Berapa Kos Domain Tambahan Di WebHostingHub?

WebHostingHub menawarkan ciri tanpa had pada pelbagai rancangan hostingnya, yang menghilangkan tekanan bagi pemilik laman web yang bimbang tentang peruntukan sumber dan kuota bulanan. Ini kerana pakej asas di bawah WebHostingHub merangkumi:


 •  Nama domain percuma
 •  Cpanel
 •  Alat e-dagang
 •  Alat pembina laman web percuma
 • E-mel selamat
 •  Sijil SSL yang dikongsi 

Sebilangan besar pemilik perniagaan kecil tidak perlu membeli laman web hosting khusus kerana mereka lebih suka membayar jumlah yang berpatutan untuk laman web perniagaan. Inilah sebab mengapa kebanyakan pemilik laman web perniagaan baru lebih suka melihat pakej yang ditawarkan oleh penyedia hos web seperti WebHostingHub.

Faedah Teknologi

WebHostingHub mengkhususkan pemilik laman web yang merancang untuk menggunakan laman web mereka sebagai blog atau sebagai perniagaan kecil. Ini bermaksud bahawa WebHostingHub mampu menguruskan sebilangan besar domain laman web untuk pelbagai individu. Alasan untuk ini adalah bahawa penyedia host web menggunakan pelayan Dell yang dioptimumkan yang menawarkan jaminan uptime 99%, yang lebih rendah daripada pesaing pada 99,99%. Namun, walaupun dengan kelajuan uptime yang lebih rendah, perbezaan kelajuan muat naik dianggap tidak dapat diabaikan kerana WebHostingHub menggunakan banyak pusat data. Pelayan Dell dianggap cekap dan berkesan kerana menggunakan:

 •  Cip memori 24GB
 •  24 pemproses Intel Core
 •  Penyimpanan pantas RAID 10

Dua Pusat Data Utama

WebHostingHub menggunakan dua pusat data yang berpusat di Los Angeles, California dan Washington, D. Sebabnya ialah ia meminimumkan keperluan data untuk melakukan perjalanan yang lebih lama dari pelayan host web kepada pemilik laman web dan pelawat laman web mereka. Kesan dari pusat data ganda adalah bahawa kelajuan pemindahan maklumat meningkat walaupun kelajuan uptime lebih rendah. Kelebihan utama WebHostingHub untuk bilangan pemilik perniagaan yang lebih tinggi adalah bahawa ia mempunyai sijil hosting hijau. Ini bermaksud bahawa penggunaan tenaga setiap pusat data jauh lebih rendah daripada pesaing terdekat mereka walaupun WebHostingHub menggunakan bahan bakar diesel.

Perkhidmatan Pelanggan yang boleh dipercayai

Kelebihan utama membeli rancangan hosting web dengan WebHostingHub ialah pasukan sokongan pelanggan tersedia selama 24 jam sehari pada tujuh hari seminggu. Walaupun pemilik laman web memanggil pada waktu yang tidak biasa, staf sokongan pelanggan masih dianggap ramah dan menyokong masalah teknikal pemilik laman web. Cara utama untuk menghubungi pasukan sokongan biasanya melalui telefon tetapi ada kaedah hubungan lain seperti:

 •  E-mel
 •  Sembang dalam talian 

Menggunakan salah satu daripada dua kaedah hubungan di atas akan menghasilkan tiket sokongan sehingga pemilik laman web dapat mengesan penyelesaian masalah atau masalah teknikal mereka. Malangnya, terdapat kelemahan untuk sistem sokongan pelanggan yang baik kerana laman web WebHostingHub tidak menawarkan halaman soalan yang sering diajukan atau forum sokongan. Sebabnya adalah bahawa WebHostingHub mendorong pemilik laman web untuk menghubungi mereka supaya masalah teknikal yang ada tidak lagi diperburuk oleh diagnosis yang salah.

Berbilang Domain dalam Akaun Tunggal

Masalah pemilik laman web yang paling biasa adalah ketika mereka perlu mengembangkan laman web perniagaan mereka sekarang ke beberapa laman web. Ini mudah dilaksanakan oleh pemilik laman web dengan memanfaatkan pelbagai perkhidmatan hosting domain dalam WebHostingHub. Pemilik laman web dapat mengembangkan laman web tambahan untuk menargetkan ceruk pasaran baru dengan mendaftarkan laman web baru di bawah domain baru. Akaun di bawah WebHostingHub dapat mengendalikan banyak laman web dengan mudah kerana pemilik laman web dibenarkan untuk menambahkan jumlah domain yang tidak terhad. Beberapa cara yang lebih biasa untuk melakukannya adalah dengan menggunakan versi ganti nama domain utama. Terdapat dua cara untuk mendaftarkan nama domain, iaitu:

 •  Untuk melakukannya sendiri
 •  Untuk mempunyai penyedia hos web melakukannya untuk anda 

Sayangnya pendaftaran domain ini akan menanggung kos yang besar sejak setiap nama domain yang digunakan perlu didaftarkan. Kelebihan mendaftarkan nama domain adalah menghalang pengguna lain menggunakan nama yang sama. Domain pendua akan menjadi sukar bagi pemilik laman web kerana bakal pengunjung mungkin mengunjungi laman web lain dan bukan milik anda. Reputasi laman web perniagaan anda mungkin berisiko jika laman web lain menggunakan nama domainnya untuk kegiatan penipuan.

Kos Nama Domain

Kadar yang paling biasa untuk domain tambahan adalah pada $ 9,99 setahun jika ini didaftarkan oleh pemilik laman web. Tetapi ini dianggap lebih memerlukan waktu kerana terdapat pelbagai syarat yang perlu diberikan kepada agensi pendaftaran. Salah satu alternatif adalah dengan meminta penyedia hos web membuat pendaftaran untuk pemilik laman web dengan harga yang lebih tinggi hanya $ 11.95. Kelebihan bayaran yang lebih tinggi ini ialah penyedia host web dapat melakukan proses pendaftaran dengan lebih cepat dan juga mengingatkan pemilik laman web apabila perlu diperbaharui.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me