Folk drivs av WordPress: Kevin Graham

Det finns många blogginlägg och artiklar online om webbplatser som drivs av WordPress. Istället för att skriva “bara en annan” av dessa artiklar, har vi här på WPExplorer beslutat att starta en serie som dyker djupare än bara webbplatsen. I People Powered by WordPress kommer vi att täcka personer som kan driva företag med hjälp av WordPress, den inverkan som WordPress har på deras affärsprocesser och de slags liv som de kan leva på grund av deras verksamhet.


I den första utbetalningen kom jag i kontakt med min vän Kevin Graham, en digital Nomad som jag träffade i Chiang Mai i Thailand och frågade honom några frågor för att få en närmare titt på hans liv och företag.

Vänligen presentera dig själv och vad du gör …

Jag heter Kevin Graham och jag är grundaren av två webbhotellföretag för privata bloggnätverk – LaunchCDN och Bulk Buy Hosting. Jag driver också en portfölj av webbplatser med produktgranskning och en mjukvara som en tjänstprodukt som heter Fresh Feedback, som gör det möjligt för företagare att samla in feedback från sina kunder och rikta sina nöjda kunder att lämna recensioner för dem på granskningswebbplatserna som är viktiga för dem.

När kom du igång?

Jag har varit på heltid i detta utrymme sedan 2014, men har byggt webbplatser sedan 1999 och använde WordPress för första gången 2008, som var omkring WordPress 2.6.

Varför bestämde du dig för att du ville starta en online-verksamhet?

Jag har drivit onlineföretag som erbjuder webbdesign och tjänat annonsintäkter sedan jag var 14 år gammal. Jag började eftersom jag hade ett stort intresse för teknik och internet och ville vara en producent av nytt innehåll för internet, snarare än bara en konsument.

När / varför valde du WordPress?

Jag valde först WordPress för dess användarvänlighet som en ren bloggplattform – det vill säga för att hålla en blogg och posta uppdateringar om nya saker som jag hittat online och uppdateringar från mitt liv och karriär inom utbildning.

På senare tid har jag övergått till att använda WordPress som mer av ett enkelt innehållshanteringssystem och webbplatsbyggare för mer statiska webbplatser för marknadsföring och uppskattar verkligen bekvämligheten med att välja ett bra WordPress-tema och använda det som basen för att bygga en snygg webbplats.

Vad är WordPress styrkor / svagheter jämfört med konkurrenter?

Styrkan hos WordPress kommer från det stora samhället som finns runt det, som utvecklar fantastiska teman och plugins för att utöka plattformens kärnfunktioner. Detta gör det snabbt och enkelt att bygga på ny funktionalitet och använda WordPress för en mängd olika saker, inklusive att driva en e-handelsbutik med WooCommerce-medlemskap eller utbildningswebbplatser med plugins som S2 Member eller i stort sett allt annat du kan tänka dig.

Jag har testat flera andra innehållshanteringssystem tidigare, som Drupal och Joomla, men inga har varit lika lätt att komma igång med WordPress.

Berätta lite om din nuvarande livsstil (och hur den skiljer sig från när du jobbade ditt sista jobb.)

Under de senaste fyra åren har jag varit en digital nomad som har gjort det möjligt för mig att resa världen medan jag driver mina företag. Jag har baserat mig i Chiang Mai i norra Thailand och min hemstad Adelaide i Australien under den tiden och rest till ett stort antal länder i Asien / Sydostasien också, inklusive utökade resor till platser inklusive Vietnam, Japan, Sydkorea samt en hel del Europa inklusive långa vistelser i Tyskland och Azorerna, en avlägsen skärgård som ligger utanför Portugals kust.

Tror du att det finns en teknisk barriär som blockerar människor som inte är datoringenjörer från att göra vad du gör eller skapa andra företag online?

Med specialiserade WordPress-värdföretag som WP Engine, Kinsta och Flywheel är det mycket enkelt att komma igång med WordPress. Jag tror att dagarna med att behöva vara datoringenjör för att bygga en funktionell online-verksamhet ligger väl och verkligen bakom oss och WordPress är definitivt i framkant när det är lätt att bygga en vacker webbplats och börja sälja nästan allt du vill ha online.

Vad anser du att bristen på en sådan barriär betyder för de flesta?

Det innebär att det är superlätt att starta en sidostyrning online och tjäna några hundra (eller några tusen) dollar i månaden från din egen blogg eller webbutik. Det finns många människor som gör det och podcast som Side Hustle School hjälper till att visa upp människor som gör exakt det.

Det kostar mindre än $ 9 att köpa ditt eget domännamn, och en högkvalitativ WordPress-värd som Flywheel (Obs! Vi har täckt svänghjulet och andra bästa WordPress-värdalternativ på bloggen) Kostar $ 15 per månad – cirka 50 cent om dagen. Lägg till cirka 60 $ engång för ett premium WordPress-tema och du kan få din egen webbplats online på en kväll.

Var kan människor ta reda på lite mer om dig och ditt företag?

Du hittar mina privata webbhotellvärdföretag på LaunchCDN och Bulk Buy Hosting. Min webbtjänst som gör det möjligt för företagare att samla in feedback från sina kunder och rikta sina nöjda kunder att lämna recensioner för dem på granskningssidorna som är viktiga för dem kallas Ny feedback. Och du kan hitta min personliga blogg på KevinGraham.com.

Sammanfattningsvis har du något att säga till människor som drömmer om att starta ett företag online, men inte drar i avtryckaren?

Gå och kolla in podcasten på Side Hustle School, hitta lite inspiration från de dagliga avsnitten av människor precis som du som bygger onlineföretag och sedan, viktigast av allt, vidta åtgärder för det och komma igång.

efterord

Tack så mycket för att du var den allra första intervjuade i den här serien Kevin. Dina svar kommer definitivt att inspirera några av våra läsare att agera och starta sina helt egna webbaserade företag, och förhoppningsvis även förändra deras liv.

Och till våra läsare: Om du har några frågor till Kevin, alla frågor du tycker borde läggas till i de kommande intervjuerna, eller om du har någon du vill intervjuas i åtanke, skulle vi gärna vilja veta. Lämna en kommentar med dina frågor nedan.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map