50+ Cara untuk Mendorong Trafik Laman Web

50+ Cara untuk Mendorong Trafik Laman Web


Sudahkah anda mencuba setiap kaedah di luar sana tetapi laman web anda masih tidak mendapat trafik laman web?

Adakah anda bergelut dengan menjadikan laman web anda menjadi aset menjana pendapatan?

Jangan risau – mengarahkan lalu lintas ke laman web anda mungkin memerlukan sedikit masa, tetapi jika anda mengikuti langkah yang betul, anda akan mempercepat prosesnya.

Berikut adalah 50 kaedah berkesan untuk meningkatkan trafik laman web anda pada tahun 2020.

Contents

Cara Mendorong Lalu Lintas ke Laman Web Anda dengan SEO

# 1. Tingkatkan SEO Di Halaman Anda

Apa yang dapat membantu anda meningkatkan hasil anda adalah mempelajari strategi SEO yang tepat dan amalan terbaik untuk menggunakan kata kunci sasaran.

Anda boleh meningkatkan SEO di laman anda melalui penyelidikan kata kunci dan pengoptimuman yang tepat untuk kandungan laman web anda.

Contohnya, anda boleh:

 • Optimumkan kata kunci dalam tajuk SEO anda
 • Letakkan kata kunci utama di tajuk utama di seluruh artikel laman web anda
 • Tambahkan kata kunci ke nama fail gambar anda supaya enjin carian mengetahui apa sebenarnya
 • Jadikan URL anda seboleh-bolehnya SEO dengan mengoptimumkan slug.
 • Pastikan anda memasukkan sekurang-kurangnya kata kunci utama anda dalam keterangan meta anda

Faktor algoritma Google dalam semua kriteria peringkat ini sebelum memutuskan cara menilai kandungan anda.

Untuk mempermudah diri sendiri untuk mengoptimumkan SEO di halaman, pertimbangkan untuk memasang plugin seperti Yoast SEO dan gunakan alat SEO Ahrefs atau HubSpot.

# 2. Teliti Kata Kunci Baru

Penyelidikan kata kunci bukan untuk mencari satu kata kunci dan peringkat tinggi untuk kata kunci tunggal itu sahaja.

Ini mengenai membuat strategi kata kunci dengan pelbagai istilah yang relevan dengan produk dan industri anda.

Tetapi jika terlalu sempit, jangan takut untuk memperluas kata kunci yang berbeza dalam industri anda. Sebagai contoh, laman web yang menawarkan perkhidmatan hosting boleh diterima untuk membuat strategi kandungan untuk blog yang merangkumi topik mengenai hosting dan topik yang lebih luas mengenai pembangunan web, platform CMS, kesalahan WordPress, dan banyak lagi.

Sekiranya anda mengembangkan keluarga kata kunci baru, jangan lupa mengenal pasti maksud carian di belakang mereka dan cuba layari maksud carian itu dengan kandungan anda.

# 3. Optimumkan Kandungan Anda Dengan Kata Kunci Ekor Panjang

Jangan gunakan kata kunci induk yang paling popular di industri anda. Contohnya, jangan gunakan “idea perniagaan” – kerana ini adalah kata kunci peringkat teratas yang sangat kompetitif, dan sukar bagi laman web baru untuk mendapatkannya.

Sebaliknya, gunakan kata kunci ekor panjang seperti “idea perniagaan yang paling menguntungkan 2020.” Kata kunci seperti ini biasanya mempunyai isipadu yang lebih rendah, tetapi tidak begitu kompetitif – mereka adalah buah gantung rendah yang lebih mudah disambar.

Alat kesukaran kata kunci Ahrefs
Menggunakan alatan seperti Ahrefs atau Perancang Kata Kunci Google dapat membantu anda meneliti jumlah dan kesukaran kata kunci.

Selain itu, mesin pencari memberi peringkat laman web berdasarkan faktor seperti ukuran, populariti, dan usia pada skala dari 1-100. Ini dipanggil DA (pihak berkuasa domain), skor kedudukan enjin carian yang dikembangkan oleh Moz.

Contohnya, jika laman web anda baru – ia mempunyai otoriti domain 1, sementara platform seperti Facebook mempunyai otoriti domain 99.

Sukar bagi laman web dengan otoriti domain rendah untuk mendapatkan kata kunci ekor pendek dengan 100,000 carian setiap bulan. Laman web baru akan mempunyai peluang lebih tinggi untuk mendapatkan kata kunci ekor panjang kerana persaingan jauh lebih sedikit.

# 4. Membangunkan Kata Kunci Pesaing

Anda mungkin mempertimbangkan untuk melihat strategi kandungan dan kata kunci pesaing anda jika anda kehabisan idea.

Alat jurang kandungan Ahrefs

Ciri-ciri seperti Analisis “Jurang Kandungan” Ahrefs dapat membantu anda mengenal pasti kata kunci yang dicantumkan oleh pesaing anda, tetapi anda tidak.

# 5. Buat Beberapa Catatan Tetamu Yang Baik Setiap Bulan

Pembuatan pautan, atau lebih tepatnya, laman web profil pautan balik adalah salah satu faktor kedudukan Google dan kaedah yang baik untuk meningkatkan lalu lintas laman web anda. Pautan yang menuju ke laman web anda dipanggil pautan balik.

Pautan balik menunjukkan mesin carian bahawa kandungan anda mendapat pengiktirafan industri dan memberikan nilai kepada pengguna dan laman web.

Sekarang kita juga akan berbicara mengenai pembinaan pautan semula jadi, dan itulah cara yang ideal untuk mendapatkan lebih banyak jus pautan – tetapi ini lebih merupakan strategi pasif – setelah anda menghasilkan kandungan yang hebat, anda akan duduk bebek.

Atau, anda boleh menggunakan cara yang lebih proaktif untuk meningkatkan profil pautan balik anda – pengeposan tetamu.

Pengeposan tetamu boleh membantu anda berdua membuat pautan balik dan mengukuhkan profil pautan balik anda, dan mendorong lalu lintas ke laman web anda.

Sekiranya anda menjangkau laman web di bidang dan industri anda, ini bermakna anda akan mendapatkan pautan anda di hadapan bakal pembaca baru dan pelawat laman web yang berada di khalayak sasaran anda.

Sudah tentu, pengeposan tetamu biasanya melibatkan pertukaran antara dua laman web yang dimaksudkan, dan ini boleh menjadi pertukaran pautan lama yang baik.

Tetapi kunci untuk mendapatkan beberapa catatan tetamu yang baik setiap bulan adalah strategi jangkauan e-mel yang diperkemas. Oleh kerana itu bukan sesuatu yang boleh anda pelajari dengan mudah dengan hanya membaca 100 perkataan, baca lagi dan mula mengoptimumkan proses semasa anda!

Perlu diingat bahawa beberapa laman web mempunyai garis panduan penghantaran pelawat. Oleh itu, ikuti garis panduan setiap laman web dengan berhati-hati jika anda ingin mendapatkan pautan.

# 6. Bangunan Pautan Semula jadi

Bangunan pautan semula jadi berlaku apabila laman web lain, blogger dan pemilik web dari pautan anda ke kandungan anda sendiri.

Sekarang, jika memperoleh pautan balik berkualiti dari laman web yang berwibawa adalah mudah, kita tidak akan mencipta istilah “membina pautan.” Walaupun begitu, dengan usaha yang cukup akhirnya anda akan mendapatkan laman web anda di sana, dan cara paling mudah untuk melakukannya adalah dengan membuat kandungan berharga yang ingin dihubungkan oleh orang lain.

Tetapi apa “kandungan berharga?”

Baiklah, lebih lanjut mengenai perkara itu di bahagian seterusnya.

Cara Memacu Lalu Lintas dengan Pemasaran Kandungan

# 7. Buat Kandungan Yang Orang Mahu Bagikan (dan Pautkan)

Sekiranya anda memikirkannya, perkara yang cenderung kita kongsi atau pautkan sendiri biasanya diteliti dengan baik, benar-benar membantu atau relevan dan sesuatu yang kita anggap boleh dipercayai. Mengenai kandungan yang hebat, anda akan dapati bahawa perkara utama adalah memikirkannya nilai yang diberikannya.

Sekiranya anda rasa kualiti salinan anda sesuai dengan yang terbaik, langkah seterusnya adalah memperkayakannya dengan media – menggunakan gambar yang menarik dan relevan.

Tetapi mengapa tidak terus berjalan? Adalah idea yang baik untuk menambahkan video ke kandungan laman web anda (contoh tutorial atau pameran produk misalnya). Sekiranya anda bimbang dengan kos pengeluaran, anda selalu dapat membuat infografik. Atau neraka, bahkan GIF kebiasaan.

Unsur-unsur visual ini berpotensi menjadikan kandungan anda lebih senang dibagikan – dan media selalu mempermudah penggunaan semula kandungan laman web untuk media sosial.

# 8. Buat Infografik

Setiap isi kandungan yang mantap dapat ditingkatkan dengan infografis yang betul yang mendidik dan menghiburkan.

Infografik mengenai cara meningkatkan trafik laman web
Infografik mengenai cara meningkatkan trafik laman web. Sumber: KometChat.

Infografik yang menarik meningkatkan trafik laman web kerana ia dapat digunakan oleh laman web lain yang menerbitkan kandungan dalam niche yang sama – dan mudah dibagikan.

# 9. Menghasilkan Kandungan Video

Statistik menunjukkan bahawa pemasar yang menggunakan video memperoleh pendapatan 49% lebih cepat daripada yang tidak dan 92% pelanggan mengatakan bahawa visual adalah faktor yang paling berpengaruh dalam keputusan pembelian mereka.

# 10. Pemimpin Temu Bual Dalam Industri

Sekiranya anda mencetuskan idea tentang idea kandungan, berikut adalah satu petua: anda akan kagum dengan berapa banyak nama besar dalam industri anda yang bersedia melakukan wawancara jika anda hanya bertanya. Hantarkan e-mel atau hubungi pemimpin industri di ceruk anda di media sosial dan minta wawancara.

Siapkan soalan yang boleh difikirkan dan terbitkan kandungan ini di laman web anda.

Bahagian terbaik? Mereka mungkin akan berkongsi wawancara mereka dengan khalayak mereka.

# 11. Tambah Butang Kongsi Sosial

Bukannya mesin pencari mengambil kira jumlah perhatian laman web anda di media sosial. Tetapi itu dapat meningkatkan faktor kedudukan sebenar, dan menambah butang perkongsian sosial tidak memerlukan sebarang kos.

Tidak menambahkannya ke catatan laman web anda kehilangan peluang besar untuk meningkatkan lalu lintas organik.

# 12. Tulis Artikel Pangkalan Pengetahuan

Ketika datang ke pemasaran kandungan, ada sesuatu yang harus diperkatakan mengenai panjang lebar.

Panjang artikel penting kerana beberapa sebab.

Pertama sekali, Google suka panjang. Tinjauan QuickSprout mendapati bahawa kandungan yang lebih panjang berada pada kedudukan yang lebih tinggi dalam hasil carian Google.

Panjang purata kandungan untuk laman web yang berada di kedudukan 10 teratas untuk setiap kata kunci di Google mempunyai sekurang-kurangnya 2,000 perkataan.

Kedua, anda tidak mahu sekumpulan artikel yang lebih kecil dan serupa tertumpu pada kata kunci yang serupa yang saling mengaitkan dalam SERP.

Ketiga, jika anda fokus untuk membuat artikel terbaik, paling bermaklumat dan lengkap mengenai topik tertentu, yang juga akan menjadi lebih panjang, anda berpeluang mengatasi beberapa kata kunci yang berkaitan dengan lebih kecil secara semula jadi, yang bermaksud artikel anda akan muncul dalam beberapa hasil carian.

Dan akhir sekali, pembaca suka artikel tiang yang sangat berguna dan asas pengetahuan yang mudah dilayari.

Ia bagus untuk struktur laman web, bagus untuk pembaca, dan sangat bagus untuk dihubungkan sebagai sumber yang relevan dalam pengeposan tetamu, atau jika anda kebetulan melakukan pemasaran penting untuk membantu orang di forum seperti Quora atau Reddit.

# 13. Pautkan Kandungan Anda secara dalaman

Anda lihat, kekuatan laman web anda tidak hanya ditentukan oleh berapa banyak laman web lain yang menghubungkan anda dengan anda. Ia juga bergantung pada anda struktur pautan dalaman.

Sedia artikel tiang asas pengetahuan?

Hubungkannya dengan kepingan sedia ada yang lebih kecil untuk memastikan anda memberikan pengalaman pengguna yang lebih baik dan memperbaiki struktur pautan laman web anda.

Dengan cara itu, anda akan membiarkan pembaca anda tinggal di laman web anda lebih lama, melahap sumber lain dan bukannya meninggalkan laman web anda pada saat mereka selesai membaca artikel anda.

# 14. Tambahkan Kandungan Baru Mingguan

Kegiatan berkala di blog anda membolehkan anda mempercepat pertumbuhan anda – semakin banyak kandungan yang anda miliki, semakin besar peluang anda untuk memperoleh ranking di banyak hasil carian. Selain itu, ketika anda mulai menunjukkan kehadiran anda, anda dapat mengajar penonton anda untuk mengharapkan kandungan baru pada waktu tertentu.

Sekiranya anda tidak dapat menulis artikel baru setiap minggu, ambil penulis kandungan.

Luangkan sedikit masa untuk merancang strategi kandungan sebenar dan menggunakan beberapa jenis kalendar kandungan. Pengeluaran kandungan anda tidak boleh difikirkan semula.

# 15. Pastikan Kandungan Anda Terkini

Oh, dan satu perkara lagi – jika anda mahu kekal menjadi pemain yang relevan dalam niche anda – tingkatkan kandungan lama.

Enjin carian seperti kandungan baru dan baru dan menaik taraf adalah kaedah terbaik untuk meningkatkan halaman itu tidak cukup peringkat.

Berikut adalah beberapa kaedah terbaik untuk menaik taraf kandungan yang lapuk:

 • Tambahkan media – gambar, infografik, video
 • Keluarkan maklumat usang
 • Sandarkan kandungan anda dengan lebih banyak sumber luaran
 • Hubungkan dengan kandungan yang lebih baru untuk meningkatkan struktur laman web anda

Dorong Lalu Lintas dengan Berkongsi Barang Tambahan

# 16. Buat Produk / Alat Percuma

Sekarang kerana topik kandungan berkualiti tidak dapat dilupakan, ada ruang untuk beberapa sebutan khas: memberi penonton anda satu lagi alasan untuk melawat laman web anda dengan memberi mereka sesuatu secara percuma.

Jenis barang percuma yang boleh anda tawarkan bergantung pada industri anda, tentu saja, jadi bijak untuk menyelidik apa yang dilakukan pesaing anda untuk mendapatkan inspirasi. Tetapi boleh jadi jenis produk apa pun – sesuatu yang dapat anda berikan kepada pelanggan untuk jumlah pesanan tertentu atau untuk membeli produk tertentu.

Moz menawarkan alat percuma untuk memberi insentif kepada pengunjung untuk kembali ke laman web mereka.
Moz menawarkan alat percuma untuk memberi insentif kepada pengunjung untuk kembali ke laman web mereka.

Malah boleh menjadi alat percuma – strategi yang berfungsi dengan baik untuk syarikat SaaS, misalnya.

# 17. Mengadakan Peraduan dan Hadiah

Cara lain untuk menarik lebih banyak pengunjung laman web ke laman web anda adalah dengan mengadakan hosting peraduan dan hadiah.  Mereka menggunakan kuasa mendesak dan takut hilang, dan mereka bagus untuk menghasilkan petunjuk dan memaksimumkan pendedahan jenama.

Mereka juga dapat meninggalkan anda dengan segala jenis data berharga yang dapat anda lacak dan analisis – dengan menguji A / B iklan pemberian anda, anda dapat memperoleh gambaran tentang apa yang menarik pelanggan anda.

# 18. Buat Kursus Dalam Talian PERCUMA

Sekiranya anda ingin menjadikan laman web anda sebagai pihak berkuasa dalam industri anda, membuat kursus dalam talian percuma mungkin merupakan cara untuk melakukannya.

Anda juga mesti memasukkan borang penjanaan petunjuk untuk semua orang yang ingin mendaftar!

Bergantung pada kemahiran anda, pengetahuan, dan sifat perniagaan anda – cari topik yang anda fikir akan relevan dengan pelanggan anda. Sudah tentu, ini harus menjadi topik di mana anda dapat memberikan pengetahuan yang berguna dan mendalam.

Walau bagaimanapun, jika anda ingin membuat kursus dalam talian yang berkualiti, anda harus memikirkan kos pengeluaran, jadi rancang lebih awal dan fikirkan apakah melabur di dalamnya pada masa ini masuk akal untuk strategi pemasaran anda.

# 19. Jalankan Webinar

Kursus dalam talian sentiasa hijau, tetapi jika anda mahukan sesuatu yang serupa dengan FOMO, anda boleh memilih webinar.

Webinar adalah kaedah terbaik untuk berkongsi kepakaran anda dan berhubung dengan profesional lain dan khalayak sasaran anda.

Selain itu, tidak seperti persidangan, tidak ada batasan geografi atau praktikal untuk peserta webinar.

# 20. Buat Kuiz Dengan Fitur “Kongsi Hasil”

Mengapa kuiz menjadi alat pemasaran yang berkesan?

Apabila pengguna menyelesaikan kuiz, mereka mendapat hasil yang boleh dibahagi dan jika mereka mendapati hasil ini menarik atau lucu, mereka cenderung untuk membagikannya di akaun media sosial mereka, menyebarkan berita dan menarik lebih banyak pengunjung laman web.

# 21. Gunakan Pemasaran E-mel

Penyelidikan yang dilakukan oleh Backlinko mendedahkan bahawa 91% pengguna memeriksa e-mel mereka setiap hari. Oleh itu, tidak hairanlah bahawa, menurut penyelidikan yang sama, syarikat A.S. membelanjakan $ 360 juta untuk iklan e-mel pada tahun 2019.

Berdasarkan statistik ini, beberapa tambahan selamat datang ke strategi pemasaran e-mel anda dapat mendorong lebih banyak lalu lintas ke laman web anda.

Sebagai contoh, sesiapa sahaja boleh membuat widget pendaftaran yang membolehkan pengguna melanggan buletin.

Sekiranya anda menghadapi masalah untuk membuat senarai e-mel atau menguruskan kempen pemasaran e-mel anda, kami mengesyorkan agar anda menggunakan salah satu daripada banyak alat pemasaran e-mel berkualiti yang tersedia di luar sana.

# 22. Perkongsian Jenama

Cara lain untuk memanfaatkan khalayak baru dan mendorong mereka ke laman web anda adalah dengan bekerjasama dengan jenama. Kerjasama jenama yang kukuh dapat dibina berdasarkan:

 • Promosi bersama
 • Projek bersama

Bekerjasama dengan jenama lain dalam projek yang dikongsi boleh menyebabkan persilangan penonton – dan jenama tidak semestinya berada dalam kedudukan yang sama.

Jeffree Star dan Shane Dawson telah menjual palet kecantikan mereka dalam masa kurang dari 24 jam
Jeffree Star dan Shane Dawson telah menjual palet kecantikan mereka dalam masa kurang dari 24 jam. Sumber: Bintang Jeffree.

Sebagai contoh, gergasi kecantikan Jeffree Star baru-baru ini bekerjasama dengan YouTuber terkenal lain, Shane Dawson, untuk bersama-sama membuat koleksi kecantikan yang membawa begitu banyak lalu lintas ke kedai Shopify mereka pada hari pelancaran sehingga ia terhempas dan mereka tidak dapat memproses pesanan.

Cara Memacu Lalu Lintas Laman Web Melalui Media Sosial

# 23. Buat Halaman Facebook dan Bina Komuniti

Ketika datang untuk mendorong lalu lintas (baik organik dan berbayar), media sosial tetap menjadi salah satu cara terbaik untuk membuat buzz di sekitar jenama anda, dan membina kehadiran dalam talian yang kuat di Facebook hanyalah pemasaran media sosial 101.

Walaupun penglibatan media sosial bukanlah faktor pemeringkatan dengan sendirinya, terdapat korelasi yang kuat antara jumlah bahagian media sosial dan pautan balik. Menurut EarnedLinks.com, “Perkongsian sosial dapat meningkatkan pautan laman web hingga 245% selama setahun.”

Oleh itu, buat laman Facebook dan kongsi kandungan blog anda! Selain itu, pastikan anda mengoptimumkannya untuk klik laman web dengan menambahkan CTA yang dirancang untuk mendorong petunjuk ke laman web anda.

Ikuti amalan terbaik pemasaran Facebook – gunakan video Facebook asli, tambahkan gambar yang menarik – seperti semua kandungan, menambahkan elemen visual mendorong lebih banyak penglibatan.

# 24. Lancarkan Saluran YouTube

Seperti contoh Jeffree Star yang jelas menunjukkan, dengan lebih daripada satu bilion pengguna aktif, Youtube telah menjadi alat penting untuk pemasar mencari cara untuk mendapatkan lalu lintas laman web.

Statistik YouTube
Statistik YouTube. Sumber: HubSpot.

Oleh kerana anda tidak akan menggunakan YouTube sebagai sumber pendapatan utama, tetapi sebagai alat untuk meningkatkan lalu lintas ke laman web anda, anda perlu memikirkan bagaimana anda sebagai jenama dapat memanfaatkan potensinya.

Secara amnya, kami hanya dapat menggariskan beberapa jenis kandungan video yang sangat berkesan, jadi fikirkan yang paling sesuai dengan keperluan anda:

 • Testimoni pelanggan
 • Video cara dan tutorial
 • Video demonstrasi produk berdasarkan permintaan
 • Video acara

Video YouTube dapat diubah dengan mudah – dipendekkan untuk digunakan sebagai video asli di Facebook dan Instagram atau disematkan dalam catatan blog di laman web anda.

# 25. Langsung

Statistik menunjukkan bahawa 80% pengguna lebih suka menonton video langsung daripada jenama daripada membaca catatan blog. Menggunakan video langsung untuk mempromosikan jenama anda memberi anda peluang untuk menarik perhatian penonton.

Video langsung sangat berkesan untuk berkongsi berita syarikat dan mempromosikan acara yang akan datang dan pelancaran produk – jadi pastikan anda menggunakannya untuk mendapatkan lebih banyak pendedahan jenama.

# 26. Gunakan Instagram Untuk Mendorong Trafik

Tinjauan terbaru yang dilakukan oleh HubSpot menunjukkan bahawa tujuh daripada sepuluh hashtag di Instagram berjenama.

#PutACanOnIt - hashtag berjenama RedBull
#PutACanOnIt – Hashtag berjenama RedBull mendorong lebih daripada 1,000 pengikut untuk mengambil gambar diri mereka dengan tin RedBull. Sumber: Instagram.

Oleh itu, jika anda belum membuat hashtag khusus untuk jenama anda, sekarang adalah masa yang tepat!

Lagipun, ini adalah platform di mana pengguna paling banyak berinteraksi dengan kandungan berjenama. Statistik menunjukkan bahawa jenama mendapat kadar penglibatan 10x lebih tinggi di Instagram daripada yang mereka lakukan di Facebook.

Sudah tentu anda perlu menyiarkan gambar berkualiti tinggi yang sesuai dengan estetika jenama anda.

Tetapi itu sahaja tidak akan memotongnya – setiap pengguna di Instagram melakukan perkara yang sama.

Oleh itu, apakah beberapa cara tambahan untuk mendorong trafik laman web melalui Instagram?

 • Tambahkan ajakan bertindak ke catatan Instagram anda
 • Buat video pendek yang menarik (atau gunakan semula) dan sertakan URL laman web anda
 • Berkongsi dengan influencer
 • Tawarkan khalayak Instagram anda sesuatu yang tambahan – bonus, kod diskaun, dan promosi khas yang akan membantu anda membawa mereka ke laman web anda
 • Sertakan sekitar 5 hashtag dalam catatan anda untuk memastikannya muncul dalam feed hashtag yang relevan
 • Kongsi kandungan yang dihasilkan pengguna
FashionNova pada pemasaran Influencer dan UGC di Instagram
FesyenNova tahu bagaimana memanfaatkan pemasaran Influencer dan UGC di Instagram dan menyelinap dalam ajakan bertindak.

# 27. Terlibat Dengan Influencer

Inilah fakta yang menyeronokkan: 89% pemasar mengatakan bahawa ROI dari pemasaran influencer lebih tinggi berbanding dengan saluran pemasaran lain.

Menghubungi influencer dengan pengikut yang besar boleh menjadi pengubah permainan, tetapi ia juga boleh menjadi pelaburan besar, jadi apa sahaja yang anda lakukan, jangan lupa pengaruh mikro.

Walaupun mereka mempunyai khalayak yang lebih kecil (katakanlah antara 1000 dan 100 000), mereka cenderung mempunyai kadar penglibatan yang lebih tinggi, dan dengan sedikit penyelidikan, anda dapat mengenal pasti individu yang niche sesuai dengan anda dan persona jenama yang sesuai dengan anda imej jenama.

# 28. Bina Komuniti Setia di Twitter

Terdapat banyak peluang untuk mendorong lalu lintas melalui Twitter (tentu saja bergantung pada industri anda) dan hashtag berada di tengah-tengah semuanya. Di platform ini, sangat penting untuk menggunakan hashtag khusus khusus dan membuat hashtag anda juga.

Tetapi perkara penting di Twitter adalah mengetahui who anda bercakap dengan. Berikan jenama anda dengan suara yang khas, atau sudutkan catatan Twitter anda untuk menangani khalayak sasaran anda secara khusus. Percakapan dan perbualan memuncak adalah inti tweet.

Juga, jangan lupa menyelinap visual menarik dalam tweet anda. Menurut Buffer, tweet yang mempunyai visual terima 1.5x lebih banyak saham.

# 29. Aktif di LinkedIn

Jangan terlepas pandang LinkedIn. Ini adalah platform yang dibuat khusus untuk rangkaian perniagaan dan berfungsi dengan sangat baik untuk perniagaan B2B. Statistik menunjukkan bahawa 97% pemasar menggunakan LinkedIn untuk tujuan pemasaran kandungan.

Statistik mengenai pemasar B2B menggunakan LinkedIn
Statistik mengenai pemasar B2B menggunakan LinkedIn. Sumber: Kertas besi.

Jadi, bagaimana membina kehadiran yang kuat di LinkedIn?

Pertama sekali, buat aliran yang baik antara laman web dan LinkedIn anda – pastikan anda mempunyai butang kongsi LinkedIn pada catatan anda dan hantarkan e-mel kandungan laman web anda terus ke sambungan anda dengan menggunakan e-mel LinkedIn.

Tetapi apa sahaja yang anda lakukan, jangan lupa berinteraksi dengan rangkaian anda! Komen pada siaran saluran lain. Semasa anda menyiarkan artikel, sertakan pandangan peribadi anda dan tambahkan soalan dan tinjauan pendapat.

Semakin menarik minat anda, semakin banyak peluang anda dapat berhubung dengan komuniti LinkedIn anda dan membina jalan untuk berkuasa.

# 30. Gunakan Kekuatan Podcast yang Baik

Podcast sangat besar sekarang. Satu tinjauan baru-baru ini menunjukkan bahawa 22% orang Amerika mendengar podcast sekurang-kurangnya seminggu sekali. Mereka menyeronokkan, popular, dan menjangkau khalayak yang luas, jadi ini adalah cara yang baik untuk meningkatkan lalu lintas laman web dan meningkatkan kesadaran jenama – kerana anda mungkin dapat ditemui oleh penonton baru.

Sekiranya anda memulakan podcast, anda boleh melakukan wawancara dengan pemimpin pemikiran dalam industri anda. Atau, jika anda tidak mahu menceburkan diri dalam jenis pemasaran sepenuhnya, anda boleh membuat penampilan tetamu di podcast sendiri – anggap ini sebagai setara dengan catatan tetamu.

Cara Mendorong Lalu Lintas dengan Iklan

# 31. Jalankan Iklan Facebook

Dengan algoritma selalu menurunkan jangkauan organik (penyelidikan yang dilakukan oleh Pemasaran LYFE menunjukkan bahawa halaman menjangkau hanya 2% khalayak mereka melalui catatan organik) strategi organik 100% tidak akan memotongnya.

Bagaimanapun, 98% khalayak anda tidak melihat kandungan anda secara berkala dalam suapan mereka.

Untuk benar-benar berkesan dengan iklan anda, jalankan ujian perpecahan dan temukan fungsi apa yang terbaik untuk khalayak anda menjadikan iklan Facebook menjadi bahagian perniagaan anda yang berterusan dan menguntungkan.

# 32. Jalankan Iklan Reddit

Selain menjadi laman web ketiga paling popular di AS, statistik juga menunjukkan bahawa Reddit mempunyai 330 juta pengguna aktif bulanan.

Untuk berjaya mengarahkan lalu lintas melalui Reddit, perkara pertama yang perlu anda lakukan ialah mencari subreddit yang baik dengan khalayak yang akan berminat dengan produk atau perkhidmatan anda.

Selebihnya hanya mengetahui bagaimana mencari keseimbangan antara menawarkan maklumat berharga dan menjadi promosi.

Sekiranya anda ingin berjaya, anda perlu terlibat dengan komuniti Reddit sungguh. Hanya dengan itu anda dapat melepaskan iklan iklan dan pautan ke kandungan laman web anda relevan ke perbincangan.

Ini penting kerana pemasar yang hanya menyiarkan iklan di Reddit biasanya tidak ditolak.

Setelah anda terlibat dengan komuniti di subreddit anda, anda boleh melabur dalam jawatan yang ditaja yang menjamin bahawa siaran anda akan disematkan ke bahagian atas subreddit.

# 33. Jalankan Iklan Twitter

Seperti halnya beberapa rangkaian media sosial yang lain, berkat kemas kini algoritma, jangkauan organik di Twitter juga menurun.

Tidak hairanlah bahawa 75% perniagaan B2B dan 65% perniagaan B2C menjalankan iklan Twitter – dan jika anda tidak beriklan di Twitter, pesaing anda sudah selangkah lebih maju dari anda.

Untuk memulakan kempen Twitter anda dengan baik, masukkan teknik berikut:

 • Bersikap ringkas
 • Gunakan gambar
 • Kata kunci sasaran
 • Bertanya soalan

# 34. Jalankan Google Ads (PPC)

Melabur dalam iklan Google boleh menjadi cara cepat untuk meningkatkan lalu lintas laman web dari carian niat komersial bernilai tinggi – “65% daripada semua klik yang dibuat oleh “pengguna yang bermaksud membeli” pergi ke iklan carian.”

Sudah tentu, kempen iklan Google mempunyai sedikit keluk pembelajaran, tetapi tidak ada panduan pakar yang baik mengenai perkara ini dan beberapa ujian A / B tidak dapat diselesaikan.

# 35. Jalankan Iklan YouTube

Sebelum memulakan kempen iklan YouTube, anda harus memikirkan khalayak sasaran anda dan bagaimana mereka menggunakan kandungan. Tetapi, seperti biasa dengan iklan, terdapat banyak percubaan dan ralat – anda boleh melakukan pengujian A / B untuk mengetahui jenis iklan yang berkinerja terbaik.

Youtube mempunyai tiga jenis format iklan anda boleh memilih dari:

Iklan TrueView

Setelah 5 saat menonton iklan ini, pengguna dapat memilih untuk mengklik “lewati”. Anda akan membayar penambahan ini jika pengguna menontonnya selama 30 saat atau mereka mengklik iklan tersebut.

Penemuan TrueView

Jenis iklan ini menunjukkan video yang tidak disarankan atau dalam carian Youtube. Anda akan membayar iklan ini jika pengguna mengkliknya dan menonton videonya.

Bumper

Iklan bumper lebih pendek tetapi juga tidak boleh dilangkau. Video ditunjukkan sebelum, semasa atau selepas video. Anda akan membayar iklan bumper apabila iklan anda dipaparkan 1000 kali.

# 36. Beli Ruang Iklan Di Tapak Serupa

Pengiklanan media sosial adalah satu perkara, tetapi pengiklanan di laman web serupa juga merupakan cara yang baik untuk meningkatkan lalu lintas laman web.

Berikut adalah beberapa cara untuk membeli ruang iklan:

# 37. Iklan melalui Rangkaian Iklan

Menggunakan rangkaian iklan dapat membantu anda menjana pendapatan iklan dari kandungan anda. Ini akan memberi anda peluang untuk membuat iklan digital yang akan menargetkan kumpulan pelanggan yang fokus.

Rangkaian iklan menghubungkan pembeli dan penjual. Mereka menyasarkan pelanggan berdasarkan tingkah laku, lokasi, pekerjaan, dan minat mereka yang mustahil bagi anda untuk melakukannya sendiri.

# 38. Gunakan Retargeting

Majoriti pengunjung akan melayari laman web anda beberapa kali sebelum mereka membuat pembelian. Walau bagaimanapun, terdapat sebilangan besar pelawat yang akan membuka laman web anda sekali sahaja dan tidak akan pernah kembali.

Retargeting adalah teknologi berasaskan kuki yang menggunakan kod Javascript ringkas untuk mengikuti pelanggan anda dan mengembalikannya dengan meletakkan iklan untuk produk atau perkhidmatan yang mereka ulas.

Iklan penargetan semula membolehkan anda mendorong calon pelanggan kembali ke laman web anda yang selalu meningkatkan kemungkinan penukaran.

Dorong Lalu Lintas dengan Terlibat dengan Komuniti

# 39. Menyertai Forum

Cari di mana komuniti anda dan hubungi mereka. Adakah mereka menggunakan Jawapan Quora, Reddit atau Yahoo? Atau mungkin ada komuniti digital lain di mana para profesional di ceruk anda mengadakan perbincangan dan berkongsi pandangan berharga?

Jangan gunakan forum untuk hanya mempromosikan produk anda – secara amnya tidak disukai. Sebaliknya, ambil bahagian dalam perbincangan dan tambahkan kandungan berharga. Ini akan membantu anda menjalin hubungan dengan profesional di tempat anda dan pada waktunya, mereka akan tertarik dengan perniagaan anda.

# 40. Bersikap Aktif dalam Komuniti Dalam Talian Berfokus

Adakah anda biasa dengan forum khusus yang berkaitan dengan industri anda? Sekiranya tidak, mulakan carian anda dengan segera. Jenis komuniti dalam talian ini adalah kaedah terbaik untuk menjangkau kumpulan sasaran yang sangat spesifik.

# 41. Sertai Quora

Quora adalah forum popular di mana orang terlibat dalam perbincangan mengenai topik yang mungkin anda bayangkan. Ini adalah tempat yang bagus untuk mengetahui bagaimana pelanggan bertindak balas dan mengalami perkhidmatan dan produk di industri anda – atau bahkan mengenai perniagaan anda.

Jenis maklumat ini tidak ternilai – ia dapat membantu anda mengetahui bagaimana anda dapat meningkatkan produk dan perkhidmatan anda.

Satu perkara yang boleh anda lakukan ialah mengambil bahagian aktif dalam Quora. Jawab soalan orang mengenai topik yang berkaitan dengan industri anda – tetapi cubalah untuk mengelakkan penjualan.

Dalam jenis forum ini, anda perlu membina hubungan dan mendapat kepercayaan sebagai ahli – jangan terburu-buru dengan menghantar pautan ke blog laman web anda. Bersikap relevan dan tolong menolong.

Pada waktunya, anda akan membina komuniti setia yang akan menerima produk dan perkhidmatan laman web anda.

# 42. Gunakan Reddit Untuk Mempromosikan Kandungan Anda

Sekiranya anda ingin mendapatkan trafik dalam jumlah besar, anda harus berhubung dengan komuniti Reddit.

Tetapi berhati-hatilah, ini adalah platform di mana pembaca ingin mendapatkan kandungan yang mendalam, berharga, dan bermanfaat. Pendek dan generik tidak berfungsi dengan baik – seperti yang kami katakan, anda boleh mendapat suara rendah dengan mudah.

Oleh itu, lakukan sedikit kajian mengenai subreddit anda, ketahui jenis catatan yang popular dan hantar hanya kandungan terbaik anda.

# 43. Kongsi Imej Di Pinterest

Sekiranya anda mempunyai syarikat B2C, secara berkala memposting (atau menggunakan semula) gambar produk menarik dan visual tersuai dan membuat papan (dengan kata kunci industri anda) dapat membantu anda di bahagian lalu lintas.

Sebenarnya, statistik menunjukkan bahawa Pinterest mendorong 33% lebih banyak trafik laman web ke laman membeli-belah daripada Facebook.

Ingatlah bahawa Pinterest berfungsi sama seperti platform media sosial yang lain – mengepos secara berkala adalah kunci kejayaan.

# 44. Kembangkan Pembentangan SlideShare

Tahukah anda Perkongsian Slaid berada dalam senarai 150 laman web yang paling banyak dikunjungi di dunia?

Jangan memandang rendah platform ini – lebih daripada 80% daripada 70 juta pelawat laman web SlideShare melalui penyelidikan organik!

Selain itu, anda boleh menggunakan semula kandungan blog menjadi persembahan dengan mudah dan menggunakan SlideShare sebagai saluran lain yang akan mendorong lalu lintas ke laman web anda.

Promosikan laman web anda di luar talian

# 45. Acara Penaja

Menaja acara adalah cara terbaik untuk meningkatkan pendedahan jenama anda dan mewujudkan kewibawaan perniagaan dalam industri anda.

Pilih acara yang sesuai dengan imej jenama anda dan kemungkinan akan dihadiri oleh khalayak sasaran anda. Pendedahan kepada media dan peluang untuk mengeluarkan logo jenama anda selalu ada cara yang ampuh untuk menghasilkan lebih banyak minat.

# 46. Iklankan di Persidangan

Sekiranya anda berpeluang bercakap dalam persidangan mengenai topik yang berkaitan dengan industri atau perniagaan anda, jangan ketinggalan. Selain itu, menjalin hubungan dengan pemimpin industri bukanlah perkara buruk, dan juga peluang untuk menarik petunjuk baru dari kumpulan hadirin.

Dorong Lalu Lintas dengan Mengoptimumkan Laman Web Anda

# 47. Fokus pada Kebolehgunaan Bergerak

Melayari internet tidak lagi dilakukan hanya di desktop – semakin banyak orang menggunakan peranti mudah alih untuk mengakses web. Sebenarnya, penyelidikan menunjukkan bahawa 70% lalu lintas laman web berlaku pada peranti mudah alih.

Sekiranya laman web anda tidak dioptimumkan untuk mudah alih, pelawat mudah alih anda tidak mungkin kembali.

Oleh itu, pastikan laman web anda responsif di semua peranti, pilih tema respons mudah alih dan pastikan kandungan laman web anda kelihatan baik di telefon bimbit!

# 48. Mempercepat Laman Web Anda

Mempunyai laman web yang pantas bermaksud pengalaman pengguna yang baik. Penyelidikan menunjukkan bahawa pelawat laman web adalah kemungkinan akan meninggalkan laman web anda sekiranya memuatkan lebih dari 3 saat.

Jadi, apa yang selalu anda dapat lakukan adalah dengan cepat menguji laman web anda, memilih penyedia hosting yang baik dan mengoptimumkan gambar anda (kurangkan ukuran gambar) sekurang-kurangnya.

# 49. Optimumkan CTR anda

CTR anda (Kadar Klik-Tayang) adalah salah satu metrik terpenting anda.

Walaupun pengoptimuman RKT bukanlah perkara yang paling mudah, anda boleh:

 • Sertakan kata kunci dalam tag tajuk, URL, dan keterangan meta anda
 • Jauhkan semuanya dalam had watak menggunakan alat seperti Pengoptimum Coretan SeoMofo
 • Gunakan kata kuasa
 • Tulis tajuk yang menarik (rujuk alat seperti Penganalisis Tajuk)

# 50. Kaji Data Analisis

Alat analisis seperti Analitis Google membolehkan anda mengesan:

 • Bagaimana dan di mana kandungan anda dikongsi.
 • Trafik mudah alih
 • Halaman yang paling banyak dilawati
 • Rujukan
 • Kata kunci organik

Ini dapat memberi anda gambaran yang luar biasa mengenai khalayak anda dan banyak lagi.

Alih-alih beroperasi dengan sangkaan buta, alat seperti Google Analytics akan membantu anda membuat keputusan berdasarkan data mengenai cara meningkatkan laman web anda.

# 51. Teliti Pesaing Anda

Sebilangan cara ini untuk mendapatkan lalu lintas laman web akan berfungsi untuk anda, ada juga yang tidak.

Pada penghujung hari, tidak ada peraturan umum untuk setiap jenis perniagaan.

Tetapi apa yang biasanya berfungsi untuk setiap perniagaan adalah mencari contoh model perniagaan mereka yang berjaya dalam industri yang sama dan belajar dari pemimpin industri.

Itulah sebabnya anda perlu membuat sedikit penggalian – selidik apa yang digunakan pesaing anda!

 • Apa strategi kandungan mereka?
 • Kata kunci apa yang mereka gunakan di PPC?
 • Dengan siapa mereka bekerjasama?

Itu akan menjadi pengetahuan yang paling berkaitan dengan awak.

# 52. Tentukan Sumber dan Skala Lalu Lintas Terbaik Anda

Akhirnya, terserah anda untuk melacak hasil anda, mengawasi analitik anda dan menentukan dari mana asalnya kebanyakan lalu lintas anda.

Apabila anda memahami jenis sumber yang mendorong jumlah trafik tertinggi, dan berapa peratus lalu lintas yang ditukar, anda akan tahu apa yang hendak dilaburkan. Gandakan prestasi yang sudah ada!

Adakah anda mempunyai lebih banyak idea mengenai cara mendorong lebih banyak lalu lintas laman web?

Kongsikan di bawah!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map