WordPress 4.3 release & nya funktioner

Lycklig 18 augusti! Jag är säker på att du inte visste att idag skulle bli en så spännande dag när du vaknade (såvida du inte är en WordPress-junkie förstås). WordPress version 4.3, kod med namnet “Billie,” tappades idag och den kommer med en massa alla nya, superladdade funktioner. Så låt oss ta en titt!


Nya anpassningsfunktioner och alternativ

Jag är säker på att ni alla känner och älskar live-tematilpassaren som WordPress introducerade långt tillbaka i version 3.4 – det blev bara bättre. Det finns nya funktioner såväl som några gamla alternativ som alla har flyttats till den lättanvända anpassaren.

Alternativ för webbplatsikon i WordPress Customizer

site-icon-Customizer

Webbplatsikoner (eller favoriter som vissa av er kan kalla dem) har lagts till i sin egen “Site Identity” -flik med Customizer. Ladda enkelt upp din bild (512 × 512 pixlar snälla) för att användas som webbplatsens ikon på flikarna och när den sparas på mobiltelefonens hemskärmar. Åh, och din webbplatstitel och tagline kan hittas här också nu för enkel peasy varumärkeshantering.

Menyer och menyplatser i WordPress Customizer

menu-Customizer

Menyer är en viktig del av varje webbplats – de är bokstavligen det sätt som gästerna navigerar på din webbplats. Nu kan du också klara dem från Customizer. De fungerar precis som i de gamla menyerna. Klicka bara på “Lägg till objekt” -knapparna för att välja inlägg, sidor, kategorier, anpassade länkar och mer för att lägga till din meny. Du kan fortfarande dra och släppa objekt för att ordna och bo dem för rullgardiner.

Nya starkare lösenord (som standard)

starkare-lösenord

Starka lösenord är en viktig säkerhetsbehov. Vi stockades när WordPress 3.7 gjorde det lättare att se om du använde ett starkt lösenord, men med att skapa ditt galna lösenord är det ännu enklare. Navigera helt enkelt till din användarprofil, bläddra ner till lösenordsavsnittet och klicka på knappen för att skapa ett nytt lösenord. Ta-dah! Ett lösenord du (och hackare) aldrig kommer ihåg ��

Nytt förbättrade genvägar för snabbredigering

Ibland har du trångt i tid … eller kanske det är hela tiden. För att ge dig en hjälpande hand har WordPress integrerat några vackra stjärngenvägar för att påskynda ditt innehållsskapande. Om du till exempel föregår en textrad med ## så:

quickedits-1

Och klicka sedan på enter, något magiskt händer. Din ## förvandlar den textraden till en H2-rubrik!

quickedits-2

På allvar, ren magi. Här är en snabb översikt av några av de nya genvägarna som hjälper dig att bli en WordPress-kraftanvändare:

 • ## för H2-rubriker
 • ### för H3-rubriker
 • #### för H4-rubriker
 • ##### för H5-rubriker
 • ###### för H6-rubriker
 • * eller – för punktlistor
 • 1. eller 1) för numrerade listor
 • > för blockquotes

Kommentarer på sidor är inaktiverade

synpunkter-off

Ok, låt oss vara ärliga, hur många av dina sidor vill du faktiskt att folk ska kommentera? Förmodligen inte många – du vill hellre kommentera dina blogginlägg. Nu behöver du inte oroa dig för det – kommentarer och trackbacks / pingbacks inaktiveras automatiskt på nya sidor. Om du vill aktivera dem markerar du bara rutan och sparar sidan.

aktivera-diskussion

Notera: Om du av någon anledning inte ser metaboxen “Diskussion” under ditt innehåll kan du aktivera den genom att klicka på fliken “Skärmalternativ” i det övre högra hörnet på skärmen och markera rutan för diskussion.

Ny redigeringslänk på inlägg och sidor

hands-edit-link

WordPress handlar om att vara lätt, så de har gått vidare och lagt till en “Redigera” -länk till inlägg och sidor för att göra det lättare för dig att hantera din tid. På det här sättet, om en läsare skickar en länk till en skrivfel behöver du inte söka igenom alla dina inlägg för att hitta det du behöver. Klicka bara på länken “Redigera” för att omedelbart transporteras till det specifika inläggets back-end-redigerare.

Fler nya saker att älska

Inte för att låta som en infomercial, men vänta – det finns mer! Andra förbättringar inkluderar justeringar av administratörens utseende (till exempel rubriktaggar uppdaterades), Singular.php introducerades som en ny sidmall, det fanns en handfull uppdateringar av multisiten, en bit rensning gjordes (gammal kod för tidigare versioner av Tema tidigare och distraktionsfri skrivning togs bort) och andra ändringar för utvecklare (som avskrivning av PHP4-stilkonstruktörer, get_transient () begränsningar, API-ändringar, etc).

Avslutar

Jag är säker på att jag saknade något, så kassan officiell version av WordPress post och WordPress 4.3 Core sidan för att se vad mer som lades till. Låt oss veta vilka funktioner du har använt för, eller vilka du inte har. Lämna bara en kommentar nedan!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map