En dag i WordPress-utvecklarens liv – Frilansutvecklare Bill Erickson

Många av oss som älskar WordPress och vet hur de använder det, fångar oss ibland och undrar hur det skulle vara att vara WordPress-utvecklare, kanske till och med drömmer om att bli en. I den här serien kommer vi att försöka erbjuda dig ett insiders perspektiv på hur en dag i framgångsrika WordPress-utvecklare i olika områden på marknaden är, vad de gör dagligen för att förbli framgångsrika och vilka råd de skulle ha för en blivande WP-utvecklare.


I den första delen där vi tittar på en dag i en frilansutvecklare har vi gått med Bill Erickson, en frilansutvecklare / konsult som har haft några ganska högprofilerade kunder under sin tid; Yoast, University of Cambridge, för att nämna några. Frågorna är rubrikerna och Bills svar följer nedan.

1. Vad är det första du gör efter att du vaknat på morgonen?

När jag står upp kontrollerar jag min telefon för att se till att det inte finns något brådskande (SIDA NED-e-postmeddelanden), men försöker att inte dras in i arbetet för tidigt. Jag tar en lång promenad med min hund och förbereder sedan någon typ av frukost (vanligtvis bara ett glas apelsinjuice om jag inte är riktigt hungrig), duschar och gör mig redo. Runt klockan 9 är jag på mitt hemmakontor redo att komma på jobbet.

2. Hur hanterar du kodarens block?

Det är verkligen bra att ha en grupp utvecklare att studsa ut idéer, se hur andra skulle bygga något och granska din kod. Jag har en slackchatt med ett gäng andra utvecklare, vilket är bra. Det är svårt när du arbetar hemma själv, och jag tror att fler utvecklare bör hitta sätt att nå ut till andra – oavsett om det arbetar tillsammans på ett coworking office / gelé, skapar en Slack / HipChat-chatt eller helt enkelt hålla kontakten via Twitter.

Om det är något särskilt svårt eller intressant kommer jag att spendera extra tid på att undersöka det och verkligen förstå hur och varför något fungerar. Jag delar det sedan offentligt på min blogg. Till exempel hade jag ett projekt där jag behövde ställa in standardvärden för ett gäng olika typer av innehåll (post meta, alternativ, term meta). Jag grävde genom WordPress och Genesis kärnan för att hitta alla relevanta filter, då skrev ett inlägg om det. Jag har funnit att om jag vet att något kommer att vara offentligt och betraktas av andra, är kvaliteten mycket bättre. Försök att skriva all din kod med förväntan på att den kommer att visas och delas.

För att vara ärlig upplever jag inte kodarens block väldigt ofta. Jag är ganska konservativ med de typer av projekt jag tar på mig. Om jag inte är 100% säker på att jag kan uppfylla kraven och överträffa min kund förväntningar tar jag inte på projektet.

Jag försöker göra projekt utanför min komfortzon var 2-3 månader. Min effektiva timpris (projektpris dividerat med tid) är vanligtvis ganska hemskt för dem, men de är roliga och hjälper mig att lära mig nya saker. Men du måste vara försiktig med dessa typer av projekt eftersom de kan förstöra ditt schema och tar mycket längre tid än förväntat.

3. Vilka verktyg / programvara kunde du inte få igenom din arbetsdag utan (förutom WordPress naturligtvis!)?

Jag gör all min utveckling på en MacBook Air med mitt Varidesk sitt / stå skrivbord. Jag gillar verkligen det här skrivbordet – jag tycker att stående hjälper mig att fokusera och vara mer produktiva.

Programvarumässigt använder jag Slack för chatt, Freshbooks för fakturering och Toggl för tidsspårning. Jag fakturerar allt per projekt, men håller reda på tid för att hitta min effektiva timpris och jämföra projekt. Jag älskar också WP CLI.

4. Följer du ett fast schema varje dag? I så fall hur ser det ut?

Jag har ett ganska fast schema, men det handlar mer om att definiera stora tidsblock för arbete. Jag kommer vanligtvis att sitta ner för att skicka e-postmeddelanden runt kl. 9, med målet att vara kl. Saker som inte kan göras på 5-10 minuter får en lämplig tagg i gmail (ändringar, utanför räckvidden, migrera, offert) och sparas för senare. Jag växlar sedan till stående skrivbord och arbetar från kl. Jag tar ungefär 30 minuter för lunch och får ytterligare 3 timmars arbete blockerat från 12: 30-3: 30. Jag byter sedan tillbaka till att sitta och arbeta igenom det som finns kvar i min inkorg – förbereda offertar, göra några ändringsförfrågningar …

Under de stora tidsblocken är jag fokuserad på antingen inledande utveckling eller förändringsförfrågningar. Om jag har en stor webbplats att migrera migrerar jag den i bakgrunden medan jag gör ändringsförfrågningar.

5. Vad du gör dagligen som hjälper dig att fortsätta att komma in?

Det viktigaste jag gör för att få arbetet att komma in är att överträffa kundens förväntningar och ha nöjda kunder. 50% av mitt arbete är projekt från tidigare kunder och ytterligare 25% är hänvisningar från tidigare kunder.

Att dela det jag lär mig genom min blogg och kodavsnitt hjälper mig att växa och bygga upp ett rykte. Bidra till open source-projekt som WordPress core, Genesis core och mina offentliga plugins hjälper också. Men värdet i dessa är mer indirekt och diffust. Om jag försöker mäta avkastningen på dessa saker är det ganska lågt, men jag gör det för att jag tycker om det.

Att hålla kunderna nöjda har en enorm ROI och är precis rätt att göra.

(Uppföljningsfråga) Är det möjligt att du kan utarbeta lite om på vilket sätt du håller dina kunder nöjda?

Ett av de bästa verktygen för att ha nöjda kunder är att korrekt se över utsikterna innan de blir din klient. Leta efter vanliga röda flaggor: orealistisk uppskattning av tid och kostnad, behöver funktionalitet som du inte har upplevt i leverans, felaktig kommunikation (klient vill ha allt gjort via telefon, du kommunicerar via e-post) …

När ett projekt inte går bra, granska det och se om det finns något du kunde ha gjort för att förhindra antingen frågan eller acceptera projektet i första hand. Jag tror att en stor del av mig som har nöjda kunder är urval av bias (välj rätt personer att arbeta med).

Ett annat sätt är att överträffa förväntningarna, och det görs ofta i backend. När en klient ger dig en design, förväntar hon sig webbplatsen du bygger för att matcha den designen på framsidan. Men det finns massor av sätt att implementera en design i WordPress. Mitt mål är att alltid leverera en elegant lösning för att säkerställa att webbplatsen är lätt att hantera oavsett frontendens komplexitet. Många av mina klienter kommer tillbaka till mig specifikt av detta skäl – de har arbetat med andra utvecklare och hittar alltid webbplatserna jag bygger för att vara enklare att hantera.

6. Har du några vanor eller ritualer som hjälper dig att vara jordad under hela dagen?

Med ett hemmakontor kan det vara svårt att hitta en balans mellan arbete och liv. En sak som verkligen hjälper är att använda min fru jobb för att definiera min arbetstid. När hon kommer hem (vanligtvis 4: 30-5: 30) är jag inte längre “på jobbet”. Jag lämnar min dator på kontoret, stänger dörren och är hemma.

7. Vad gör du på dagar där du inte aktivt arbetar med ett projekt för en klient?

Jag förblir ganska upptagen, det finns vanligtvis alltid något som behöver göras. Om jag har avslutat den första utvecklingen av alla projekt jag har schemalagd den veckan, har jag vanligtvis ändringsförfrågningar för andra projekt eller utanför tillämpningsområdet (faktureras separat). Och när jag verkligen inte har pressade tidsfrister, finns det alltid förbättringar av mina plugins som måste göras och har skjutits.

8. Hur skiljer sig livsstilen från vad du förväntade dig när du började?

Det är verkligen upp till mig att avgöra hur högt eller lågt stress mitt arbete kan vara. Varje gång jag har ett projekt som går dåligt gör jag en post mortem för att avgöra vilka sätt jag kunde ha förbättrat eller undvikit. Detta inkluderar förändringar i min försäljningsprocess (hitta nya sätt att eliminera dåliga projekt), ändringar i mitt kontrakt och ändringar i min kommunikationsprocess under hela projektet. Som frilansare har jag friheten att ta på mig alla projekt jag gillar, så jag försöker mitt bästa att bara ta på mig projekt jag kommer att njuta av.

Det andra som jag inte förväntade mig är hur svårt det är att ta en semester. Jag kan inte koppla bort under någon längre tid utan månader av planering och en stor hit för min inkomst. Jag tog två veckor ledigt i sommar för att besöka familj och resa. Månaden innan jag lämnade kunde jag inte ta på mig något arbete och var tvungen att avveckla befintliga projekt. Månaden efter resan tog jag långsamt upp min verksamhet (började arbeta men fick inte betalt för en annan månad). Dessa två veckor ledigt minskade mitt årliga resultat med cirka 20% (2,5 månader utan nyinkomst).

Jag kan resa i månader och arbeta med 50% kapacitet, men det är inte realistiskt för mig att någonsin förvänta mig en rimlig period på 0% om jag inte anställer någon. Jag kommer antagligen inte anställa någon eftersom jag tycker om fördelarna med den enskilda freelancer-livsstilen mer än kostnaden, men det är definitivt något som måste beaktas.

9. När slutar du på dagen, när slutar du titta på blåupplysta skärmar? (På goda dagar och dåliga dagar.)

Vanligtvis cirka 4:30 till 30:30. Men när jag måste jobba sent är min skärm inte blå tänd sedan jag använder flöde ��

10. När du tittar igenom din portfölj har du haft några väldigt imponerande kunder, (Yoast, University of Cambridge) vad gjorde du för att skilja dig själv från mängden och landa fler högprofilerade kunder?

Jag gör inte något bra jobb med att beskriva mitt unika värde via min webbplats. Min nuvarande webbplats byggdes när jag fokuserade på mindre projekt och att uppdatera mitt meddelande är ett av mina mål för 2015.

Jag kunde få de flesta av mina större kunder eftersom den som tar anställningsbeslutet också är en utvecklare och känner till mitt arbete. Genom att släppa mina plugins, tutorials, utdrag och bidra till större projekt har jag kunnat bevisa mitt värde för tekniska beslutsfattare. För de flesta av de andra projekten arbetade jag med dem på ett mindre projekt och när de förstod vad jag förde till bordet använde de mig för andra projekt.

11. Vilket är en bit råd du skulle ge till en blivande WordPress-utvecklare som just börjat?

Det finns mer arbete ute än det finns högkvalitativa utvecklare för att göra det. Enligt min mening är ett av de bästa sätten för en utvecklare att få mer affärer nu att bidra till projekt med andra topputvecklare. Dina talanger kommer att känna igen och när dessa utvecklare får arbete som inte passar dem, skickar de det på ditt sätt.

Jag tittade bara på min statistik. Av de senaste 200 personerna som kontaktade mig för att göra arbete tog jag 13 projekt. Det betyder att jag avvisar 93,5% av det arbete som kommer min väg. Detta är av olika skäl – utanför min skicklighet, för kort tidslinje, för lite projekt och många andra skäl. Jag slår vad om att många andra utvecklare skulle ha liknande statistik om de såg ut.

När jag inte passar bra försöker jag rekommendera människor det kan vara. Och det bästa sättet jag vet vem jag ska rekommendera är genom att se dem i aktion, bidra till projekt jag följer och arbetar med.


Tack för att du tog dig tid att berätta om din dag och ditt arbete i allmänhet, Bill. Om det finns några frågor du vill lägga till i listan, ett slags utvecklare (tema, plugin, etc.) eller till och med en specifik utvecklare som du vill att vi ska intervjua nästa, vänligen meddela oss i kommentarerna.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map