Cara Menambah Langganan Buletin E-mel ke Laman Web Anda

Cara menambah buletin e-mel


Sekiranya anda ingin mengetahui cara menambahkan langganan buletin e-mel ke laman web anda, maka kami mempunyai beberapa petunjuk langkah demi langkah untuk anda di sini.

Yang berikut adalah a tutorial mesra pemula mengenai cara menambah kotak langganan yang menarik ke laman web WordPress anda, dan bagaimana menghubungkannya ke perkhidmatan pemasaran e-mel. Yang terbaik, ini tidak akan dikenakan bayaran sedikit pun.

Perkara Yang Anda Perlu Sebelum Anda Boleh Menambah Langganan Buletin E-mel ke Laman Web Anda

Berita baik di sini; anda pada dasarnya tidak memerlukan apa-apa di atas apa yang sudah anda miliki, iaitu:

 • laman web WordPress yang berfungsi
 • akaun pentadbir di laman web itu
 • kira-kira 15 minit masa anda

Hanya ada tiga langkah untuk keseluruhan proses:

 1. �� Daftar dengan Sentuhan Tetap
 2. �� Buat borang pendaftaran buletin
 3. �� Tambahkan borang ke laman web anda

Inilah cara untuk menyelesaikan semuanya (tidak memerlukan kemahiran pengekodan).

Langkah 1: �� Daftar Dengan Hubungan Tetap

“Apa Hubungan Tetap?” – kami mendengar anda bertanya. Secara ringkasnya, Constant Contact adalah alat yang akan menjaga pelanggan buletin anda dan menyampaikan mesej e-mel anda kepada mereka.

“Baiklah, tapi mengapa saya tidak boleh menghantar surat berita saya dari Gmail?” Ini adalah soalan biasa. Dan betul – ini adalah perkara intuitif untuk bertanya.

Baik, sama seperti Gmail berfungsi dengan baik semasa anda menghantar satu mesej e-mel kepada satu orang (kes klasik penggunaan peribadi), perkara tidak berjalan lancar apabila anda mula menghantar mesej yang sama kepada beberapa penerima – seperti yang anda lakukan dengan buletin.

Setelah beberapa saat melakukannya, e-mel anda akan ditandai sebagai spam dan berhenti dihantar sepenuhnya kepada penerima anda. Inilah sebabnya mengapa anda mahu orang lain menjaga penghantaran e-mel yang sebenarnya. Sebaik-baiknya, ini mestilah syarikat yang mempunyai reputasi yang baik dan tidak akan membawa mesej anda ditandai.

Di sinilah Constant Contact mula bermain.

Inilah yang harus anda ketahui mengenai Constant Contact ketika menggunakannya untuk menangani integrasi langganan buletin e-mel laman web anda:

 • Terdapat percubaan percuma selama 30 hari, jadi anda boleh menguji platform dan melihat bagaimana anda menyukainya.
 • Ini membolehkan anda membuat e-mel anda dalam antara muka visual, menggunakan fungsi seret dan lepas.
 • Ia mempunyai ciri automasi pemasaran e-mel maju yang membantu anda berinteraksi dengan pelanggan anda dengan lebih berkesan.
 • Constant Contact akan menjaga keselamatan senarai pelanggan anda dan selaras dengan undang-undang privasi data antarabangsa.
 • Constant Contact juga akan mengendalikan langganan baru yang masuk dan memastikan bahawa setiap orang yang memilih untuk menerima buletin dari anda akan menerimanya.
 • Hubungan Tetap dapat disatukan dengan laman web anda dengan mudah.
 • Anda mendapat alat media sosial tambahan (untuk menyiarkan kemas kini baru), dan bahkan pembina laman web secara percuma.

Hubungan Tetap bermula dari $ 20 / bulan. Untuk harga itu, anda boleh menghantar e-mel tanpa had ke senarai 500 pelanggan.

Untuk memulakan dengan Constant Contact, pergi ke ConstantContact.com dan klik pada butang berlabel DAFTARLAH SEKARANG.

Daftar Tetap Hubungi

Semasa proses pendaftaran, anda perlu memberikan maklumat peribadi anda dan juga memasukkan butiran kaedah pembayaran anda (anda tidak akan dikenakan bayaran selama 30 hari pertama).

Sekiranya semuanya berjalan lancar, anda akan menerima e-mel pengesahan dan dapat log masuk ke panel pengguna anda.

Secara lalai, Constant Contact membuat satu senarai kenalan utama untuk anda dan memasukkan e-mel anda sendiri – jadi anda adalah pelanggan pertama anda. Di sinilah tempat anda semua sebenarnya pelanggan ditugaskan semasa mereka mendaftar untuk menerima buletin anda. Anda boleh mendapatkan senarai kenalan tersebut dengan mengklik Kenalan dari menu utama.

Kenalan Tetap Tetap

Hanya untuk memberi anda idea tentang apa yang dapat dilakukan oleh Constant Contact untuk anda, berikut adalah bahagian lain yang tersedia melalui menu utama di papan pemuka:

 • Kempen – di sinilah anda akan menghantar buletin baru
 • Melapor – setelah anda menghantar beberapa buletin, di sinilah anda akan melihat laporan mengenai keberkesanan kempen, klik, buka dan banyak lagi
 • Borang Daftar – di sinilah anda boleh membuat borang pendaftaran baru untuk menambahkannya ke laman web anda
 • Perpustakaan – Constant Contact memberi anda akses ke fotografi saham dengan kerjasama Shutterstock
 • Sosial – ini adalah ciri bonus Constant Contact yang membolehkan anda menghantar kemas kini terus ke profil media sosial anda
 • Kesepaduan – katalog kemungkinan penyatuan dengan alat dan perkhidmatan pihak ketiga
 • Laman web – pembina laman web yang lengkap.

Langkah 2: �� Buat Borang Pendaftaran Buletin

Tempat yang sangat baik untuk memulakan kerja sebenar anda dengan Constant Contact adalah dengan membuat borang pendaftaran baru – iaitu borang yang akan digunakan orang untuk masuk ke senarai buletin anda.

Untuk memulakan, klik pada Borang Daftar di menu atas.

Borang baru Hubungi Tetap

Seterusnya, klik pada Buat Borang Pendaftaran butang. Kontak Tetap akan memberi anda pilihan empat jenis bentuk:

Borang Hubungan Tetap

Oleh kerana hari ini kita membincangkan cara menambahkan buletin / langganan e-mel ke laman web anda, kemungkinan besar anda akan berminat dengan Tetingkap timbul atau sebuah Dalam barisan bentuk. Kami akan pergi dengan yang terakhir.

Di luar pintu, Constant Contact menunjukkan versi asas borang:

Bentuk asas Hubungan Tetap

Anda boleh menyesuaikan borang ini seperti yang anda mahukan dengan mengklik pilihan yang ada di bar sisi, menulis salinan anda sendiri, menyesuaikan latar belakang, butang pendaftaran, dan juga memilih set bidang yang ingin anda masukkan pada formulir (hanya dengan e-mel secara amnya akan menjadikan anda lebih ramai pelanggan – mendaftar akan menjadi lebih sukar bagi mereka).

Bercakap untuk menulis salinan berkesan, ini adalah sesuatu yang mesti anda fikirkan sendiri. Anda harus memikirkan bagaimana menjadikan mesej anda unik untuk laman web anda dan jenis khalayak yang ingin anda jangkau.

Setelah selesai mengerjakan borang anda, klik pada Menerbitkan butang di sudut kanan atas.

Anda akan melihat mesej kejayaan bersama dengan beberapa arahan mengenai apa yang perlu dilakukan seterusnya.

Kejayaan bentuk hubungan berterusan

 • Klik pada Kod sebaris pautan (lihat pada tangkapan skrin di atas) dan salin dan tampal di tempat yang berguna – seperti ke dalam fail baru di desktop anda.
 • Lakukan perkara yang sama dengan Kod Sejagat.

Kod sebaris kenalan tetap

Langkah 3: �� Tambahkan Borang Pendaftaran Buletin ke Laman Web anda

Perkara terakhir yang perlu dilakukan ialah menambahkan borang pendaftaran buletin anda ke laman web anda.

Hubungan Tetap tidak menyekat apa yang boleh anda lakukan di sini dengan cara apa pun. Anda boleh memasukkan borang dengan berkesan di mana sahaja anda mahu – di bar sisi, di bawah catatan blog anda, di laman utama, secara harfiah di mana sahaja.

Ini semua dilakukan dengan menggunakan dua bahagian kod yang anda berikan pada langkah sebelumnya: Kod Sejagat dan Kod sebaris.

Kami akan melakukan Kod Sejagat pertama.

Kod universal Hubungan Tetap

Constant Contact memerintahkan anda untuk menampalnya tepat sebelum penutupan teg kod sumber laman web anda. Tetapi jangan risau jika anda tidak pasti maksudnya. Dalam praktiknya, ada penyelesaian berguna yang boleh kita gunakan di sini.

Kami akan menggunakan laman web kami widget untuk menangani Kod Sejagat kemasukan. Oleh kerana widget biasanya terdapat di semua sub-halaman dalam laman web WordPress, menambahkan sepotong kod ke dalam widget berfungsi sama seperti menambahkannya sebelum penutupan teg.

Di papan pemuka WordPress anda, pergi ke Rupa → Widget. Rebut HTML tersuai widget dan seret ke salah satu kawasan widget yang anda ada – lebih disukai di beberapa kawasan di footer. Tampal di Kod Sejagat di sana. Seperti:

widget di footer

Klik pada Jimat.

Pada tahap ini, anda masih belum menambah borang langganan buletin ke laman web anda!

Sekarang anda akan mengambil Kod sebaris dan tampal betul-betul di mana anda mahu borang langganan anda muncul.

Dua kemungkinan popular:

 • (a) Meletakkan borang langganan di bawah catatan blog
 • (b) Menempatkan borang langganan di bar sisi atau di kawasan widget lain

(a) Meletakkan borang langganan di bawah catatan blog

Semasa mengusahakan catatan blog, klik pada “+” butang untuk menambah blok baru, dan pilih HTML tersuai blok dari senarai.

html tersuai

Tampal di Kod sebaris ke dalam blok. Seperti:

kod dalam blok

Sebaik sahaja anda menyimpan catatan, borang langganan anda akan muncul di tempat yang tepat di mana anda meletakkan blok HTML Kustom itu.

(b) Menempatkan borang langganan di bar sisi atau di kawasan widget lain

Menambah borang langganan ke bar sisi laman web atau di kawasan widget lain mungkin merupakan pendekatan paling popular yang diambil oleh kebanyakan orang.

Untuk melakukan itu, pergi ke Rupa → Widget di papan pemuka WordPress anda. Pilih kawasan widget (milik anda bar sisi, sebagai contoh) dan tambah HTML tersuai widget untuk itu – ini adalah jenis widget yang sama dengan yang kami gunakan untuk Kod Sejagat beberapa langkah di atas.

Kali ini, tampal di Kod sebaris di sana dan klik pada Jimat.

Pada tahap ini, borang pendaftaran buletin anda telah ditambahkan ke kawasan widget dan beroperasi sepenuhnya. Setiap orang yang melayari laman web anda akan dapat melihatnya!

Selesai dan Selesai! ��

Itu sahaja; kami baru sahaja berjaya menambahkan langganan buletin e-mel ke laman web anda. Adakah anda gembira dengan bagaimana borang pendaftaran anda telah berubah? Adakah perkara lain yang boleh kami bantu?

Sekiranya anda ingin mengetahui lebih lanjut mengenai membina laman web WordPress dan cara menggunakannya untuk memasarkan perniagaan anda, kami mempunyai lebih banyak maklumat di laman web ini:

 • Cara Membuat Akaun E-mel untuk Nama Domain Anda
 • Cara Membuat Laman Web
 • Cara Memulakan Kedai Dalam Talian
 • Cara Memulakan Blog
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map