Adakah BlueHost Menawarkan Perkhidmatan SEO?

Membangun laman web anda sendiri mungkin tidak semudah yang anda harapkan, terutama jika anda baru dalam pengembangan web. Tetapi terima kasih kepada penyedia hosting web seperti BlueHost, kini mungkin bagi semua orang – bahkan mereka yang tidak mempunyai pengalaman dalam pembangunan web – untuk membuat laman web mereka sendiri tanpa perlu melalui perkara seperti HTML. Ini juga berita baik untuk pengguna maju, kerana membuat laman web yang kelihatan profesional dan profesional lebih mudah daripada sebelumnya.


Tetapi apabila anda menganggap semuanya dilindungi sebaik sahaja laman web anda beroperasi dan beroperasi, anda menyedari masih banyak yang perlu dilakukan. Mempunyai laman web yang berfungsi tidak mencukupi untuk orang di seluruh dunia mengetahui tentang perniagaan atau jenama anda. Untuk itu, terdapat Search Engine Optimization (SEO).

Tetapi Apa Itu SEO, Bagaimanapun?

SEO adalah bahagian penting dalam strategi pemasaran dalam talian. Ini membantu meningkatkan kedudukan laman web anda dalam hasil semula jadi mesin pencari utama seperti Google, Bing, dan Yahoo!.

[Fail # csp8368650, Lesen # 1337480] Dilesenkan melalui http://www.canstockphoto.com sesuai dengan Perjanjian Lesen Pengguna Akhir (http://www.canstockphoto.com/legal.php)
(c) Boleh Stock Photo Inc. / kbuntu

Contohnya, semasa membuat penyelidikan dalam talian, anda boleh menggunakan Google atau Bing untuk itu. Sebaik sahaja anda memasukkan kata kunci mengenai perkara yang ingin anda kaji, anda akan diarahkan ke halaman hasil carian yang menyenaraikan laman web yang paling relevan. Inilah yang kita namakan hasil semula jadi atau kadang-kadang disebut sebagai “hasil organik”. Ini berdasarkan kesesuaian laman web anda dengan kata kunci tertentu dan tujuan anda agar laman web anda muncul di atas hasil semula jadi untuk menarik lebih banyak pengunjung dan meningkatkan keterlihatan dalam talian anda.

Hasil enjin carian boleh dikategorikan kepada dua:

 • Senarai carian semula jadi / organik
 • Senarai carian berbayar

Bagi senarai carian berbayar, pemilik laman web dengan sengaja mengiklankan laman webnya di mesin pencari dengan harga tertentu agar mendapat peringkat lebih tinggi di halaman hasil carian. Ini boleh berfungsi untuk beberapa orang, tetapi perlu diingat bahawa 77% pengguna enjin carian lebih suka mengklik organik daripada senarai berbayar.

Web Host Apa Yang Harus Anda Pergi?

Sekiranya anda serius menjana pendapatan dari laman web anda, laman web yang indah tidak akan berjaya. Ingat bahawa tujuan utama anda di sini adalah untuk menarik seberapa banyak pengunjung. Memutuskan host web mana yang akan didaftarkan akan menentukan masa depan laman web anda.

Dengan BlueHost, anda akan mendapat semua yang anda perlukan untuk laman web anda, dari keseluruhan fungsi, hingga menarik lebih ramai pengunjung. Mereka menawarkan pelbagai alat SEO yang boleh anda gunakan untuk mengarahkan lebih banyak lalu lintas ke laman web anda, selain ruang cakera dan lebar jalur yang mereka tawarkan.

Bagaimana BlueHost Meningkatkan Kedudukan Mesin Carian Laman Web Saya?

Dengan pakej SEO BlueHost, kedudukan laman web anda dalam pelbagai enjin carian pasti akan bertambah baik dalam masa yang singkat. Termasuk dalam pakej mereka adalah seperti berikut:

 • Bila-bila masa, anda boleh mengakses Pengurus Program Pemasaran untuk pertanyaan anda pada waktu tertentu. BlueHost akan memberi anda maklum balas dan mengesyorkan kata kunci yang akan memaksimumkan relativiti laman web anda.
 • Pasukan SEO Bluehost akan memberi anda lebih banyak pautan masuk ke laman web anda dan melakukan pembinaan pautan di luar laman web seperti pembuatan penanda buku sosial dan pengedaran artikel untuk membantu meningkatkan kedudukan laman web anda.
 • Anda akan menerima laporan mingguan untuk memantau kemajuan kata kunci dan kedudukan anda di mesin carian.

Setiap rancangan hosting BlueHost dilengkapi dengan penyerahan enjin carian percuma. Ini bermaksud bahawa anda tidak perlu menunggu lama untuk laman web anda dikenali oleh enjin carian. BlueHost akan menjalankan tugas untuk anda. Selain itu, BlueHost juga menawarkan perkhidmatan SEO profesional bagi mereka yang serius untuk menjadikan pangkat mereka lebih tinggi. Berikut ini termasuk dalam jenis pakej ini:

 • Pautan SEO. BlueHost akan membuat lebih banyak pautan ke laman web anda melalui penulisan dan pengedaran kandungan asli setiap bulan.
 • Penulisan SEO. Penyalin SEO profesional BlueHost akan membuat konten tersuai yang diperlukan agar laman web anda menonjol antara yang lain.
 • Analisis dan Pelaporan. Pasukan ini akan menghasilkan hasil dan maklum balas untuk memberi tahu anda tentang prestasi laman web anda.

Tergoda belum? Daftar dengan BlueHost hari ini!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map