WordPress 3.9 är här: Vad du kan förvänta dig vid uppdatering

Andrew Nacin tillkännagav just släppandet av andra utgivarkandidat WordPress 3.9, och just idag WordPress 3.9 “Smith” släpptes.


Som med alla större uppdateringar av WordPress, kommer 3.9 att lägga till nya funktioner till WordPress-plattformen. Jag tog frisläpparkandidaten för en snurr för att se vad vi kan förvänta oss av den kommande versionen.

Förhandsvisning av widgetar tillagd i WordPress Theme Customizer

Tematilpassaren lades till i WordPress i version 3.4 i juni 2012. Det var ett bra tillägg till WordPress-plattformen, men jag tyckte det alltid var begränsande. Medan du kan förhandsgranska färgerna på ett nytt tema och ändra meny och sidhuvudbild; du kunde inte lägga till widgetar.

Det innebar att du inte kunde fylla widgetzoner som sidofältet med data. Därför visade förhandsgranskningen vanligtvis en kolumn med innehåll istället för två.

WordPress 3.9 hanterar denna begränsning med en ny förhandsgranskare av live widget.

Förhandsvisning av WordPress Live Widget

WordPress lägger till ett menyalternativ för varje widgetzon på din webbplats. När du klickar på knappen “Lägg till en widget” kommer en panel fylld med alla tillgängliga widgetar att glida ut till höger. Du kan också söka efter widgetar via panelen.

När du lägger till en widget på detta sätt visas den direkt i förhandsgranskningsområdet.

Lägga till en widget i tematillpassaren

Förhandsgranskning av widget fungerar bra i praktiken. För mig har det äntligen gjort kundanpassningen till ett praktiskt verktyg som jag kommer att använda på mina webbplatser.

Den här nya funktionen importerades till kärnan från ett plugin med titeln Widget Customizer. Jag rekommenderar att du testar plugin-programmet om du vill ha en förhandsvisning av hur den nya widget-förhandsgranskaren fungerar.

TinyMCE

WYSIWYG-redigeraren med öppen källkod TinyMCE, annars känd som WordPress visual editor, har uppdaterats till version 4.0.21.1.

Som någon som inaktiverar den visuella redaktören när han skrev, var det från början inte klart för mig vad som hade förändrats.

Det verkar vara en liten förändring av ikonerna som visas i den visuella redigeraren. Detta är en skärmdump av den visuella redigeraren i WordPress 3.8.

Gammal version av TinyMCE

Detta är en skärmdump av den visuella redigeraren i den kommande versionen av WordPress 3.9.

Ny version av TinyMCE

Från den översta raden kan du se att en ny ikon har lagts till efter citattecknet. När du klickar på den nya radikonen kan du lägga till en horisontell linje i ditt innehåll.

Jag trodde ursprungligen att alternativet för distraktion gratis skrivning hade tagits bort helt från WordPress. Men vid närmare granskning har ikonen för redigerande av distraktion helt enkelt flyttats längst till höger i redaktören. Det verkar vara en mer praktisk plats att visa denna ikon eftersom den inte används för att ändra innehåll.

Full skärmdump av Visual Editor

Du kan se att ikonen för “Klistra in från Word” har tagits bort från den nedre raden. Nu kan du kopiera innehåll från Word genom att helt enkelt kopiera och klistra in och inte oroa dig för att oönskad stylingkod ska kopieras över. Du kan ta bort formatering helt genom att aktivera alternativet “Klistra in som text”.

Installera nya WordPress-teman

WordPress har också moderniserat det nya temainstallationsområdet. I WordPress 3.8 visade startsidan en sökfält med ett funktionsfilter under för att göra sökningarna mer exakta.

Gamla sättet att installera nya teman

Det ser mycket trevligare ut i WordPress 3.9.

I stället för att bara visas på söksidan har sökfältet flyttats till navigationsmenyn och visas nu på alla sidor. Detta är helt klart en mer praktisk lösning.

På samma sätt har alternativet att ladda upp ett tema flyttats från huvudmenyn och placerats till höger om texten “Lägg till teman” högst upp på varje sida. Menyn “Nyaste” menyn har också bytt namn till “Senaste” och den nyligen uppdaterade sidan har ersatts av en sida för populära teman..

Nytt sätt att installera nya teman

Funktionsfiltret har tagits bort från startsidan och flyttats till sin egen unika sida. Alternativ visas nu vertikalt, snarare än horisontellt.

Filtrera WordPress-teman

Den nya layouten för temainstallationsområdet ser mycket bättre ut på grund av att skärmdumpar visas på hemsidan. Förhoppningsvis kommer WordPress att rotera de presenterade designerna regelbundet så att samma design inte marknadsförs året runt.

Video- och ljudspellistor

Gallerier visade sig vara mycket populära bland WordPress-användare. WordPress har utökat detta koncept genom att lägga till ett alternativ för spellistor för ljud- och videofiler.

Det fungerar på exakt samma sätt som att lägga till fotografier i ett galleri. Om du laddar upp ljud eller video ser du ett nytt alternativ för att skapa en spellista.

Skapa en ljudspelningslista

Som vanligt låter WordPress dig redigera titel, bildtexter och beskrivning av uppladdade filer. Beskrivningen anges automatiskt för ljudspår genom att dra data från ID3-taggarna.

Skapa en ljudspelningslista

Den sista sidan låter dig ordna ordningen på dina spår eller videoklipp. Spellistor kan visa en spårlista med artistens namn och visningsbilder.

Redigera en ljudspelningslista

Du kan förhandsgranska din nya spellista direkt från den visuella redigeraren. Jag blev förvånad över hur flytande ljudspelaren var och hur snabbt den övergick mellan spårval.

Förhandsgranska en ljudspelningslista

HTML5 Gallerier & bildtexter

WordPress har lagt till HTML5-versioner av galleri och bildtexter. De har också utfört några mindre stylingjusteringar av hur bildtexter hanteras.

HTML4 har tidigare lagt till tio pixlar med bredd till bilder med bildtexter. De har tog bort dessa pixlar och även borttagna bildtexter i redaktören.

Skärmdumpen nedan visar hur bildtexter ser ut med HTML4.

Bildtexter med HTML4

Den här skärmdumpen visar hur saker och ting ser framåt med HTML5.

Bildtexter med HTML5

Och resten…

Som vanligt introducerar WordPress 3.9 en hel del förändringar som kommer att påverka utvecklare, inklusive:

Du kan se en backlog med alla funktioner som har lagts till och korrigeringar som har använts genom att läsa WordPress Core blogg. Om du vill testa den senaste versionen av WordPress i en testmiljö kan du göra det genom att installera WordPress Betatester plugin.

WordPress 3.9 har officiellt kommit. Kom ihåg att uppdatera manuellt för er av er som inte har automatiska temauppdateringar aktiverade WordPress 3.9, eller vid hyresavtal se till att du uppdatera till WordPress 3.8.3 eftersom den adresserar ett fel som finns i 3.8.2.

Tack,
Kevin

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map