Kära dagbok: ett brev från WordCamp San Francisco

kära dagbok,


Det här var min första gång jag gick till WordCamp San Francisco. Jag hörde att det var ”mammaskipet” av WordCamps och blev inte besviken. Hallen i Mission Bay Conference Center var högt med brummen av spänning och god konversation – Det fanns ungefär 800 WordPress campare där!

Men innan jag börjar på WordCamp, låt mig backa upp och berätta en sak om torsdag kväll. WordCamp-arrangörerna (rådgivare?) Var värd för en mottagning för högtalare på Automattic kontor (dessa kontor är fantastiska, men mer om det senare). Strax utanför fladdermusan fick jag träffa Matt Mullenweg (swoon!) Och tacka honom för att han skapade en produkt som gör att jag kan tjäna sitt liv. Han är väldigt zenliknande och ödmjuk. Om du aldrig har hört honom tala, bör du gå till kassan State of the Word 2013-samtalet. När du är klar med att läsa detta, naturligtvis.

Okej, nästa gång vill jag berätta allt om:

Sessionerna

Om du någonsin har varit på en WordCamp (ja, du har naturligtvis inte – du är en dagbok – men humor mig) … det är en bummer att behöva välja mellan tre eller fyra fantastiska sessioner i en tidslucka. Årets läger innehöll bara två spår: ett för Utvecklare & formgivare och den andra för Användare & Entreprenörer.

Jag slutade med att dela min tid ganska jämnt mellan de två, studsade fram och tillbaka beroende på sessionens ämne och önskade ibland att jag kunde bi-lokalisera (tack och lov för WordPress.tv där sessionerna lever vidare)!

WordCamp-session

Mark Jaquiths session

Utvecklaren / designerns spår hade tunga ämnen, som internationalisering, inspirerande design och proffstips för temautvecklare. Användaren / entreprenörsspåret var heller inte för hjärta. Jag lärde mig om BuddyPress och MultiSite, tips för att arbeta på ett projekt med partners utan teknik och sätt att bidra till WordPress-community (ett ämne som är nära och kära för mig!).

Du kanske har undrat varför jag var i den högtalarmottagningen … Jag måste tala om Samarbete och tävling. Här är slutresultatet: Var trevlig, hjälp med att höja andra och vara konkurrenskraftiga på ett sätt som gör bättre produkter för dina kunder.

Folket

WordCamp-vänner

Foto med tillstånd av Raquel Landefeld

Sessionerna var informativa och allt, men den verkliga magin med WordCamp hände i korridorerna och runt lunchtabellerna. Så många hjältar jag beundrar i WordPress-communityn i EN LÄGE. Dessutom så många vänner jag inte ens visste att jag ville träffa men var glad att jag gjorde.

En liten konversation här, en stor hjulvänder av en konversation där. Jag menar, det kommer att ta lite tid att bearbeta. Bara genom att hålla öronen öppna plockade jag upp några stora lurar om verktyg som skulle kunna användas (särskilt för utveckling och implementering), arbetsflödesprocess (jag borde använda versionskontroll, GIT OFF MY BACK) och saker jag inte ens visste att jag behövde veta, som filosofin om var ett tema slutar och ett plugin börjar.

Men dagbok, detta var ingen tid att bara vara en fluga på väggen och lyssna. Jag marscherade rakt upp och presenterade mig för människor som jag ville träffa Pippin Williamson, Siobhan McKeown, och Morten Rand-Hendriksen. De verkar vara större än livet online, men i verkligheten är det bara coola jordnära människor.

Vill du veta hemligheten med att utöka ditt nätverk? Delta i en WordCamp!

Swag

Oh my gosh, jag kunde bygga en hel garderob av WordPress t-shirts! Det fanns åtminstone Åtta olika t-shirt-utdelningar av WordCamp-sponsorer (de flesta av dem var värdföretag), plus den officiella tee för WordCamp i San Francisco. Och klistermärken? Det fanns tillräckligt för att täcka min bärbara dator som ett stort WordPress-bildekal.

WordCamp San Francisco Swag

En veckas värde av WordPress-t-shirts. Titta, ma, ingen tvätt!

Nästa gång jag går på lägret behöver jag inte ens packa tröjor. Såvida inte alla sponsorer byter upp det och gör hatt-gåvor, i vilket fall jag ska köpa några nya tröjor.

Efterfesten

Två hela dagar med WordCamp-sessioner och min hjärna tappades ut. Jag var redo för lite FoU med mina nya lägervänner. När lördagssessionerna var klar, blev alla inbjudna till de glänsande nya Automattic-kontor på Hawthorne St. för att släppa loss.

WordCamp After Party

Foto med tillstånd av Naoko Takano

Låt oss prata om Automattic-kontor på en sekund – nedervåningen har ett heltäckande designerkök (maträdd!), Ett kylskåp med allt som behövs för att driva smarta sinnen, ett badrum som känns som en yogastudio, ett museum för t -shirts från WordCamps tidigare, och … få detta … en inomhus parkeringsplats!

Som om en våning med fantastisk inte räckte, finns det också en övervåning. På andra våningen finns det kluster av soffor och stolar som kan användas för grupparbetsyta, massor av uttag för laddningsenheter och en Rock Band-inställning för galna klagande på mikrofonen. Åh ja, och ett shuffleboard-bord. Och ett oändligt utbud av koks. Se upp Matt, jag kanske bara flyttar in.

Foto som används med tillstånd från Jaki Levy (http://www.flickr.com/photos/jackomo/9381307959/in/photostream/)

Foto med tillstånd av Jaki Levy

Okej, så tillbaka till festen. Gott om öppet utrymme för mingling, dans och poolspel. DJ: n höll melodierna pumpande, och välsigna dem, bartendrarna höll drinkarna flödande. Det fanns till och med WordPress muffins att snacka på. Sammantaget var det en bra tid att hålla de goda förbindelserna i en avslappnad atmosfär.

Rykten säger att det till och med var en EFTER-efter-fest på en karaoke-joint. WordCampers vet hur man kan ha kul.

Bidragsdagen!

Från 23.00 lördag till 11.00 på söndag omvandlades Automattic-kontoren från festzon till större arbetsutrymme. Dussintals hopfällbara bord sattes upp och fack (BINS!) Med förlängningssladdar togs ut för att rymma de nästan 200 personer som dykte upp för att hjälpa till att slå ut ett WordPress-samhällsarbete.

WordCamp Bidragsdag

Foto med tillstånd av Naoko Takano

Det här var inte bara en “hack” -dag, det gjordes alla typer av WordPress-arbete, som att svara på supportfrågor, uppdatera dokumentation och fixa spårbiljetter. Om du var runt WordPress.org på lördag har du kanske lagt märke till aktivitetens rörelse!

Alla delades upp i mindre team och fick ett särskilt stödområde. Det var coolt att se så många olika färdigheter som används tillsammans för att driva WordPress community. Om du undrar hur DU kan engagera dig, här är en grundare.

“Till nästa gång

Alla bra saker måste komma till slut, inklusive årets WordCamp, men det betyder inte att roliga stoppar. Jag är inspirerad och upphetsad att prova de saker jag har lärt mig och följa upp med mina nya vänner online.

Om du vill läsa ännu mer fantastiska berättelser från WordCamp San Francisco, kolla in den här fantastiska sammanställningen av artiklar eller sök efter #wcsf på Twitter.

En sak till innan jag loggar av … Du borde veta att WordCamp San Francisco inte är det enda WordCamp som finns – det har redan funnits 74 över hela världen i år! Du kan få scoop på WordCamp närmast dig precis här.  hoppas vi ses snart!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map