Kinsta-teruggavebeleid en geld-terug-garantie (2020): Hoe annuleert u uw Kinsta WordPress-hostingaccount en krijgt u restitutie?

Waar gaat het restitutiebeleid van Kinsta over??


Kinsta biedt met trots 30 dagen niet-goed-geld-terug-garantie zonder webhostingcontracten voor de lange termijn, omdat hun belangrijkste doel is om hun klanten service te bieden die hen gelukkig en volledig tevreden kan maken. Als je je Kinsta-webhostingaccount annuleert tijdens de eerste 30 dagen na activering van de service, ontvang je een volledige terugbetaling volgens het restitutiebeleid van Kinsta. Dit betekent dat je Kinsta hostingplannen maximaal 30 dagen zonder risico kunt uitproberen!

Kinsta geld-terug-garantie dekt de kosten van al hun vooraf gebouwde WordPress-hostingplannen (van de zeer eenvoudige Kinsta BEGINNER naar PRO naar BEDRIJF naar de high-end ONDERNEMING 4 hosting pakket). Bovendien, als een Kinsta-gebruiker ervoor kiest om een ​​van zijn hosting-add-ons te gebruiken gedurende de eerste periode van 30 dagen en vervolgens om terugbetaling vraagt, worden de kosten van al die hosting-add-ons ook door het bedrijf terugbetaald.

Is er een langdurig webhostingcontract met Kinsta?

Geen enkele gebruiker houdt van een webhostingcontract op lange termijn en Kinsta weet dit feit heel goed! Er zijn dus geen langlopende contracten omdat je je webhostingabonnementen op elk moment kunt opzeggen en Kinsta biedt je een terugbetaling voor het ongebruikte deel van je hostingplan. Voor meer informatie kun je Kinsta’s Refund Policy-pagina lezen.

Uitzonderingen op de geld-terug-garantie van Kinsta

Er zijn enkele uitzonderingen op het restitutiebeleid van Kinsta dat van toepassing is op hun geld-terug-garantie:

1. Deze 30 dagen geld-terug-garantie is alleen beschikbaar voor nieuwe klanten. Terwijl de terugkerende klanten van Kinsta alleen in aanmerking komen voor een gedeeltelijke terugbetaling van de ongebruikte hostingkosten.
2. De geld-terug-garantie van Kinsta is van toepassing op het hostingaccount van de klant gedurende de eerste 30 dagen na aanmelding bij een gloednieuw webhostingaccount bij hen. In de tussentijd kunt u uw webhostingplan upgraden of downgraden en hun geld-terug-garantie blijft van kracht. Maar de terugbetalingsperiode loopt 30 dagen vanaf de datum van eerste aanmelding en begint niet wanneer u van plan verandert.
3. Bij Kinsta gekochte add-ons vallen alleen onder deze geld-terug-garantie als je je webhostingaccount en alle add-on-services annuleert tijdens de eerste 30 dagen na activering van de service. Kinsta geld-terug-garantie is alleen van toepassing op hun standaard webhostingplannen en als je kiest voor een aangepast hostingplan, is het normale restitutiebeleid van Kinsta van toepassing.
4. Als de klant tijdens de eerste periode van 30 dagen een overschrijding van de kosten in rekening brengt, worden deze te hoge kosten in mindering gebracht op het terugbetalingsbedrag. Als de meerkosten hoger zijn dan de waarde van het totaal van de teruggave van de klant, zijn zij ook verantwoordelijk voor dergelijke extra toeslagen voor extra kosten die niet door de terugbetaling worden gedekt.
5. In bepaalde gevallen kunnen klanten van Kinsta een eenmalige vergoeding krijgen en al deze eenmalige vergoedingen die door de klanten zijn betaald, worden niet gerestitueerd. Enkele voorbeelden van een dergelijke eenmalige vergoeding omvatten betaalde website- of blogmigratie, upgrade van hostinginfrastructuur om een ​​groot volume aan verkeer te verwerken of verwijderingskosten voor malware.

Kinsta Hosting Restitutiebeleid na 30 dagen

Als je je Kinsta-abonnement opzegt na de eerste periode van 30 dagen, krijg je het ongebruikte deel van het abonnement van je webhostingplan terugbetaald dat geldig is voor zowel maandelijkse als jaarlijkse hostingkosten.

NOTITIE: Hier zijn de berekeningen gebaseerd op de dagprijs van Kinsta’s standaard webhostingplannen en pakketten (en niet de korting van 2 maanden op de jaarlijkse prijs).

Een terugbetaling aanvragen bij Kinsta met hun 30 dagen geld-terug-garantie?

Als je je Kinsta-webhostingaccount wilt annuleren om een ​​volledige terugbetaling aan te vragen tijdens de eerste periode van 30 dagen of om een ​​gedeeltelijke terugbetaling later aan te vragen (op elk moment), moet je naar je MyKinsta-dashboard gaan (onder de Facturering sectie) en volg dan de onderstaande stapsgewijze instructies:

Hoe kan ik mijn Kinsta Hosting-account annuleren en een terugbetaling aanvragen bij Kinsta?

Als je problemen ondervindt met je WordPress-website die wordt gehost op Kinsta, kun je altijd een ticket openen bij hun ondersteuningsteam, want ze zijn 24 × 7 beschikbaar en helpen je graag verder!

Om je Kinsta-hostingplan te annuleren, kun je deze stappen volgen:

❉ STAP 1 ❉

Als je eenmaal naar je MyKinsta Dashboard, en kunnen dan naar hun navigeren Facturering sectie die beschikbaar is aan de linkerkant en klik vervolgens op de Plan annuleren knop.

❉ STAP 2 ❉

U moet ze nu allemaal selecteren selectievakjes hieronder om ervoor te zorgen dat u ze begrijpt en u vervolgens op de kunt klikken De volgende knop.

NOTITIE: Het is belangrijk om te begrijpen dat alle gegevens permanent worden verwijderd en niet kunnen worden hersteld! Verwijderde gegevens omvatten zowel uw Leven en Staging-sites gehost op Kinsta, al je Kinsta DNS-records, en de CDN-configuraties en instellingen bij Kinsta.

❉ STAP 3 ❉

Na de annulering berekent Kinsta automatisch je definitieve factuur die volgens hun terugbetaling zal worden terugbetaald 30 dagen geld-terug-garantie. Deze berekening kan de terugbetalingen of uitstaande kosten omvatten (indien aanwezig) waar u recht op heeft. En klik dus op de De volgende knop.

❉ STAP 4 ❉

Nu moet je de annulering van je Kinsta-account bevestigen door je in te voeren Wachtwoord MyKinsta-account en klik vervolgens op de Plan annuleren knop.

❉ STAP 5 ❉

Ten slotte wordt je Kinsta-hostingplan geannuleerd en wordt je gevraagd om feedback te geven of een reden om je Kinsta-hostingaccount te annuleren en dan ben je GEDAAN! Kinsta gebruikt deze feedback om hun platform voor iedereen te verbeteren.

NOTITIE: Als je momenteel een aangepast hostingplan van Kinsta gebruikt of als je aanvullende services hebt, zoals back-ups per uur, Redis, enz., Dan kun je momenteel je Kinsta-webhostingaccount niet annuleren. Het ontwikkelingsteam van Kinsta werkt aan het verbeteren van deze kwestie. Je hebt echter nog steeds een optie om de bovengenoemde stappen te voltooien en het Kinsta-team zal je annuleringsverzoek voor je hostingaccount ontvangen en je plan handmatig annuleren.

Ik hoop dat deze recensie op Kinsta’s 30 dagen geld-terug-garantie en restitutiebeleid (2020) was nuttig voor u! Als je nog vragen hebt, kun je altijd contact opnemen met het Kinsta Support Team 24 × 7 en zij zullen je altijd graag helpen!

Ook als u op zoek bent naar een Goedkopere beheerde WordPress-hostingoplossing anders dan Kinsta na het annuleringsproces van je hostingplan, zou ik je ten zeerste aanbevelen om voor SiteGround te gaan, dat ook wordt geleverd met bijna vergelijkbare kwaliteitsondersteuning en een 30-dagen geld-terug-garantie.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map