordPress-plugins. Det här är vad jag i huvudsak anser vara de tio bästa plugins som finns tillgängliga för WordPress (inom gränserna för topp 108). Njut av!

5. Akismet

AkismetJag har beaktat de olika fördelarna med ett otaligt antal anti-kommentarspam-plugins under min tid men jag kommer alltid tillbaka till Akismet. Även om det inte är den perfekta lösningen anser jag att den är den bästa.

För att bäst förstå frågan om spam-skydd måste du överväga vilka anti-spam-lösningar som måste hanteras. Först och främst har du automatiserade spam-kommentarer som är relativt enkla att upptäcka. Det finns ganska många plugins där ute som kan fånga dessa, men den verkliga frågan är med mänskliga spammare. Om du har en människa som lämnar en kommentar på en webbplats (skräppost eller på annat sätt) blir beslutet om de är spammare nästan helt subjektivt. Som sådan måste en plugin vara mycket effektiv när det gäller att fatta korrekta beslut enligt vad vi makt anser vara rätt.

Akismet gör det bättre än någon annan plugin som jag har stött på, så om du lämnas lite olycklig av enstaka skräppostkommentarer som går igenom (eller legitim kommentar som markeras som skräppost) skulle mitt förslag vara att acceptera det som en kostnad för att ha kommentarer på din blogg. Akismet kanske inte är perfekt men det är ledaren för förpackningen.

4. W3 Total Cache

Jag är lite besatt av webbplatsens hastighet eftersom jag gjorde ganska tydligt i ett nyligen inlägg om ämnet. Jag brukar gå igenom stadier av att försöka varje liten tweak för att öka hastigheten på min egen blogg. Men i verkligheten är det enda största du kan göra för att öka WordPress-webbplatsens hastighet att installera ett cache-plugin som W3 Total Cache.

Varför gör ett enkelt plugin en sådan skillnad? För att uttrycka det så enkelt som möjligt, fungerar WordPress genom att ladda flera separata filer för att bilda en webbsida. En cache-plugin gör det mesta av det kombinerande jobbet i förväg så att när en webbsida kommer att laddas, gör det mycket snabbare.

Lyckligtvis är installationen av W3 Total Cache inte en komplicerad process. Följ bara stegen i videon nedan:

3. Wordfence Security

Många WordPress-användare tenderar att försumma säkerhetshänsyn tills det är för sent – det vill säga när deras webbplats komprometteras. Med det i åtanke, om du skulle göra bara en sak för att göra din webbplats säkrare skulle jag rekommendera att du installerar Wordfence Security.

Jag kommer inte att gå in på detaljerna här men jag kan vara säker på att Wordfence Security är en ganska omfattande lösning för WordPress-webbplatser. Det finns naturligtvis inget sådant som en garanti för att din webbplats ska äventyras på något sätt, men du kan långt minska oddsen för att det händer genom att installera detta plugin.

2. Bruten länkkontroll

Om webbplatshastigheten är en besatthet av mig så är trasiga länkar en annan. I ett idealiskt ord skulle dina besökare aldrig träffa en 404 sida eftersom de är en absolut mördare när det gäller engagemang. Faktum är att de flesta surfare är ganska otåliga och kommer att gå vidare från en webbplats om de träffar en 404 snarare än att hålla sig runt och försöka hitta ditt förlorade innehåll.

Så i fallet med trasiga länkar är förebyggande det bästa botemedlet. Det är där Broken Link Checker kommer in – en plugin så funktionell och omfattande att jag fortfarande kämpar för att tro att den är gratis.

I ett nötskal skannar Broken Link Checker varje länk på din webbplats och kontrollerar om den returnerar ett 404-fel. Den ger dig sedan en lista över trasiga länkar och gör att du kan ändra dem direkt från plugin-skärmen (i motsats till att fixa varje länk manuellt). Inte bara det utan den kommer kontinuerligt att skanna din webbplats fortlöpande och meddela dig om alla “färska” trasiga länkar.

Bruten länkkontroll

Jag repar bara ytan här – Broken Link Checker har en massa fler funktioner och mer anpassningsbara inställningar än du kan skaka en pinne på. Jag anser att det är en obligatorisk nedladdning för alla WordPress-användare.

1. WordPress SEO av Yoast

Även om WordPress är relativt väl inrättat för SEO ur lådan, om du har några ambitioner att rangordna i sökmotorerna kommer du att vilja installera en SEO-plugin med ytterligare funktioner.

Med det i åtanke, om du har följt mina artiklar här på WPExplorer under de senaste månaderna, kommer du att veta att jag är ett stort fan av SEO av Yoast – så mycket tydliggörs av mina två-deliga serier om det vanligaste på plats SEO-misstag. Det är enligt min mening den överlägset bästa SEO-lösningen för WordPress, och precis som trasig länkkontrollern blåses jag bort till det värde den erbjuder.

Vilka är dina favorit plugins?

Jag har valt bara fem plugins från 108 och det finns naturligtvis ett enormt antal som du kan sätta fram ett argument för att inkluderas i de fem bästa. Jag har fokuserat på de plugins som jag känner till nytta för den största andelen WordPress-användare och har också fäst in på ”stora effekter” lösningar snarare än några av de mer nischerbjudanden som finns.

Inte bara det, men jag kan tänka på ett antal plugins som inte gjorde det till topp 108 som utan tvekan motiverar inkludering. Exempel inkluderar:

Med det ovanstående i åtanke, skulle jag gärna vilja veta vad dina favoritpluggplockar skulle vara, så snälla avfyra i kommentarsavsnittet!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map