Bolehkah Saya Memindahkan Tapak Saya dari InMotion?

Sekiranya anda ingin memindahkan laman web yang dihoskan InMotion anda ke penyedia hosting web yang lain tetapi ragu-ragu adakah pemindahan itu dapat dilakukan, jawapan untuk pertanyaan anda adalah ya. Ya, anda pasti dapat memindahkan laman web anda yang kini dihoskan di InMotion ke hos web lain.
Walau bagaimanapun, walaupun pemindahannya sangat mungkin, perlu dijelaskan, sama ada pemindahan yang anda mahukan atau hanya pembatalan langganan anda dengan hosting InMotion. Walaupun tidak ada penyedia hosting yang menyukai idea pelanggan mereka untuk berpindah ke penyedia hosting lain, hampir semua penyedia hosting akan memberi anda kebebasan untuk berpindah dari perkhidmatan hosting mereka dan bahkan membantu anda di mana mereka boleh. Mengenai persoalan sama ada anda boleh membatalkan langganan sekarang dan aktif anda, perlu diketahui bahawa mana-mana pelanggan yang ingin membatalkan langganannya boleh melakukannya bila-bila masa yang dia mahukan dengan hanya memberitahu perkhidmatan pelanggan mengenainya. Malah, syarikat hosting malah membayar balik pelanggannya tertakluk pada perjanjian yang ditandatangani dan mengikut jangka masa laman web dihoskan.
Penting juga untuk memahami bahawa pendaftaran / pengurusan domain anda tidak sama dan terpisah dari perkhidmatan hosting anda dan memindahkan hak pengurusan domain tidak akan mempengaruhi akaun hosting anda yang akan tetap aktif. Satu-satunya cara untuk menyahaktifkan akaun hosting adalah melalui pembatalan.


Apa yang perlu saya lakukan untuk memindahkan laman web saya dari InMotion Hosting?

Untuk memulakan proses pembatalan atau memulai proses pemindahan domain Anda dari hosting InMotion, kebijakan syarikat menghendaki anda mengemukakan permintaan agar domain anda dibebaskan. Permintaan itu harus dalam bentuk e-mel dan harus dihantar ke [email protected] Permintaan yang sama harus disertakan dengan pengesahan akaun anda dan juga E-mel Pentadbir anda. Permintaan surat akan memulakan proses pendaftaran domain kerana ini diperlukan oleh syarikat untuk membuka kunci domain anda untuk anda. Walau bagaimanapun, sebelum perkara lain, adalah penting bahawa anda harus membuang privasi domain dari domain anda untuk mempengaruhi proses membuka kunci.

Sebaik sahaja domain dilepaskan dan anda sudah memperoleh kod kebenaran, yang akan anda terima melalui E-mel Pentadbir, anda boleh terus ke pendaftar domain baru dan memulakan proses pemindahan domain..
Biasanya, diperlukan masa antara 7-10 hari untuk pemindahan selesai, walaupun masa penyelesaiannya berbeza-beza, bergantung pada pendaftar. Penting juga untuk anda ketahui bahawa setiap kali perubahan DNS dibuat atau domain dipindahkan, tempoh penyebaran DNS yang berlangsung dari sekitar 7-24 jam diperhatikan semasa pengubah berlaku.

Langkah apa yang perlu saya ikuti sebelum dan semasa proses pemindahan?

Mencari hos baru untuk laman web anda dan memindahkan ke hos web baru boleh menjadi langkah maju yang baik untuk laman web anda atau langkah besar ke belakang. Untuk memastikan bahawa anda tidak akan merasa kasihan dan menyesal dengan tindakan yang baru anda lakukan, anda perlu memastikan bahawa apa yang akan anda lakukan adalah apa yang diperlukan oleh laman web anda. Berikut adalah beberapa cadangan asas yang perlu dilakukan oleh pelanggan sebelum dan semasa proses pemindahan. Ini adalah:

 •  Pertama dan sebelum perkara lain, anda perlu memilih penyedia hosting web yang paling sesuai dengan membandingkannya dengan penyedia semasa anda. Pertimbangan harus merangkumi:
 •  Sistem Operasi yang digunakan; adakah ia sesuai dengan kehendak laman web anda;
 •  Keperluan ruang cakera; dan
 •  Lebar Jalur;
 •  Anda harus membuat salinan sandaran semua fail di laman web yang ada dengan memuat turun semua fail akaun lama anda. Anda boleh menggunakan FTP Access atau mengeksportnya menggunakan phpMyAdmin, bergantung pada mana yang berfungsi. Sebagai peraturan daripada pengecualian, cari hos yang menawarkan Akses FTP.
 •  Pastikan anda dapat menerima e-mel dengan memeriksa dengan betul sama ada e-mel anda masih berfungsi dan aktif.
 •  Sangat disarankan agar anda memastikan bahawa akaun e-mel laman web dan domain anda berjalan dan berjalan semasa proses pemindahan dengan memastikan akaun hosting web anda yang sedia ada terbuka sehingga prosesnya selesai..
 •  Setelah semuanya selesai, jangan lupa untuk membatalkan akaun anda dengan hosting InMotion.

Apa sebab biasa mengapa orang berpindah dari syarikat hosting mereka?

Terdapat banyak alasan kerana terdapat sebilangan besar individu atau syarikat mengapa mereka ingin berpindah dari syarikat hosting web mereka sekarang. Ini berbeza dari alasan yang sangat sederhana hingga yang paling kompleks. Antara sebabnya adalah seperti berikut:

 •  Pelanggan boleh kecewa dan tidak berpuas hati dengan perkhidmatan tersebut.
 •  Syarikat mungkin memerlukan lebih banyak sumber seperti ruang penyimpanan dan lebar jalur serta keperluan untuk lebih banyak aplikasi, sesuatu yang dapat disediakan oleh host sebelumnya.
 •  Pelanggan mungkin sukar untuk menampung jumlah bil bulanan dan mungkin menemui pakej yang lebih baik dengan harga yang lebih baik di suatu tempat.
 •  Pelanggan mungkin tidak berpuas hati dengan perkhidmatan pelanggan.
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map