Adakah BlueHost Menawarkan Pembina Laman Web?

BlueHost menawarkan beberapa pembangun laman web yang luar biasa untuk membantu pelanggan mereka membina blog dan laman web yang kelihatan profesional walaupun tanpa menyentuh satu pun kod. Mereka menggunakan WordPress dan Pembangun Laman Web Weebly, yang kedua-duanya menyediakan ciri yang berbeza untuk membantu pelanggan mereka mengembangkan laman web mereka sendiri.


WordPress dan Weebly sangat sesuai untuk mereka yang tidak mempunyai kemahiran dan pengetahuan teknikal dalam membina laman web mereka sendiri. Keduanya dilengkapi dengan tema / templat yang telah dibuat sebelumnya, jadi pengguna mempunyai banyak pilihan untuk menyesuaikan laman web mereka.

Tetapi apa itu pembina laman web?

Ringkasnya, pembangun laman web digunakan untuk membuat laman web tanpa memerlukan pengguna melakukan penyuntingan kod manual. Pembangun laman web adalah alat proprietari berasaskan web atau dalam bentuk perisian komputer. Biasanya, alat berasaskan web ini disediakan oleh penyedia hosting web. Mereka ditujukan untuk pengguna membina laman web peribadi.

Ciri Pembangun Laman Web Weebly

Weebly Site Builder adalah salah satu daripada banyak program yang ditawarkan oleh BlueHost dalam usaha mereka meningkatkan kualiti perkhidmatan mereka. Buat masa ini, mereka menawarkan dua versi: Basic dan Pro.

Edisi Basic digunakan secara percuma untuk semua pemegang akaun BlueHost. Ia menyokong 6 halaman web dan memberikan sokongan video untuk YouTube dan Adobe Flash. Selain itu, ia menjadikan penyelenggaraan ke blog, borang, pengoptimuman enjin carian asas (SEO), dan RSS feed.

Bagi mereka yang memerlukan ciri yang lebih maju, anda boleh menggunakan versi Pro dengan menyokong halaman web tanpa had. Ini juga membolehkan pengguna menetapkan kata laluan untuk lapisan keselamatan laman web tambahan. Mereka yang menaik taraf ke versi Pro dapat menyesuaikan templat / tema laman web.

Pembangun Laman Weebly merangkumi fungsi berikut:

 • Ratusan templat pra-dibuat untuk penyesuaian
 • Modul susun atur (mis. Gambar, video, teks) sebagai tambahan ke laman web pelanggan
 • Penyunting gambar bersepadu, sokongan blog, dan alat penjejakan
 • Alat yang memudahkan pembuatan laman web

Ciri Pembangun Laman Web WordPress

WordPress mungkin pembina laman web yang paling popular yang anda dapati dalam talian. Ia membolehkan anda membuat laman web yang kelihatan profesional hanya dalam beberapa minit. Anda boleh membuat apa-apa jenis laman web, dari laman blog peribadi sederhana hingga laman web berbilang halaman yang lengkap.

WordPress membolehkan penggunanya menyesuaikan laman web mereka mengikut kehendak mereka. Ia dilengkapi dengan banyak tema yang memenuhi pelbagai bidang dan industri. Ia juga mempunyai banyak plugin yang dapat anda gunakan untuk pelbagai tujuan. Tema dan pemalam ini boleh percuma atau berbayar, bergantung pada pembangun dan ciri yang mereka tawarkan.

Inilah sebabnya mengapa anda harus menggunakan WordPress untuk membina laman web:

 • Ia mudah dan senang digunakan. Sebilangan besar orang lebih suka menggunakannya berbanding platform lain kerana antara muka yang mesra pengguna. WordPress membolehkan anda menambahkan foto, video, dan jenis konten lain dengan mudah ke laman web anda.
 • Ia terkini dan mapan. WordPress sentiasa dikemas kini oleh pasukan teknologinya dan selalu disatukan dengan reka bentuk dan pembangunan web terkini.
 • Anda dimanjakan dengan pilihan dengan ratusan ribu tema. Komuniti WordPress sangat luas, dengan banyak pembangun tema luar biasa yang menawarkan tema percuma dan premium yang boleh anda gunakan untuk semua jenis laman web. Ini adalah faedah besar bagi pelanggan. Lebih-lebih lagi, anda boleh menyesuaikan rupa laman web anda dengan mudah pada bila-bila masa yang anda mahukan.
 • Laman web mesra SEO. Laman web berasaskan WordPress dibuat berdasarkan SEO yang dapat membantu anda memanfaatkan khalayak yang lebih luas dan meningkatkan keterlihatan dalam talian laman web anda.
 • Ia mempunyai Sistem Pengurusan Kandungan (CMS). Ini adalah tambahan yang mengalu-alukan bagi sesiapa sahaja yang ingin menyerahkan pelbagai tugas kepada satu pasukan. WordPress adalah CMS yang membolehkan anda mengembangkan laman web anda dengan cepat dan mudah.
 • Ia mempunyai sokongan pelanggan terkemuka dan komuniti yang ramah.

Bagaimana Saya Boleh Mengakses Pembangun Laman Di Akaun BlueHost Saya?

Setiap pemegang akaun BlueHost boleh menggunakan Weebly dan WordPress. Untuk mengakses pembina laman web ini, ikuti arahan berikut:

 1. Log masuk ke akaun BlueHost anda. Anda kemudian akan diarahkan ke panel kawalan.
 1. Daripada Laman web bahagian, anda akan melihat Pasang WordPress dan Gunakan Weebly. Pilih pembina laman web pilihan anda.
 1. Pilih nama domain yang anda lebih suka gunakan untuk laman web anda dan mula membina!

Cepat dan senang, bukan? Oleh itu, pilih BlueHost untuk semua keperluan laman web anda hari ini!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map