WordPress 4.9 release: nya funktioner du kommer att älska

WordPress 4.9 release: nya funktioner

Det är mitten av november, och vi går in på vad som bara kan vara en av de största Cyber-försäljningsveckorna i WordPress-historien (Black Friday och Cyber ​​Monday-försäljningen börjar redan). Och som om det inte räcker för att bli upphetsad, tappade WordPress bara 4,9 och vi kunde inte vänta med att visa hur det var när vi uppdaterade. Så utan vidare träffa WordPress 4.9, mer kärleksfullt kallad ”Tipton.”


Customizer Drafts & Scheduling

WordPress 4.9 Customizer Drafts & Scheduling

En funktion vi är glada över att använda oss av är de nya Customizer Drafts & Scheduling-alternativen. När du använder live-anpassaren kan du spara ändringar som en förslag, vilket är oerhört användbart när du arbetar med en webbdesign. På det här sättet kan du testa olika färger, teckensnitt, layouter eller andra anpassningsinställningar som ingår i ditt tema direkt på din live-webbplats utan att behöva förbinda dig till ändringen direkt. Spara bara och kom tillbaka för att granska din design senare. Oroa dig inte om du glömmer att spara – WordPress kommer automatiskt att spara utkast så om du av misstag stänger ditt fönster borde du kunna

Alternativet till lika lika användbart som utkast schema en designändring. Detta är ett utmärkt sätt att planera och lägga till marknadsföringstillgångar, försäljningsbannrar eller säsongsannonser på din webbplats. Enkelt gör dina redigeringar och schemalägg sedan dagen och tiden för att din nya design ska gå live.

Uppgraderingar av kundanpassat samarbete

Goda nyheter för designteam, WordPress 4.9 lägger också till nya funktioner för att göra samarbetet ännu enklare. Den första är anpassning låsning medan du gör ändringar. På så sätt kan en annan gruppmedlem inte störa din kreativa process.

Den andra är en lätt att dela anpassningsförhandsvisningslänk alternativ när du sparar utkastet. Kopiera och klistra in länken i ditt team Slack eller grupp e-post för att få inmatning.

Teman via Customizer

En annan funktion som vi ville beröra var det faktum att du nu kan förhandsgranska och installera mer än 2 600 gratis teman från WordPress.org-lagret direkt från kundanpassaren. Detta är en fantastisk funktion, speciellt när du först skapar din webbplats eller blogg med WordPress.

Nya & uppdaterade widgetar

WordPress 4.9 Gallery Widget

Den här WordPress-uppdateringen lägger till en ny Galleri-widget du kan använda i sidofält, sidfötter och andra redo för widgetar. Detta är ett utmärkt sätt att visa upp projektbilder, personalfoton eller egentligen något annat.

WordPress 4.9 Galleri Widget-inställningar

Widgeten fungerar precis som vanliga WordPress-gallerier. Klicka bara för att välja bilder du vill lägga till plus inställningsalternativ för länk, kolumner, beställning och storlek. Kom ihåg att spara efter att ha lagt in ditt galleri för att se det live på din webbplats.

WordPress 4.9 Text Widget

Alla andra anmärkningsvärda ändringar gjordes förbättra Text-widgeten, som nu stöder oEmbed media och och analyserar kortkoder. Vad betyder detta för dig? Tja, du kan snabbt lägga till YouTube-videor, SoundCloud-podcast, Polldaddy-undersökningar, Tumblr-inlägg, Spotify-musik eller någon annan WordPress-stödd oEmbed media till ett widgetområde genom att klistra in länken i en textwidget (du kan använda det praktiska alternativet för mediainsättning om du vill). Eller om ditt tema (eller några plugins) innehåller kortkoder, bör du nu kunna använda dem i dina widgetar.

Förbättringar vid ändring av teman

Har du någonsin tappat dina widgets eller hade menyerna inte tilldelats från platser när du bytte teman? Detta var ett vanligt problem som användare stötte på när de uppdaterade sin webbplatsdesign men med WordPress 4.9 är det nu en saga historia!

WordPress kommer nu att göra det bäst att underhålla menyplatser och widgetområden baserade på liknande ID och namngivning. Så idealiskt kommer dina “Top” och “Main” menyalternativ att förbli när du byter från ett tema till ett annat. Detta förutsätter att båda teman använder liknande menyplatser eller samma antal menyplatser (eftersom WordPress kommer att försöka tilldela menyn från den första platsen enligt ditt gamla tema till den första menyplatsen i ditt nya tema). På samma sätt bör sidfältwidgets förbli i sidfältet och sidfotswidgets i sidfoten (igen – förutsatt att det finns liknande platser).

Editorförbättringar

Den senaste versionen av WordPress kommer också med nya och förbättrade uppdateringar för kodredigeraren (även om vi personligen rekommenderar starkt att inte använda redigeraren, eftersom alla ändringar bör göras via ett anpassat underordnatema för att säkerställa att dina ändringar förblir när du uppdaterar dina teman och plugins).

WordPress 4.9 Editorförbättringar

Om du använder redigeraren för att göra ändringar kommer du gärna att veta att den nu stöder CodeMirror som formaterar din kod som de flesta större kodredigerare. Den här uppdateringen integrerar förbättrad formatering, autocomplete och live syntaxfelmeddelande. Den här nya funktionaliteten har också utvecklarens möjlighet att aktivera CodeMirror i plugins.

Mer för utvecklare

Som alltid var det fler förändringar under huven så att säga. Detta inkluderar anpassning JS API-förbättringar, en MediaElement.js-uppgradering till 4.2.6, REST API-uppdateringar för såväl föremål som märke nya roller och kapacitet. För en full nedgång, se till att läsa över tjänstemannen dev anteckningar från Make WordPress Core trac.

Över till dig

Det är vad vi spelade med i WordPress 4.9. Vi är definitivt mest glada över att använda anpassningsplanering, särskilt med semesterförsäljning och kampanjer precis runt hörnet. Men du då? Vilka funktioner du gillar i 4.9? Låt oss veta nedan!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map