WordPress & Web Design Trender 2016 för att bli spännande om

WordPress- och webbdesigntrender 2016

Webbdesign utvecklas ständigt och detta gäller särskilt när det gäller WordPress. Så WordPress har naturligtvis blivit en källa till trender för webbdesign eftersom mer och mer av webben utnyttjar det populära och lättanvända ramverket.


I det här inlägget kommer vi in ​​på vad vi tror kommer att (fortsätta) vara de största trenderna för WordPress och webbdesign 2016. Du har antagligen sett många av dessa tidigare, men utan ytterligare uppmärksamhet, låt oss gräva in!

Materialdesign

Materialdesign

Visst har du hört talas om materialdesign nu. Google introducerade detta standardiserad design koncept nyligen och det är definitivt en trend att hålla ett öga på när året går. Till vad exakt är Materialdesign? Det är Googles egna uppsättning rekommenderade färger, ikoner, typografi, UI, layouter, navigering, rutnät, listor, reglage, knappar, menyer, flikar, verktygstips, inläsning av bilder, rullning, gester och så mycket mer.

(Nästan) Flat Design & A Grid Layout

Två av de största takeaways från Material Design är fortsättningen av platt webbdesign med den extra twist av skuggor för att skapa dimension, plus en lättläst rutnätlayout. Materialdesignens fokus är verkligen på läsbarheten för dina besökare och ett bra exempel på detta finns i Rare Material Design Blog.

Sällsynt materialdesign WordPress Theme

Info & nedladdning Visa demonstrationen

Detta tema använder många av inte alla rekommendationerna från Google. Standardfärger, enkla skuggor, vackra små knappar, beskrivande bilder och mer. Titta bara på dig själv – du kommer säker att bli kär.

Bilder som gör en inverkan

Fotografi och bilder

En annan stor trend som är något av en överföring från 2015 är stora bilder. Stor i betydelsen av påverkan och verklig storlek. Hjältebilder är definitivt fortfarande en sak och du hittar dem på nästan varje frilans- eller webbdesignbyrå. Parallax är överallt. Och med så många nya och fantastiska källor med gratis stockfoton (som Pixabay och Unsplash) det finns ingen fråga varför så många människor har gått med på denna trend.

Bilder> Text

Bilder är viktiga. I många situationer är en bild inte bara värd tusen ord, den gör ord helt onödiga. Och för många företag bilder en avgörande del av deras online-närvaro. Restauranger till exempel har ganska mycket alltid förlitat sig mycket på fotografering och med trenden med imponerande bilder har det gjort matswebbplatser större, bättre och välsmakande. Titta bara på Plate.

Platta Restaurang WordPress Theme

Info & nedladdning Visa demonstrationen

Detta lovey restaurang WordPress-tema använder stora, djärva bilder som är perfekta för att göra din kundkrets hungrig och redo att boka. Dessutom är temat fullt responsivt så alla de vackra bilderna du lägger till kommer att se bra ut på alla enheter.

Videor istället för långa inlägg

Lägga till videor till WordPress

Det enda bättre än en påverkande bild är en video, och de finns överallt. Videor är ett bra sätt att göra visa din produkt i aktion, till införa ditt team, till bättre förklara dina tjänster eller för att helt enkelt säga vad du vill säga på din blogg. Dessutom finns det en ny våg av vlogging teman som har tappat på många av marknadsplatserna.

Moview Video WOrdPress Theme

Info & nedladdning Visa demonstrationen

Ett sådant tema är Moview som gör det enkelt att dela din åsikt, handledning och mer med dina läsare. Förutom WordPress ursprungliga oembedda funktioner kommer detta tema med extra alternativ för betyg, anpassade sidlayouter, bbPress & BuddyPress support och mer.

Landets sida upp

En annan trend vi har sett är målsidor. Varför bygga en massiv webbplats med en labyrint av sidor när du enkelt kan skapa en fantastisk sida att få högre omvandlingar? Även om de inte är perfekta för alla, är webbplatser med en enda sida skräddarsydda för frilansare, byråer och naturligtvis singulära produkter eller tjänster.

Lägg till lokal rullning för en sömlös användarupplevelse

Tillsammans med att ha en enda sida eftersom hela webbplatsen är att lägga till lokal rullning är nyckeln så att läsarna enkelt kan navigera till olika avsnitt utan att behöva bläddra för evigt. Lyckligtvis innehåller många teman stöd för lokal rullning (och andra funktioner för målsida-ish), en av de bästa är Total.

Totala landningssidor

Info & nedladdningVisa demonstrationen

Oavsett vilken typ av målsida du vill skapa kan Total hantera den. Inte kommer temat med en mängd enstaka (och flera) siddemos som du kan använda för att få ett försprång plus fullt lokalt rullningsstöd, men det finns så många sidbyggare-element och alternativ för temaanpassning som du bokstavligen kan skapa en layout du vill ha . Lägg till utrop, knappar, animerat innehåll och mer allt med detta flexibla och kraftfulla WordPress-tema.

Formgivare som utvecklare

Webbdesign och webbutveckling har alltid blandats, och även om du tidigare kan anställa ett helt team av människor för att bygga en ny webbplats för ditt företag har det blivit en ny norm för din designer och din utvecklare att vara med på några. En del av detta beror på mängden gratis information på webben som hade gjort det möjligt för fler och fler att bli självlärda utvecklare och för andra att hitta fantastiskt kreativ allmänhet inspiration på webbplatser som Dribbble och Behance.

Men utöver alla gratis saker på webben, ökningen av premiumsidebyggare har verkligen gjort att utveckling och design smälter samman sömlöst. Om du någonsin har använt WordPress (och låt oss anta att du har gjort när du är på WPExplorer trots allt) har du antagligen stött på några sidbyggare under de senaste månaderna.

css-hjälte

CSS Hero är en fantastisk plugin som gör det möjligt för användare att bokstavligen peka, klicka och redigera alla teman. Detta öppnar en enorm dörr för designers med begränsad CSS-kunskap. För att göra ändringar i utseendet på ditt tema med CSS Hero klickar du bara på ett element och använder sedan redigeraren för att ändra färger med en färgväljare, välja nya teckensnitt från en dropdown, redigera storlekar med en växelfält och mer.

visual-kompositör-sida-builder

En annan sidbyggare som du säkert har hört talas om förut är den populära och kraftfulla Visual Composer. Med detta kan du designa och utveckla utan någon erfarenhet (även om du är en veteran när det kommer till antingen är detta plugin säkert att göra ditt liv till en helvete mycket enklare). Installera och använd bara de medföljande sidelementen plus stylingsalternativ för att skapa en webbplats som är 100% unik.

Honorable Nement Design Fads

Det finns så många trender, det är verkligen svårt att hålla koll på dem alla. Men här är bara några fler att leta efter när du surfar på webben i år.

Hamburger & dolda menyer

Nobel Portfolio WordPress Theme

Förenklade menyer är inte bara för mobil längre. Många platser väljer den klassiska hamburgaren på stationära datorer samt en renare, minimal estetik. Det här är bra om din webbplats bara har en handfull sidor och det verkliga fokuset är på hemsidan som med Noble-temat (som har använt både en hamburgare och dold sidofält-meny).

Kort istället för plattor

Sowe Magazine WordPress Theme

Rutnät och murlayout har varit populära under ganska länge, men när du kombinerar ett murverk av presenterade inläggsbilder med text ovanpå får du den helt nya “kort” -designen. I likhet med vad du ser ovan i Sowe-temademono, gör en kortlayout det lätt för läsarna att se vad ditt senaste innehåll handlar om.

Fet typografi

Candid WordPress Theme

På samma sätt som djärva bilder är begreppet fet typografi. Du kan inte missa teckensnitt i jättestorlek, och djärvare text gör det lättare för alla dina läsare att faktiskt, du vet, läsa din post. Ett bra exempel är Candid-temat av Array. Den stora, djärva texten förbättrar tematets läsbarhet men överväldrar inte din publik tack vare den minimala designen.

Knäppa funktioner

Fler och fler utvecklare har det lite roligt när de skapar sina teman och plugins och lägger till specialfunktioner som du inte hittar på alla andra objekt på marknaden. Detta inkluderar en typ av animationer, roliga layouter och tankeväckande hovers.

Status WordPress Theme

Status har ett par unika och roliga funktioner. Först och främst finns det en super cool regnbågens menypekare. För att se det måste du besöka demot, använd sedan markören för att bläddra över navigationsmenyobjekten – full regnbågsundersökning. En annan snygg idé är slumpmässig postlänk i brödsmulnadsfältet. På detta sätt kan läsarna slumpmässigt kassar inlägg på din webbplats och ger dem nytt innehåll att läsa och du får fler visningar på gamla inlägg.

Och massor mer

Som vi sa – det finns så många trender som fångar, vi kan inte hålla koll på egen hand. Så berätta för oss – vilka trender har du sett på webben? Vilka nya designelement tror du är nästa stora sak? Låt oss veta!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me