Bolehkah Saya Membayar InMotion Dengan Kad Debit?

Salah satu kelebihan mengehoskan laman web anda dengan InMotion ialah syarikat membenarkan anda melakukan pembayaran melalui beberapa cara, baik melalui kad kredit, kad debit atau cek. Dengan ciri ini, anda dapat membayar bil anda tanpa perlu membawa wang tunai dan harus terus berjalan, hanya untuk membuat pembayaran, seperti prosedur standard beberapa dekad yang lalu. Ciri pembayaran InMotion ini memberikan pengalaman hosting yang mudah dan bebas untuk pelanggan mereka, sebenarnya merupakan faktor tambah yang besar, kerana ia membolehkan pelanggan membayar bil berulang tanpa perlu selalu mengingatinya dan membuat pembayaran secara manual.
Kad debit, juga dikenali sebagai kad bank, adalah kad plastik yang dikeluarkan oleh institusi kewangan seperti bank dan diterima sebagai kaedah pembayaran, bukan wang tunai. Kad, apabila digunakan sebagai pembayaran, membolehkan penerima menarik diri dari akaun bank yang ditetapkan pengguna. Walaupun kad debit dan kad kredit mempunyai penggunaan dan fungsi yang sama, kad debit dan kad pembayaran berbeza di mana penerima membayar pembayaran tersebut. Walaupun kad debit membenarkan pembayaran dengan mengeluarkan wang dari akaun bank yang ditentukan, kad kredit mengeluarkan wang dari garis kredit yang diberikan kepada pengguna kad.


Bagaimana cara pembayaran kad debit InMotion?

Pembayaran kad debit untuk bil InMotion anda bermaksud anda membenarkan InMotion mengeluarkan jumlah yang diperlukan secara automatik dari akaun bank yang anda tetapkan. Ini bermaksud bahawa setelah diberi kuasa untuk membuat pengeluaran, syarikat tidak memerlukan kebenaran tambahan daripada anda untuk pembayaran bulanan yang seterusnya. Anda boleh menggunakan proses ini untuk membayar semua bil InMotion anda termasuk semua perkhidmatan tambahan yang mungkin perlu anda beli di kemudian hari. Peruntukan ini dinyatakan dengan jelas di bawah Syarat Perkhidmatan InMotion Hosting Bahagian 6.l.
InMotion menerima kad dari semua institusi perbankan utama dan juga kad kredit di bawah Discover, MasterCard, Visa dan American Express.

Langkah apa yang harus saya ambil untuk membayar InMotion dengan kad debit saya?

Menggunakan pilihan kad debit anda untuk membayar bil InMotion sangat mudah. Pada asasnya, pilihan dibuat semasa proses pendaftaran dan oleh itu, untuk tujuan perbincangan ini, kami akan memberi tumpuan kepada proses pendaftaran. Apa yang perlu anda lakukan adalah mengikuti beberapa langkah mudah berikut:

 •  Lawati laman utama InMotion dengan URL www.inmotionhosting.com;
 •  Pada bar menu atas, arahkan kursor ke “WEB HOSTING” dan kemudian pilih penyelesaian hosting pilihan anda dengan mengkliknya dari menu lungsur;
 •  Mengkliknya akan membawa anda ke halaman di mana anda akan diberikan pakej yang ditawarkan bersama dengan ciri dan harganya yang sesuai. Di bawah setiap pakej terdapat tab biru “Pesan Sekarang”. Klik salah satu yang sesuai dengan pilihan anda;
 •  Anda kemudian akan diminta untuk memilih pakej dengan kaedah pembayaran yang sesuai. Pilih dengan mengklik butang dan kemudian klik “Teruskan”;
 •  Anda sekarang akan diminta untuk memilih Pilihan Nama Domain. Penting untuk anda memberikan nama domain anda pada kotak yang dibentangkan dan kemudian klik “Teruskan”;
 •  Pada halaman seterusnya, anda akan diberitahu sama ada nama domain masih ada atau tidak. Klik tab “Teruskan” di sudut kanan bawah.
 •  Mengklik butang “Teruskan” akan membawa anda ke Halaman Penagihan. Anda perlu memberikan semua maklumat yang diperlukan pada kotak yang disediakan. Di bahagian bawah halaman terdapat sub-tajuk kotak Maklumat Pembayaran. Di sinilah anda dapat menentukan bagaimana anda ingin membayar bil InMotion anda. Pilihan pembayaran akan meminta anda memilih antara jenis kad yang ingin anda gunakan.
 •  Berikan maklumat kad yang diperlukan seperti nombor kad, tarikh luput dan kod tandatangan. Kod tandatangan adalah nombor 3 atau 4 digit yang terdapat di bahagian belakang kad anda.
 •  Setelah kemasukan maklumat selesai, letakkan tanda centang pada “Saya Setuju” di bawah sub-tajuk Perjanjian dan kemudian klik “Beli Akaun”. Penting untuk anda mengklik tab hanya sekali kerana mengkliknya beberapa kali mungkin menunjukkan berapa kali anda ingin membelinya.

Apa kelebihan menggunakan kad debit untuk membayar bil InMotion anda?

Pembayaran bil melalui kad debit dan / atau kad kredit anda membawa banyak kelebihan kepada anda dan syarikat hosting. Berikut adalah beberapa kelebihan yang paling biasa untuk menggunakan kad debit anda untuk membayar bil anda.

 •  Pembayaran dilakukan secara automatik yang bermaksud bahawa tidak ada kemungkinan anda lupa membayar bil hosting bulanan anda dengan syarikat.
 •  Tidak perlu melalui kerumitan untuk memudahkan pembayaran bil bulanan.
 •  Kad debit menawarkan pilihan keselamatan yang lebih baik kerana anda tidak perlu berulang kali menghantar maklumat kad kredit anda melalui web, melindungi akaun anda dari kemungkinan pencurian dan kegiatan jenayah lain.
 •  Anda boleh menggunakan kad dari mana-mana institusi perbankan dan institusi kewangan utama seperti Visa, American Express, Discover dan MasterCard.
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map