Adakah InMotion Berfungsi pada iPhone dan iPad?

 


Adakah InMotion Berfungsi di iPhone dan iPad Saya?

Memandangkan rentak kehidupan sekarang menjadi lebih cepat dibandingkan dengan beberapa dekad yang lalu, banyak orang sekarang menjalankan perniagaan mereka ke mana sahaja mereka pergi. Mereka perlu mempunyai akses berterusan ke laman web, kedai dalam talian dan laman web e-dagang mereka. Lebih penting lagi, mereka perlu sentiasa berkomunikasi dengan perniagaan mereka sama ada melalui e-mel atau mod komunikasi moden yang lain. Inilah sebabnya mengapa syarikat hosting web, lebih khusus hosting InMotion, menyokong keserasian peranti mudah alih, yang dirancang untuk ahli perniagaan dalam perjalanan membawa perniagaan mereka ke mana sahaja mereka pergi.
Satu dekad yang lalu, membawa perniagaan mereka membawa maksud bahawa pengusaha perlu mencari terminal komputer di hotel mereka di mana mereka dapat memasuki dunia perniagaan maya mereka melalui komputer desktop mereka. Masih beberapa tahun kemudian, mobiliti membawa makna lain kerana komputer desktop memberi laluan kepada komputer riba yang membawa lebih banyak kelebihan daripada rakan desktop mereka kerana komputer riba lebih mudah alih dan mempunyai keupayaan sambungan tanpa wayar. Walau bagaimanapun, zaman pengkomputeran mudah alih dan perniagaan mudah alih kini mempunyai makna yang lebih tepat kerana pengkomputeran mudah alih menjadi lebih mudah alih daripada sebelumnya, iaitu dengan munculnya telefon pintar dan rakan sejawatnya. Telefon bimbit lebih kecil, lebih ringkas tetapi selalunya jauh lebih berkuasa berbanding dengan komputer desktop kita sedekad yang lalu.
InMotion mengambil pengkomputeran mudah alih selangkah lebih jauh kerana ia adalah antara jumlah syarikat web hosting yang menyokong dan mempunyai keserasian peranti mudah alih, lebih-lebih lagi dengan iPhone dan iPad. Ya, memang benar, InMotion berfungsi dengan baik di iPhone dan iPad anda dan peranti berasaskan iOS yang lain.

Apa yang perlu saya lakukan untuk menyiapkan iPhone dan iPad saya untuk menerima e-mel melalui InMotion?

Sekiranya anda pemilik iPad atau dan iPhone atau peranti yang berasaskan iOS, anda boleh menggunakan peranti itu untuk memeriksa dan membaca e-mel anda di mana sahaja anda berada. Namun, agar peranti anda dapat menerima e-mel anda, anda perlu menyiapkan dan mengkonfigurasi peranti anda. Panduan berikut adalah untuk menyiapkan peranti iOS seperti iPhone dan iPad.

 •  Pada layar utama peranti anda, cari ikon “Tetapan”, yang biasanya diwakili oleh ikon dengan tiga roda gigi dan pilih dengan mengklik.
 •  Setelah masuk ke dalam layar Pengaturan, cari “Email, Kenalan, Kalendar” dan sekali lagi pilih dengan mengklik.
 •  Pada layar “Email, Kenalan, Kalender”, klik butang “Tambah Akaun” yang pada gilirannya akan membawa Anda ke layar dengan sejumlah layanan email untuk dipilih. Pilih tab “Lain-lain” yang terdapat di bahagian bawah skrin.
 •  Kemudian di bawah bahagian “Mail”, pilih Akaun “Add Mail”.
 •  Isi maklumat yang diperlukan pada kotak yang disediakan di bahagian “Akaun Baru”. Alamat adalah alamat e-mel penuh anda dan kata laluan adalah kata laluan yang sesuai untuk akaun e-mel itu.
 •  Sebaik sahaja maklumat dihantar, iPhone atau iPad anda akan mencari akaun dan memproses tetapannya, maka secara automatik akan membawa anda ke layar berikutnya.
 •  Anda kemudian akan diminta untuk memilih antara IMAP atau POP tetapi sebagai peranti mudah alih, disarankan agar anda memilih IMAP. Sebabnya adalah bahawa e-mel tidak disimpan di iPhone / iPad.
 •  Pada bahagian Pelayan Mel Masuk, masukkan maklumat yang diperlukan. Nama hos hendaklah dalam bentuk berikut: selamat ##. Webhosting.com. ## harus ditunjukkan dengan nombor pelayan. Nombor pelayan boleh didapati di nama host anda. Contohnya nama hos anda adalah cathleen07.inmotionhosting.com, nombor pelayan anda ialah 07. Nama pengguna mestilah alamat e-mel lengkap anda dan kata laluan kata laluan yang sesuai untuk akaun tersebut.
 •  Kemudian, di bawah In Mail Mail Server, sekali lagi, anda perlu memasukkan maklumat yang sama dengan yang anda masukkan sebelumnya.
 •  Klik pada butang Simpan yang terdapat di sudut kanan atas skrin.
 •  Setelah mengklik Simpan, peranti iOS anda harus memproses maklumat dan setelah diproses, kini peranti anda sudah siap menerima e-mel.

Apa aplikasi lain yang disokong oleh Iphone atau Ipad saya melalui hosting InMotion?

IPhone atau iPad anda juga serasi untuk menjalankan dalam talian menggunakan Kedai Bergerak PrestaShop. Sebenarnya, tidak perlu mempunyai versi Kedai Mudah Alih PrestaShop yang berasingan untuk menjalankannya pada peranti iOS anda. InMotion menjadikannya perlu kerana ini adalah antara alat untuk hosting e-commerce mereka.
Mobile PrestaShop adalah aplikasi yang menawarkan kemampuan PrestaShop yang sama yang digunakan dalam menguruskan laman web atau perniagaan dalam talian anda. Aplikasi Mobile PrestaShop ini akan memungkinkan perniagaan diurus dengan mudah dan dalam perjalanan serta memungkinkan untuk membuat aplikasi untuk Kedai Bergerak PrestaShop anda. Antara ciri lain yang ditawarkan oleh Mobile PrestaShop adalah:
 Pentadbiran PrestaShop Mudah Alih

Ini adalah aplikasi yang digunakan untuk menguruskan kedai PrestaShop anda dari keselesaan iPhone atau iPad anda. Terdapat juga aplikasi mudah alih tambahan yang membolehkan pentadbir melihat laporan dan pesanan.

 MobiCart

MobiCart adalah perkhidmatan yang memungkinkan untuk membuat kedua-dua aplikasi iOS dan Android untuk Mobile PrestaShop .

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me