Cara Memasukkan WordPress Ke Mod Penyelenggaraan

Cara Memasukkan WordPress ke dalam Mod PemeliharaanSama ada anda menjenamakan semula laman web anda, mencuba debug ralat, atau membuat kemas kini ke halaman yang ada, anda tidak mahu pengalaman pengunjung di frontend terganggu. Namun, ketika anda membuat perubahan pada laman web anda, itu adalah kemungkinan yang sangat nyata. Itulah sebabnya anda perlu belajar bagaimana memasukkan WordPress ke dalam mod penyelenggaraan. Ini bukan sahaja memastikan bahawa anda dapat bekerja dengan tenang di belakang tabir, tetapi juga memberi pengunjung pandangan anda tentang apa yang sedang berlaku.


Tetapi bagaimana anda mengemas kini laman web yang ada atau karya yang sedang berjalan tanpa pelawat mengalaminya dalam keadaan tidak berfungsi?

Hari ini, anda akan mempelajari tiga cara bagaimana memasukkan WordPress ke dalam mod penyelenggaraan sehingga anda dapat bekerja dengan tenang di belakang tabir.

Tetapi, pertama, mari kita lihat bila yang terbaik untuk menutup laman web anda dengan mod penyelenggaraan atau halaman dalam pembinaan.

Bilakah Anda Perlu Menggunakan Mod Penyelenggaraan?

Mod penyelenggaraan adalah tetapan yang berlaku secara automatik WordPress ke laman web ketika menerapkan kemas kini perisian.

Oleh itu, daripada memaparkan laman web anda kepada pelawat semasa kemas kini sedang berlangsung dan berpotensi memperkenalkan mereka kepada mesej ralat, WordPress mematikan laman web buat sementara waktu dan memaparkan mesej mod penyelenggaraan:

Mesej Mod Penyelenggaraan WordPress

Bukan hanya WordPress yang mempunyai kuasa untuk membawa sementara laman web anda ke luar talian dengan mod penyelenggaraan. Anda juga boleh melakukannya.

Berkali-kali semasa mengemas kini laman web (atau bahkan membuatnya pada kali pertama), anda tidak memerlukan mod penyelenggaraan WordPress. Menambah catatan blog baru, mengemas kini maklumat hubungan anda, mengedit pautan lama – ini adalah jenis perubahan kecil yang tidak akan dipengaruhi oleh pengunjung.

Walau bagaimanapun, apabila anda membuat kerja yang lebih luas di laman web anda, anda pasti ingin membawanya ke luar talian. Anda boleh mencuba dan menjadualkan kemas kini anda pada masa yang anda fikir pengunjung akan tidur, tetapi itu bukan pendekatan yang mudah.

Berikut adalah beberapa sebab mengapa anda ingin menggunakan mod penyelenggaraan:

 • Menjenamakan semula keseluruhan laman web.
 • Menambah butiran baru atau berbeza ke halaman yang popular.
 • Memasang pemalam yang akan menambahkan ciri atau fungsi baru ke laman web ini.
 • Menyelesaikan masalah pepijat atau ralat.
 • Membersihkan laman web yang rosak selepas pelanggaran keselamatan.
 • Mengumumkan pelancaran syarikat dengan “segera hadir” untuk menghasilkan buzz ketika sedang berlangsung.

Dengan kata lain, jika perlu dilakukan baik pulih besar, atau anda tahu bahawa penampilan laman web akan mematikan pelawat, aktifkan mod penyelenggaraan di WordPress.

Cara Memasukkan WordPress Ke Mod Penyelenggaraan

Cara paling selamat untuk mengemas kini laman web adalah dengan membuat perubahan pada pelayan pementasan dan kemudian memindahkannya ke atas (yang biasanya anda dapat lakukan melalui hos anda).

Tetapi jika ada sesuatu yang salah dengan laman web tersebut atau nampaknya “rusak” kepada pengunjung, laman langsung harus dihapus dan diganti dengan halaman mod penyelenggaraan tanpa mengira di mana anda bekerja.

Terdapat tiga cara untuk melakukan ini:

 • A) Masukkan WordPress Ke Mod Penyelenggaraan Menggunakan Kod
 • B) Masukkan Laman WordPress Ke Mod Penyelenggaraan Menggunakan Plugin
 • C) Masukkan Laman WordPress Ke Mod Penyelenggaraan Menggunakan Tema / Pembina Halaman

Pilihan A: Aktifkan Mod Penyelenggaraan Lalai dengan Kod

Untuk waktu henti jangka pendek (kurang dari satu jam atau lebih), anda mungkin tidak ingin menghadapi masalah dalam menyiapkan halaman mod penyelenggaraan tersuai.

Sekiranya demikian, anda boleh menggunakan halaman mod penyelenggaraan lalai WordPress untuk memberitahu pengunjung bahawa anda akan segera kembali.

Langkah 1: Pergi ke Editor Tema WordPress

Untuk mengaktifkan mod penyelenggaraan, pergi ke editor tema di WordPress. Anda akan menjumpainya di bawah Penampilan> Editor Tema:

Penyunting Tema WordPress

Sekiranya anda tidak melihatnya, minta akses pentadbir ke laman web WordPress dari pemiliknya.

Langkah 2: Buka Fail functions.php

Cari fail yang dipanggil Tema Fungsi atau fungsi.php:

Fail Fungsi Tema

Klik padanya untuk membukanya di penyunting kod di sebelah kiri.

Langkah 3: Tambahkan Kod Mod Penyelenggaraan ke functions.php

Dengan fungsi.php terbuka di editor, salin semua kod di dalam fail dan simpan salinannya ke desktop anda.

Penyunting Tema

Kemudian, tatal ke bahagian bawah fail dan tambahkan coretan berikut:

fungsi wp_maintenance_mode () {
jika (! current_user_can ('edit_themes') ||! is_user_logged_in ()) {
wp_die ('

Di bawah penyelenggaraan


Laman web dalam penyelenggaraan yang dirancang. Sila semak semula kemudian. '); } } add_action ('get_header', 'wp_maintenance_mode');

Ini adalah tetapan dan mesej mod penyelenggaraan WordPress lalai.

Sekiranya anda ingin mengedit perkataannya, ganti bit ini dengan perkataan anda sendiri:

Di bawah penyelenggaraan


Laman web dalam penyelenggaraan yang dirancang. Sila semak kemudian.

Apabila anda berpuas hati dengan apa yang tertulis, klik “Kemas kini Fail”.

Langkah 4: Sahkan Mod Penyelenggaraan Aktif

Sebagai pengguna yang log masuk, anda tidak akan dapat melihat mod penyelenggaraan semasa anda melayari laman web. Oleh itu, anda boleh terus bekerja dan melihat perubahan anda.

Anda mahu memastikannya diaktifkan.

Untuk melakukan ini, anda boleh keluar dari WordPress dan melayari laman web atau anda boleh membukanya dalam penyemak imbas yang sama sekali baru.

Keluarkan Mod Penyelenggaraan

Cara termudah untuk mematikan mod penyelenggaraan adalah dengan membuang kod yang anda tambahkan ke fail functions.php. Pastikan itu satu-satunya perkara yang anda padamkan.

Setelah mengeluarkan coretan, simpan fail sekali lagi. Sekali lagi, log keluar atau buka penyemak imbas baru untuk mengesahkan bahawa mod penyelenggaraan tidak ada.

Pilihan B: Aktifkan Mod Penyelenggaraan dengan Plugin WordPress

Untuk waktu henti yang lebih lama (seperti ketika menjenamakan semula laman web atau membaiki pepijat), anda mungkin tidak mahu membiarkan mesej WordPress lalai meningkat. Halaman kelabu yang membosankan dan pesanan ringkas tidak akan memberi kesan yang baik kepada pengunjung.

Sebagai gantinya, gunakan pemalam penyelenggaraan WordPress untuk meletakkan sesuatu yang lebih menarik di sana.

Ini bukan sahaja membolehkan anda meletakkan halaman yang dirancang di atas sana, tetapi anda boleh melakukan lebih dari sekadar mengatakan “kami akan kembali”. Anda boleh meninggalkan maklumat hubungan, memberikan butiran mengenai apa yang akan datang atau bahkan meminta prospek yang berminat untuk meninggalkan maklumat mereka melalui borang hubungan kecil.

Langkah 1: Cari Plugin Penyelenggaraan WordPress

Pergi ke menu Pemalam dan klik “Tambah Baru.”

Seterusnya, di bar carian di kanan atas, ketik “pemeliharaan:

Cari Plugin Penyelenggaraan

Anda akan melihat lebih dari seribu perlawanan dalam hasil carian. Untuk membantu anda mempersempit pilihan, kami mengesyorkan salah satu pemalam berikut:

Setiap plugin ini memudahkan untuk menghidupkan atau mematikan mod penyelenggaraan serta menyesuaikan penampilan halaman.

Nota: Selalu akan berlaku pertukaran apabila anda menggunakan plugin WordPress percuma untuk membina halaman penyelenggaraan.

Sekiranya plugin dalam Pembinaan, anda tidak dapat menambahkan logo atau menyesuaikan warna, tipografi, dll. Tetapi anda akan mempunyai halaman penyelenggaraan dalam beberapa minit lagi.

Sekiranya anda menggunakan plugin SeedProd, sebaliknya, anda tidak akan mempunyai templat premade untuk digunakan. Segala-galanya mengenai halaman mesti dibuat dari awal. Tetapi anda boleh menambahkan perkara seperti logo, warna jenama, dll.

Oleh itu, cari tahu apa yang paling penting pada masa ini.

Sekiranya anda perlu meletakkan sesuatu semasa anda membersihkan laman web yang diretas, pilihan pelaksanaan cepat mungkin terbaik.

Sekiranya anda mengusahakan penjenamaan semula jangka panjang, maka meluangkan masa untuk membuat halaman tersuai akan lebih masuk akal. Dan, sekiranya demikian, mungkin bermanfaat untuk membayar plugin penyelenggaraan premium sehingga anda dapat menyesuaikan halaman dan fungsinya dengan cepat dan lengkap.

Langkah 2: Pasang Plugin Penyelenggaraan

Setelah memilih pemalam yang ingin anda gunakan, anda perlu memasangnya di laman web. Untuk tujuan contoh ini, kami akan menggunakan Under Construction.

Klik butang “Pasang Sekarang”:

Pasang Sekarang Plugin

Setelah selesai memasang, butang akan berubah menjadi biru dan mengatakan “Aktifkan”. Klik sekali lagi.

Anda akan dibawa ke halaman Tetapan pemalam secara automatik. Sekiranya tidak, pergi ke senarai Pemalam anda dan klik “Tetapan” di bawah pemalam penyelenggaraan:

Tetapan Pemalam

Sebelum menghidupkannya, luangkan masa untuk menyiapkan halaman mod penyelenggaraan anda.

Langkah 3: Reka Halaman Mod Penyelenggaraan

Beberapa pemalam dilengkapi dengan templat halaman mod penyelenggaraan (serupa dengan tema WordPress atau pemalam pembangun halaman).

Plugin lain memerlukan anda meningkatkan ke pro untuk mendapatkan akses.

Reka Bentuk Dalam Pembinaan

Dalam kes Under Construction, ada beberapa templat asas percuma yang dapat anda pilih.

Apabila anda menjumpai yang anda suka, aktifkannya.

Dan jika pemalam anda tidak disertakan dengan pilihan templat, tidak mengapa. Anda masih harus mempunyai pilihan untuk menyesuaikan warna, fon, dan gambar. Hanya memerlukan sedikit kerja lagi.

Langkah 4: Tambahkan Kandungan ke Halaman

Bermula, halaman mod penyelenggaraan anda akan menjadi sangat mudah dari segi kandungan. Sebagai contoh:

Templat Dalam Pembinaan Lalai

Walau bagaimanapun, pemalam anda harus memberi anda kawalan penuh terhadap semua kandungan yang muncul di halaman:

Kandungan Dalam Pembinaan

Ini adalah elemen kandungan yang harus anda sesuaikan:

Tajuk: Inilah tajuk yang akan ditunjukkan oleh Google kepada pengunjung ketika laman web anda muncul dalam carian. Sebagai contoh:

Nama Laman Web Saya | Dalam Pembinaan

Atau:

Nama Laman Web Saya | Akan datang

Penerangan: Ini adalah keterangan yang diletakkan oleh Google di bawah tajuk dalam hasil carian.

Oleh itu, jika anda memperkenalkan laman web anda sebagai “dalam pembinaan” atau “tidak lama lagi”, beri pengguna rasa apa yang akan datang. Sebagai contoh:

Barang-barang rumah, perabot, dan mainan pendidikan. Laman web akan datang tidak lama lagi. Sementara itu, lawati kami di pusat bandar Toronto!

Tajuk utama: Ini adalah tajuk utama atau tajuk yang muncul di bahagian atas halaman mod penyelenggaraan anda.

Anda boleh membiarkannya sebagai pesan umum “Maaf, kami sedang melakukan pekerjaan” atau anda boleh menyesuaikannya. Sebagai contoh:

Laman Web dan Produk Baru Akan Datang pada Jun 2020

Kandungan: Ini adalah bahagian utama halaman.

Biasanya, ini adalah jenis pesanan umum “Terima kasih kerana menunggu”. Sekali lagi, silakan menyesuaikannya sehingga anda dapat memberi tahu pengunjung tentang apa yang sedang anda kerjakan dan mengapa mereka harus bersemangat.

Kotak dan Pop timbul Optin: Apabila tetapan ini dihidupkan dan Pemalam MailOptin diaktifkan, anda boleh menambahkan borang optin ke halaman penyelenggaraan anda.

Ini penting kerana ia tidak hanya membiarkan pengunjung berfikir tentang laman web lain untuk dicuba semasa laman web anda tidak berfungsi. Sebagai gantinya, anda memberi mereka garis hidup. Yang kedua laman web ini tersedia lagi, anda ada di peti masuk e-mel mereka yang memberitahu mereka untuk kembali.

Kami akan berusaha menyiapkan borang optin anda dalam beberapa langkah. Buat masa ini, mari kita isi kandungan halaman.

Font Kandungan: Sekiranya anda menggunakan fon khusus di laman web anda (sama ada fon yang anda pilih atau yang disertakan dengan tema), kemas kini fon di sini juga.

Butang Masuk: Sekiranya anda mempunyai pengguna lain yang memerlukan akses ke kawasan admin WordPress, anda dapat memasukkan butang “Login” yang tidak jelas di halaman.

Ikon Sosial & Perhubungan: Borang optin bukan satu-satunya cara untuk terus berhubung dengan pengunjung. Sekiranya anda sudah menyediakan halaman media sosial untuk laman web atau jenama, tambahkan halaman tersebut ke halaman.

Secara lalai, anda akan mempunyai pilihan untuk mengisi pautan untuk Facebook, Twitter, LinkedIn dan YouTube. Anda boleh mengembangkan pilihan ini dan menambahkan yang lain seperti:

 • Vimeo
 • Pinterest
 • Instagram
 • Tingkah laku
 • Dribbble

Jangan berlebihan. Hanya tambahkan akaun yang anda rancangkan untuk dipantau dan digunakan.

Jangan lupa untuk menambahkan maklumat hubungan anda ke dalam bidang tambahan yang disediakan. Sebagai contoh:

 • Alamat emel
 • Nombor telefon
 • Nombor WhatsApp

Sekali lagi, hanya isikan butiran yang berkaitan. Anda akan sibuk membina atau memperbaiki laman web anda buat masa ini. Perkara terakhir yang anda mahukan adalah terganggu oleh orang yang cuba menghubungi anda melalui terlalu banyak saluran.

Simpan perubahan anda.

Langkah 5: Pratonton Perubahan Anda

Setelah menyelesaikan reka bentuk dan isi kandungan, pratonton halaman yang telah anda buat.

Anda akan menemui butang “Pratonton” di bahagian bawah halaman Utama, Reka Bentuk, Kandungan, dan Akses:

Mod Penyelenggaraan Pratonton

Klik di atasnya dan lihat halaman baru anda:

Halaman Dalam Pembinaan Baru

Buat selebihnya perubahan pada reka bentuk dan teks yang diperlukan, simpan perubahan anda, dan kemudian lanjutkan ke langkah seterusnya.

Langkah 6: Buat Optin (Pilihan)

Sekiranya anda ingin membuat optin untuk halaman, anda boleh melakukan langkah ini. Sekiranya tidak diperlukan (katakan, jika laman web hanya akan ditutup selama beberapa jam atau hari), kemudian lompat ke langkah terakhir.

Untuk menambahkan borang kenalan ke halaman penyelenggaraan anda, periksa pemalam anda terlebih dahulu.

Contohnya, plugin Under Construction berfungsi dengan MailOptin. Plugin penyelenggaraan lain mungkin disertakan dengan integrasi borang hubungan mereka sendiri, jadi cari arahan dari mana mendapatkan borang anda sebelum memasang sesuatu yang baru.

Buat masa ini, mari kita lihat situasi hipotetis menggunakan MailOption:

Pemalam MailOptin

Maklumat Hubungan E-mel
Sejauh tetapan pemalam, satu-satunya halaman yang perlu anda bimbangkan ialah halaman Kempen Email di mana anda akan mengisi maklumat syarikat anda:

Tetapan Kempen E-mel MailOptin

Perincian ini memastikan bahawa pelanggan anda mengetahui dari mana mesej anda berasal dan bukannya segera mengarahkan e-mel anda ke folder spam. Isikan butiran dan simpan perubahan anda.

Integrasi Pemasaran E-mel
Kemudian, pergi ke tab Integrasi di menu MailOptin. Di sinilah anda akan menghubungkan perisian pemasaran e-mel anda ke bentuk:

Integrasi MailOptin

MailOptin berintegrasi dengan semua penyedia pemasaran e-mel utama, termasuk AWeber, Constant Contact, GetResponse, MailChimp, dan SendinBlue.

Cari penyedia anda dalam senarai dan ikuti arahan untuk mengintegrasikan dua alat tersebut. Dalam kes MailChimp, semudah menambahkan kunci API.

Integrasi MailChimp MailOptin

Dengan persediaan ini, petunjuk yang masuk melalui borang secara automatik akan dihantar ke penyedia perkhidmatan buletin anda. Ini menjauhkan data dari WordPress (yang bagus untuk keselamatan) dan memudahkan untuk menghantar pesanan pemasaran berkualiti tinggi dari platform yang dibina untuk tujuan tersebut.

Pemilihan Optin
Seterusnya, mengalihkan perhatian anda ke Kempen Optin.

Kempen Optin MailOptin

Klik “Tambah Baru” untuk membuat optin halaman penyelenggaraan anda.

Perkara pertama yang perlu dilakukan ialah menamakan optin. Oleh kerana ini berlaku di halaman penyelenggaraan anda, tajuknya harus relevan dengan itu.

Namakan Optin

Seterusnya, pilih jenis kotak optin yang ingin anda paparkan.

Pilihan anda adalah:

 • Peti cahaya: kotak pop timbul standard
 • Dalam pos: kotak yang kelihatan sesuai dengan kandungan anda
 • Bar sisi / widget: kotak kecil yang muncul di bahagian bar sisi atau widget (tidak berkaitan di sini)
 • Bar pemberitahuan: bar melekit di bahagian atas halaman (hanya terdapat dalam premium)
 • Slaid masuk: kotak pop timbul beranimasi yang biasanya melekat di sudut halaman (hanya tersedia dalam premium)

Untuk tujuan halaman penyelenggaraan, gunakan pilihan dalam pos. Sekiranya anda menggunakan premium, bar pemberitahuan akan menjadi alternatif yang baik.

Klik pada jenis optin yang ingin anda gunakan. Pilihan tema percuma akan disusun ke atas. Pilih halaman yang sesuai dengan halaman penyelenggaraan yang anda buat dan anda suka gaya:

Pilihan Optin MailOptin

Penyesuaian Optin
Apabila anda mengklik “Pilih Tema”, anda akan dibawa ke Penyesuai WordPress:

Penyesuai WordPress MailOptin

Luangkan masa anda melalui setiap tetapan optin untuk membuat reka bentuk dan kandungan tersuai. Jangan lupa untuk menghubungkan perisian pemasaran e-mel anda ke borang (di bawah tab Integrasi).

Setelah selesai, simpan perubahan anda dan alihkan togol di kiri atas ke posisi “Hidup”.

Keluar dari Customizer menggunakan “X” di sudut kiri atas. Kemudian, kembalikan sekali lagi ke plugin Under Construction anda.

Sambungkan Optin
Di bawah tab Kandungan, tatal ke bawah ke “Kotak Optin & Munculan”. Ubah tetapan dari “Nonaktifkan optin” ke optin baru anda:

Tambah Optin ke Penyelenggaraan

Simpan perubahan.

Anda kini boleh melihat halaman penyelenggaraan dengan optin langsung. Berikut adalah contoh bagaimana penampilannya jika anda membuat pilihan masuk dalam pos untuk muncul di bahagian bawah kandungan:

Contoh Halaman Penyelenggaraan

Ini adalah gambar dan tajuk utama bahagian atas halaman. Tatal ke bawah sekali dan pelawat akan melihatnya:

Contoh Halaman Penyelenggaraan dengan Optin

Terdapat pesanan ringkas mengenai keadaan laman web tersebut dan kemudian pilih ikut serta antara pautan sosial / hubungan.

Sekiranya anda ingin membuat penyesuaian setelah melihat bagaimana halaman itu berubah, kembalilah ke plugin penyelenggaraan anda atau plugin optin untuk menyesuaikan.

Langkah 7: Hidupkan Mod Penyelenggaraan

Apabila anda berpuas hati dengan apa yang anda ada, inilah masanya untuk mengaktifkan mod penyelenggaraan.

Pergi ke tab Utama dalam pemalam mod penyelenggaraan. Tukar togol “Under Construction Mode” ke keadaan “On”.

Pengaktifan Dalam Pembinaan

Anda juga boleh mengkonfigurasi tetapan lain di halaman ini. Satu-satunya yang tidak dapat anda kendalikan ialah mengindeks kerana itu adalah ciri Pro.

Walau bagaimanapun, jika anda ingin mematikan mod penyelenggaraan secara automatik pada tarikh dan waktu tertentu, anda boleh menetapkannya di sini. Anda juga dapat menambahkan kod penjejakan Analitis Google anda jika anda ingin mengawasi lalu lintas ke halaman.

Selesaikan konfigurasi tetapan anda dan kemudian klik “Simpan Perubahan”. Mod penyelenggaraan kini akan disiarkan secara langsung di laman web anda.

Nyahaktifkan Mod Penyelenggaraan

Untuk mematikan mod penyelenggaraan dengan pemalam, cukup alihkan suis pengaktifan ke posisi “Mati”.

Pilihan C: Aktifkan Mod Penyelenggaraan dengan Tema atau Pembangun Halaman Anda

Terdapat satu cara lain untuk mengaktifkan mod penyelenggaraan di WordPress. Dan itu menggunakan plugin tema atau pembina halaman yang merangkumi tetapan.

Dalam contoh ini, kami akan menunjukkan kepada anda cara membuatnya Elementor.

Langkah 1: Semak Tetapan Mod Penyelenggaraan

Plugin pembangun halaman Elementor mempunyai tetapan Mode Pemeliharaan di bawah Alat:

Mod Penyelenggaraan Elementor

Apa yang menarik mengenai ciri ini ialah mengkonfigurasi laman web anda secara automatik untuk menghantar kod status yang betul ke mesin carian.

Ini adalah mod Akan Datang:

Mod Akan Datang

Apabila diaktifkan, Google dan mesin carian lain akan melihat kod HTTP 200 dan meneruskan pengindeksan laman web ini. Gunakan ini jika laman web sedang dibina untuk pertama kalinya dan anda ingin mendapatkan permulaan untuk mengindeksnya.

Ini adalah mod Penyelenggaraan:

Mod penyelenggaraan

Mod Penyelenggaraan, sebaliknya, menghantar kod HTTP 503. Ini memberitahu mesin carian untuk tidak mengindeks laman web sekarang. Gunakan ini jika anda memperbaiki laman web yang diretas, bug, atau melaksanakan kemas kini yang cepat.

Langkah 2: Buat Templat Halaman Penyelenggaraan

Sebelum anda dapat mengaktifkan salah satu mod ini, anda mesti membuat templat halaman penyelenggaraan anda sendiri. Klik butang ini dan Elementor akan membawa anda ke tempat yang anda perlukan untuk membuat templat:

Buat Templat Penyelenggaraan

Beri nama dan klik butang “Terbitkan”:

Tambah Templat Baru

Klik butang “Edit dengan Elementor” berwarna biru dan masuk ke dalam editor templat:

Edit dengan Elementor

Langkah 3: Reka dan Tambah Kandungan ke Halaman

Menyiapkan halaman ini seperti mengatur halaman lain dengan Elementor. Walau bagaimanapun, perbezaan utama adalah bahawa anda ingin membuang jejak tajuk dan menu.

Apabila laman web anda sedang berjalan, akses ke laman web ini harus disekat – sebab itulah yang terbaik adalah menghilangkan godaan untuk menjelajah semuanya bersama-sama.

Untuk melakukan ini, klik ikon gear Tetapan di kiri bawah bar alat:

Tetapan Elementor

Kemudian, sesuaikan dua tetapan ini:

Tetapan Halaman Elementor

Anda boleh menyembunyikan bar tajuk dengan menukar tetapan ke “Ya”. Kemudian, ubah Tata Letak Halaman ke Elementor Canvas. Ini akan membuang header dan footer.

Kanvas Elementor

Untuk menambahkan templat Elementor dengan cepat ke halaman penyelenggaraan, cari ikon folder Perpustakaan dalam pratonton.

Klik pada ikon dan buka templat halaman Elementor. Lakukan carian untuk “penyelenggaraan”:

Templat Penyelenggaraan Elementor

Terdapat dua templat halaman penyelenggaraan percuma dan empat premium. Pilih yang anda mahu gunakan dan klik butang “Masukkan” hijau untuk menambahkannya ke halaman.

Sesuaikan Halaman Mod Penyelenggaraan

Anda kini boleh menyesuaikan reka bentuk dan kandungan halaman. Atau, jika anda lebih suka membina sendiri, buka bar Elementor Elements di sini:

Unsur Elemen

Seret dan lepaskan elemen anda dari kiri ke halaman kosong di sebelah kanan.

Ini adalah kaedah terbaik untuk membuat sesuatu yang 100% tersuai yang merangkumi semua elemen yang ingin anda tampilkan seperti logo, ikon sosial, bentuk penjanaan petunjuk, animasi, dll..

Langkah 4: Pratonton Templat Halaman Penyelenggaraan

Setelah selesai membuat templat halaman penyelenggaraan anda, lihatlah. Di Elementor, anda boleh membuka pratonton dari bola mata di bahagian bawah bar alat:

Bola Mata Elementor

Beri halaman ini dengan teliti:

Contoh Halaman Penyelenggaraan Elementor

Sekiranya anda berpuas hati, teruskan dan simpan perubahan anda. Sekiranya tidak, kemas kini, pratonton sekali lagi, dan simpan.

Langkah 5: Aktifkan Mod Penyelenggaraan dengan Elementor

Anda kini boleh kembali ke menu Elementor> Tools untuk mengaktifkan mod penyelenggaraan.

Anda akan menemui templat halaman penyelenggaraan baru anda di sini:

Mod Penyelenggaraan Alat Elementor

Pilihnya dari menu lungsur. Pilih mod yang anda mahu masukkan laman web anda. Kemudian, klik “Simpan Perubahan”.

Anda bukan sahaja dapat melihat halaman penyelenggaraan baru anda di bahagian depan laman web anda, tetapi Elementor akan mengingatkan anda tentang status ini dengan pemberitahuan merah di bar pentadbir anda:

Mod Penyelenggaraan Hidup

Nyahaktifkan Mod Penyelenggaraan

Untuk mematikan mod penyelenggaraan dengan Elementor (atau tema anda), cukup kembali ke halaman Alat dan lumpuhkannya. Anda juga boleh melakukannya dari tab merah terang di bar pentadbir.

Pembalut

Di sana anda memilikinya: tiga cara anda boleh menggunakan mod penyelenggaraan WordPress untuk memberitahu pengunjung bahawa laman web anda saat ini tidak tersedia. Pilihan mana yang anda pilih bergantung pada jenis pembaruan yang Anda buat, berapa lama masa yang diperlukan, dan tindakan apa yang ingin mereka ikuti sementara itu.

Sekiranya anda mempunyai pertanyaan atau masalah berikut panduan ini, sila tinggalkan komen.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map