Bolehkah Saya Memulakan Blog di FatCow?

Ya! �� FatCow menjadikan blog menjadi sangat mudah dengan persediaan blog WordPress 1-klik mereka. Tambahan…


Selain menjadi platform blogging dan pengurusan kandungan yang paling popular di dunia, WordPress sangat hebat dan mesra pengguna. Oleh itu, katakan anda memulakan blog hari ini di FatCow, menggunakan WordPress. Kemudian anda memutuskan untuk menjual sesuatu dari laman web anda. Anda boleh menambahkan kedai ke WordPress dengan mudah dan mula membuat pesanan.

Mulakan hari ini dengan blog di FatCow. Itu mudah dan berpatutan, dan jika anda berubah pikiran, anda boleh membatalkannya bila-bila masa dan mendapatkan wang anda semula kerana mereka yakin dengan perkhidmatan mereka.

Blog adalah halaman maklumat atau perbincangan di internet yang mengandungi sejumlah catatan dari pengarang halaman. Catatan baru-baru ini biasanya dipaparkan terlebih dahulu di laman blog. Pada masa lalu, blog web dilakukan oleh pengarang tunggal dan biasanya merangkumi subjek tertentu sahaja. Namun, hari ini, sebuah laman blog dapat terdiri dari berbagai topik atau catatan yang dibuat dan disumbangkan oleh sejumlah penulis. Blog Multi-pengarang ini, atau MAB, biasanya dari kedai media (surat khabar), universiti dan kumpulan penyokong. Sebilangan besar laman web blog dibuat interaktif di mana penonton laman web boleh meninggalkan komen atau pandangan mereka mengenai topik blog.

Apakah pelbagai jenis blog web?

Blogger web membuat blog dengan tujuan dalam fikiran. Beberapa blog ditulis untuk dijadikan buku harian peribadi blogger di internet. Sementara blog lain bertujuan untuk membuat masyarakat mengetahui tentang jenama atau produk ini. Apa pun tujuan blog itu, alasan utama mereka dibuat adalah untuk menyampaikan pandangan atau pandangan penulis atau blogger mengenai topik tertentu, menyampaikan maklumat kepada orang lain dan untuk mendorong maklum balas atau komen dari pelawat laman web.

Blog web terdiri daripada teks, video, foto dan kadang-kadang, pautan ke halaman blog lain. Terdapat juga pelbagai bentuk blog dan dapat dibezakan melalui kandungannya dan cara penyampaiannya oleh pengarang.

Blog Peribadi

Blog jenis ini kelihatan seperti buku harian dalam talian seseorang atau pengarang.

Blog mikro

Sebilangan kecil kandungan digital disiarkan di blog jenis ini. Kandungan ini dapat terdiri dari video pendek, foto, pautan, teks dan bentuk media lain.

Blog Korporat dan Organisasi

Blog ini biasanya dibuat untuk businessreason. Ini boleh bersifat peribadi atau diterbitkan dalam syarikat atau organisasi untuk mengembangkan komunikasi. Ia juga dapat disediakan secara luaran untuk tujuan pemasaran, hubungan masyarakat atau penjenamaan.

Blog Genre

Blog jenis ini memfokuskan pada topik atau subjek tertentu. Blog politik, blog pelancongan, blog fesyen, blog sah, blog seni, blog muzik dan blog kesihatan adalah beberapa contoh Blog Genre.

Blog Media

Pelbagai bentuk media merangkumi blog ini. Blog yang mengandungi video disebut sebagai vlog dan yang mengandungi foto disebut photoblog.

Blog Peranti

Blog juga boleh dikelaskan dan dinamakan mengikut peranti yang digunakan untuk membuatnya. Sebagai contoh, telefon bimbit digunakan untuk membuat blog yang boleh disebut moblog.

Blog pelbagai pengarang

Pengguna membentuk blog jenis ini dan bukannya blogger individu. Ini bermaksud bahawa terdapat beberapa pengarang yang terlibat untuk topik atau blog tertentu.

Bagaimana FatCow dapat membantu anda membina laman blog anda?

Terdapat banyak penyedia perkhidmatan hosting yang dapat membantu jika anda berminat untuk mengatur laman blog anda. Salah satu penyedia perkhidmatan yang dipercayai dan boleh dipercayai ialah FatCow.

FatCow mempunyai sejumlah aplikasi yang dapat membantu anda membuat dan mengurus blog web anda. Sekiranya anda suka membuat blog, FatCow menawarkan Pixelpost yang merupakan aplikasi yang dapat membantu mempamerkan dan mengatur foto anda seperti cara mereka disajikan dalam buku harian. Juga, melalui aplikasi ini, anda sebagai pentadbir dapat memuat naik dan memberi tag foto anda. Ini juga membolehkan anda memberikan penerangan untuk setiap foto yang anda muat naik dan pelawat laman web anda juga dapat memberikan komen pada foto-foto ini.

Bagaimana anda boleh memasang Pixelpost di laman blog anda?

FatCow mempunyai aplikasi yang disebut Pixelpost, yang dapat memanfaatkan siapa pun yang suka membuat photoblog. Pemasangan dan penggunaan aplikasi ini dapat dilakukan oleh pemula kerana hanya memerlukan beberapa langkah mudah.

 •  Perkara pertama yang perlu anda lakukan adalah pergi ke Panel Kawalan hosting anda, kemudian klik Laman Web} Skrip Mudah
 •  Seterusnya, tatal ke bawah Daftar Skrip sehingga anda melihat Galeri Foto
 •  Dari senarai aplikasi yang tersedia, pilihPixelpost dengan mengklik pautan namanya
 •  Akhirnya, klik butang Pasang untuk mula memasang aplikasi
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map