6 alat percuma yang kuat untuk menganalisis perkhidmatan hosting

Terdapat ribuan penyedia hosting web di UK. Sebelum anda memilih yang paling sesuai dengan keperluan anda, anda boleh membaca artikel kami mengenai faktor-faktor yang perlu dipertimbangkan sebelum membeli hosting web dan menggunakan alat percuma ini untuk menilai metriknya. Pastikan anda tandakan halaman ini jadi anda boleh kembali bila-bila masa anda perlu menguji sesuatu mengenai perkhidmatan hosting anda atau anda membandingkan penyedia hosting. Berikut adalah alat yang kami gunakan dalam 10 ulasan teratas kami:


1. Periksa beberapa parameter hosting dengan Pemeriksa Hosting alat

penyemak hosting2Dengan HostingChecker.com anda boleh menganalisis beberapa perkara penting mengenai penyedia hosting. Cukup masukkan URL perkhidmatan hosting itu sendiri atau laman web yang anda tahu mereka menyediakan perkhidmatan dan klik pada parameternya. Semudah itu.

Anda boleh menggunakan alat pantas dan percuma ini untuk mengetahui seberapa cepat alat ini Respons Pelayan adalah, untuk mendapatkan maklumat hosting seperti lokasi (penting untuk penyampaian kandungan SEO dan cepat), ISP dan julat IP. Salah satu faktor utama yang digunakan oleh mesin pencari untuk menentukan domain adalah usia domain. Gunakan alat usia domain ini untuk mencari usia domain apa pun, anda juga dapat memeriksa domain siapa.

Pemeriksa SEO percuma di laman web untuk laman web penganalisis SEO ini memeriksa URL anda dan menghasilkan laporan ujian Pengoptimuman Enjin Carian, skor laman web ini.

2. Menganalisis ujian kelajuan halaman dan masa memuat dengan Pingdom

alat pingdomAnda boleh menggunakan Alat pingdom untuk menganalisis bagaimana prestasi halaman anda dengan pelbagai cara. Untuk memeriksa prestasi hosting web, ketik nama domain yang dihoskan di pelayan yang anda selidiki dan klik Uji Sekarang. Apabila hasilnya siap, ia akan menunjukkan kepada anda pelayan yang diuji, gred prestasi purata, permintaan, masa dan kelajuan muat turun.

Hostwise factor yang paling penting adalah pada baris pertama. Apabila anda mengarahkannya ke atasnya, anda dapat melihat masa yang diperlukan di MS untuk menyambung, mencari DNS dan sebagainya. Metrik ini penting apabila anda mempunyai senarai penyedia hosting untuk membandingkan dan menganalisis.

Maklumat yang lebih berguna di sini dapat memberi anda tab Analisis halaman. Ini menunjukkan banyak maklumat mengenai seberapa cepat setiap domain dimuat, apa yang dimuatkan dari setiap domain, fail dan sebagainya, sehingga anda dapat melihat apa yang perlu dioptimumkan.

3. Cari masalah berkaitan hosting dan pelayan dengan MxToolbox SuperTool

alat mxtoolboxAlat ini berfungsi pada autopilot. Pergi ke SuperTool halaman dan taipkan domain yang ingin anda analisis dan klik butang MX Lookup. Kemudian anda akan melihat butang hijau yang bertuliskan Cari Masalah. Klik dan alat ini akan menganalisis banyak faktor yang berkaitan dengan hosting anda – Blacklist, Mailserver, WebServer, DNS dan masalah lain yang berkaitan.

Sekiranya terdapat ralat atau amaran, anda boleh mengklik lebih terperinci dan melihat tentang apa ini dan anda boleh menghubungi penyedia hosting anda untuk memperbaikinya atau jika anda mempertimbangkan untuk membeli hosting dari mereka, untuk menghantar e-mel kepada sokongan dan bertanya kepada mereka tentang isu-isu tersebut.

4. Ujian tekanan percuma hosting anda dari Kesan Beban

alat mxtoolboxThe Kesan Beban penguji tekanan adalah alat yang cukup manis. Ia percuma dan tidak memerlukan pendaftaran. Pergi ke halaman dan masukkan domain. Ia akan memulakan ujian dan menunjukkan kepada anda apa yang akan berlaku dengan masa muat halaman anda atau yang anda selidiki sekiranya terdapat banyak pengguna di halaman tersebut. Ujian akan mencapai 150.

Dengan cara itu anda dapat menganggar apa yang akan terjadi pada pengalaman pengguna sekiranya anda mendapat peningkatan pengunjung kerana menambahkan kempen atau siaran viral. Atau apabila blog atau laman web anda menjadi sangat popular. Ini adalah salah satu faktor penting yang perlu anda uji sekiranya anda merancang untuk melakukan sesuatu yang serius di internet.

5. Monitor masa dari Monitor.us

alat monitorusIni adalah alat yang sangat praktikal. Ia percuma untuk monitor masa operasi. Anda mesti mendaftar dengan mereka dengan akaun percuma dan kemudian log masuk dan tambahkan domain yang ingin anda pantau. Anda tidak perlu membeli barang lain dari mereka. Terdapat pautan ke alat monitor.us.

Mengapa alat ini berguna? Sebilangan besar inang mengiklankan bahawa mereka menyediakan 99.9% waktu operasi dan kandungan anda hampir selalu dalam talian, mereka juga memberikan pilihan mengembalikan wang jika mereka tidak memberikannya. Tetapi kebanyakan orang tidak tahu bahawa kerana mereka tidak memantau laman web mereka dengan cara apa pun. Pergi dapatkan akaun percuma di monitor.us dan perhatikan masa pelayan anda.

6. Semak maklumat pelayan dalam satu dengan Cek Mega

alat periksa megaCek Mega adalah alat semua dalam satu yang sangat pantas dengan antara muka lurus ke hadapan yang sederhana.

Ia mempunyai tiga kategori utama – Alat Domain, Alat IP dan Alat Rangkaian. Dalam alat dan rangkaian domain, ketik saja alamat web dan itu akan memaparkan maklumat. Pencarian WhoIs sangat terperinci.

Untuk Alat IP, anda memerlukan IP domain atau pelayan yang perlu anda periksa, anda boleh gunakan http://www.ipchecking.com/ untuk ini. Pergi ketik domain, tekan anak panah dan itu akan menunjukkan alamat IP kepada anda. Kemudian gunakannya di Mega Check untuk memeriksa spam, maklumat IP atau laluan Jejak.

Kami menggunakan alat ini untuk memeriksa syarikat hosting web yang kami senaraikan di laman web kami, jadi jika anda ingin menjimatkan masa, periksa halaman kami dengan ulasan hosting web UK teratas dan pilih saja penyedia perkhidmatan yang paling sesuai dengan keperluan anda. Sekiranya anda mempunyai cadangan mengenai alat yang anda fikir berguna dan sesuai dengan senarai kami, cadangkan di komen atau di kami Google + profil.

Dan alat bonus dari Google – Wawasan PageSpeed

Ketik url anda dan Google akan menganalisis kelajuan halaman dan UX halaman. Apabila hasilnya selesai, periksa masa respons pelayan. Sekiranya melebihi 200mx, periksa artikel ini oleh Google mengenai cara melakukannya meningkatkan masa tindak balas pelayan dan pertimbangkan untuk membeli rancangan hosting rancangan dengan lebih banyak sumber atau beralih ke hosting lain.

Sekarang anda boleh menggunakan alat ini untuk menganalisis syarikat hosting laman web dari senarai ulasan hosting web UK terbaik kami dan mencari hos web yang sesuai dengan keperluan anda.

Salah satu faktor utama yang digunakan oleh mesin pencari untuk menentukan domain adalah usia domain. Gunakan alat usia domain ini untuk mencari usia domain apa pun, anda juga dapat memeriksa domain siapa.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map