Cara Menjana Prospek Berkualiti Untuk Perniagaan Anda Menggunakan WordPress

Hanya ada tiga cara untuk mengembangkan perniagaan anda:


 • Cari pelanggan baru
 • Dapatkan pelanggan semasa untuk membelanjakan lebih banyak
 • Naikkan harga anda

Sama ada anda menguruskan kedai batu bata dan mortar yang menjual makanan, menjalankan amalan veterinar anda sendiri, atau menjalankan kedai e-dagang, untuk menjana lebih banyak pendapatan, anda perlu mengambil tindakan terhadap salah satu atau semua perkara di atas.

Menambah harga anda adalah buah gantung rendah kerana tidak memerlukan usaha, tetapi ia datang dengan dua masalah:

 • Anda boleh menghentikan pelanggan baru daripada menggunakan perkhidmatan anda dan menolak pelanggan semasa
 • Ini bukan penyelesaian berskala atau berterusan untuk pertumbuhan berterusan

Jadi itu meninggalkan anda dengan # 1 dan # 2.

Dalam enam minit akan datang, saya akan menunjukkan kepada anda panduan langkah demi langkah tentang cara menjana petunjuk melalui WordPress yang boleh diikuti oleh mana-mana pemilik perniagaan atau pemasar dalaman.

Pada akhir enam minit anda akan belajar:

 • Plugin dan alat e-mel mana yang akan digunakan untuk WordPress (anda hanya memerlukan dua)
 • Cara membuat kandungan yang tepat untuk menghasilkan petunjuk
 • Cara memandu membawa ke laman web anda
 • Cara meletakkan keseluruhan proses pembuatan plumbum anda pada juruterbang automatik
 • Cara memastikan pelanggan baru anda terus menghabiskan wang dengan perniagaan anda
 • Empat kesilapan terbesar yang dilakukan pemilik perniagaan kecil dengan penjanaan utama

Alat yang anda perlukan untuk memulakan

Anda hanya memerlukan dua alat untuk memulakan; mereka hanya memerlukan beberapa minit untuk disiapkan dan saya telah menerangkan keseluruhan proses penyediaan di blog saya, Cara Menyiapkan Hubungan Tetap dan OptinMonster untuk WordPress.

Alat 1 – OptinMonster

Alat pertama yang anda perlukan adalah semacam borang yang membolehkan pengunjung laman web memberi anda maklumat mereka (alamat e-mel).

Petunjuk mengikut definisi adalah seperti berikut:

“Dalam pemasaran, generasi memimpin adalah inisiasi minat pengguna atau penyelidikan produk atau perkhidmatan perniagaan. Prospek boleh dibuat untuk tujuan seperti pembuatan senarai, pemerolehan senarai e-buletin atau untuk petunjuk penjualan. ” – Wikipedia

Anda hanya perlu meminta nama pemimpin dan alamat emel paling banyak. Anda mungkin berfikir:

“Bleh, bukankah nombor telefon mereka lebih baik?”

Tentu, ini mungkin berlaku jika anda menjual item dengan tiket tinggi, tetapi anda tidak dapat mengotomatisasi proses penjanaan petunjuk dengan mendapatkan nombor mudah alih. Anda juga boleh meminta nombor telefon mereka kemudian melalui e-mel apabila anda telah menambah sedikit.

Sebagai pemilik perniagaan, saya tahu anda tidak mahu menghabiskan berjam-jam setiap hari bekerja untuk menghasilkan petunjuk, dan itulah sebabnya e-mel adalah pilihan terbaik.

Dan di sinilah OptinMonster masuk.

Ia berfungsi tepat di luar kotak dengan WordPress, tidak memerlukan pengalaman pengekodan, dan mempunyai antara muka yang sangat mudah digunakan untuk menyiapkan borang anda.

OptinMonster akan menunjukkan kepada pelawat laman web anda borang yang membolehkan mereka memasukkan butiran mereka, dan mereka disimpan ke senarai anda. Ia juga berfungsi dengan puluhan perkhidmatan e-mel yang kemudian dapat menghantar e-mel automatik petunjuk anda tanpa anda perlu melakukan apa-apa (dijelaskan lebih lanjut dalam artikel ini).

OptinMonster tidak menghantar e-mel petunjuk anda – ia hanyalah alat untuk mengumpulkan petunjuk.

Alat 2 – Hubungan Tetap

OptinMonster ditunjukkan di bahagian depan laman web WordPress anda; semua orang dapat melihatnya dan objektif utamanya adalah mengumpulkan e-mel.

Hubungan Tetap berjalan di backend laman web anda dan merupakan alat yang memproses semua petunjuk anda, memasukkannya ke dalam pelbagai segmen, dan menghantar e-mel automatik kepada mereka.

Ia sangat sesuai untuk perniagaan kecil, dan sangat mudah disediakan.

Ini adalah satu-satunya dua alat yang anda perlukan untuk menjana puluhan petunjuk setiap hari.

Untuk mengetahui cara mengatur OptinMonster dan Constant Contact di laman web WordPress anda, klik di sini.

kembali ke menu ↑

Cara membuat kandungan yang tepat untuk menghasilkan petunjuk

Oleh itu, setelah anda mengoptimumkan laman web anda agar dapat mengambil petunjuk, sekarang anda perlu membuat (atau mengeluarkan sumber) kandungan untuk mendorong orang ke laman web anda mengumpulkan e-mel mereka.

Kandungan adalah unsur teks, visual, atau aural pada halaman. Sebagai contoh, catatan blog yang saya tulis sekarang adalah kandungan dalam bentuk teks dan gambar.

Untuk menghasilkan petunjuk berkualiti, anda perlu memberikannya akal untuk melayari laman web anda dan menyerahkan butirannya. Tidak ada yang menyerahkan alamat e-mel mereka kerana mereka senang menerima e-mel promosi.

Jenis kandungan apa yang harus anda buat?

Sekiranya anda seorang doktor haiwan, anda mungkin ingin membuat kandungan mengenai cara pemilik haiwan peliharaan untuk mandi anjing mereka untuk mengurangkan kemungkinan mendapat kutu.

Sekiranya anda seorang broker barang, anda boleh membuat video pendek atau e-book yang memberitahu pembeli rumah kali pertama untuk mengetahui apa yang harus mereka fikirkan ketika membeli harta tanah.

Sekiranya anda menguruskan kedai makanan batu bata dan mortar, anda boleh membuat catatan blog visual yang menunjukkan barang terlaris anda atau video pendek yang menunjukkan pelbagai resipi.

The matlamat kandungan anda mudah: untuk memberi pembaca nilai dan mencantumkan kesan kepercayaan dan kredibiliti dengan perniagaan anda dalam fikiran mereka.

Berikut adalah contoh HubSpot yang membuat catatan blog percuma berkualiti 6 Langkah Mengubah Pemimpin Agensi Anda Menjadi Pencipta Kandungan yang Konsisten, dan di bahagian bawah mereka mempunyai borang pilihan yang membolehkan anda menerima lebih banyak kandungan seperti yang ada.

Anda mesti melakukan perkara yang sama dengan perniagaan anda.

Anda hanya memerlukan 2-4 keping kandungan berkualiti.

Jangan terjebak dengan menulis puluhan catatan blog setiap bulan; anda sebenarnya tidak perlu berbuat demikian sehingga laman web anda mula membawa ribuan pelawat baru setiap hari, atau anda cuba meningkatkan SEO laman web anda.

Membuat magnet utama untuk kandungan anda

Kadang kala, menggunakan borang OptinMonster mungkin tidak mencukupi untuk mendapatkan petunjuk anda.

Pengguna tahu bahawa mereka akan menerima berpuluh-puluh e-mel jika mereka memberikan alamat e-mel mereka, dan akibatnya jangan menyerah.

Inilah sebabnya mengapa anda memerlukan kandungan yang boleh dimuat turun (disebut magnet utama) yang disambungkan ke kandungan anda sebagai sandaran. Contohnya, catatan blog HubSpot yang saya pautkan sebelumnya juga menawarkan Kit Strategi Media Sosial percuma kepada pengunjung mereka.

Sebaik sahaja anda mengklik gambar, mereka meminta alamat e-mel anda untuk menghantar muat turun panduan percuma kepada anda.

Inilah satu lagi catatan blog mereka yang bertajuk Cara Membuat Iklan Utama Facebook: Panduan Pemula, tetapi kali ini mereka menggunakan magnet plumbum yang berbeza:

Anggaplah magnet utama sebagai pelengkap kandungan anda.

Contohnya, jika anda memberikan cara pembeli rumah pertama untuk mendapatkan gadai janji terbaik, tawarkan kalkulator gadai janji atau hamparan percuma yang dapat membantu mereka memahami dengan lebih baik kos sebenar membeli rumah dengan dapat memuat turunnya.

Menunjukkan kepada mereka laporan mengenai tempat terbaik untuk membeli kongsi waktu atau vila mewah tidak akan relevan dengan keperluan mereka, dan mereka tidak mempunyai alasan untuk memuat turunnya.

Berikut adalah catatan blog dari Harta Elemen menunjukkan kepada Realtors cara mengambil gambar yang lebih baik. Di bahagian bawah, mereka menawarkan panduan e-book fotografi percuma untuk dimuat turun.

Kandungan dan magnet plumbum mereka saling bermain dan mempunyai kadar penukaran yang tinggi untuk mengumpulkan petunjuk.

kembali ke menu ↑

Cara memandu membawa ke laman web anda

Sekiranya anda membaca panduan ini, saya akan meneka bahawa laman web WordPress anda tidak menerima terlalu banyak paparan unik setiap hari.

Saya tidak akan membuat anda bosan dengan cara menjana lalu lintas percuma, seperti memberi komen di forum, pengeposan media sosial organik, atau SEO, kerana ini akan memakan waktu berbulan-bulan dan banyak masa anda – masa yang mungkin anda tidak ada.

Sebagai gantinya, saya akan memberitahu anda apa yang mungkin sudah anda ketahui tetapi tidak lakukan.

Pergi ke mana-mana kedai lalu lintas dalam talian terbesar dan beli sendiri trafik laman web yang sangat disasarkan. Saya suka menggunakan:

 • Facebook
 • Google

Di Facebook, anda boleh menggunakan pilihan penargetan terperinci mereka untuk membagi petunjuk mengikut umur, jantina, lokasi, negeri, bandar, Poskod, dan minat.

Setelah anda bermain dengan tetapan dan mengasah pasaran sasaran anda, anda dapat memastikan aliran trafik yang disasarkan berterusan setiap hari.

Facebook hebat kerana ia membolehkan anda memasukkan maklumat mengenai petunjuk ideal anda dan ia akan berjaya hanya tunjukkan iklan anda kepada kumpulan itu.

Google, sebaliknya, membolehkan anda menargetkan kata kunci dan meletakkan laman web anda di halaman pertama carian untuk istilah utama yang berkaitan.

Google dan Facebook akan menjadi cara terpantas dan paling berkesan untuk anda mengarahkan lalu lintas ke kandungan anda.

Anda boleh mula beriklan di kedua-dua platform dengan harga hanya $ 5 sehari.

kembali ke menu ↑

Cara meletakkan keseluruhan proses pembuatan plumbum anda pada pilot automatik

Sehingga sekarang, anda seharusnya melakukan perkara berikut:

 • Tetapkan laman web anda untuk mengumpulkan petunjuk
 • Membuat kandungan berharga untuk menunjukkan lalu lintas laman web anda
 • Menggunakan Google atau Facebook untuk mendorong lalu lintas ke kandungan anda

Bahagian terakhir corong generasi petunjuk anda adalah menulis (atau mengeluarkan sumber) rangkaian e-mel yang dihantar ke petunjuk anda sebaik sahaja mereka ikut serta dalam senarai anda secara automatik.

Dengan menggunakan Tetap Kontak, anda hanya perlu menulis e-mel ini sekali sahaja dan secara automatik ia akan menghantarnya ke setiap petunjuk baru dalam jangka masa yang boleh anda tetapkan.

Rangkaian e-mel anda mungkin kelihatan seperti ini:

E-mel 1 (dihantar sebaik sahaja mereka mendaftar) – Ini e-mel selamat datang. Sekiranya anda menawarkan magnet utama, inilah e-mel di mana mereka seharusnya menerimanya.

E-mel 2 (24 jam kemudian) – Ini boleh menjadi pautan ke catatan blog lain, petua tambahan, atau testimoni pelanggan. Objektif dalam E-mel 2 adalah untuk membina kepercayaan dan kredibiliti.

E-mel 3 (48 jam kemudian) – Ini adalah tahap penjualan. Anda boleh menghantar baucar untuk ditebus di kedai anda (baucar juga berfungsi sebagai magnet utama), pautan untuk membeli produk teras anda, atau meminta nombor telefon mereka jika anda menjual barang dengan tiket tinggi (harta atau SaaS mahal) ).

E-mel ini hanya perlu ditulis sekali, dan melalui Constant Contact mereka boleh 100% automatik, yang telah saya tunjukkan dalam panduan saya di sini.

Inilah contoh kehidupan sebenar mengenai apa yang baru saya jelaskan dari Agora Pulse.

Mula-mula mereka memberikan iklan kepada catatan blog kepada saya, bukan salah satu produk mereka.

Iklan mereka ditunjukkan kepada saya kerana mereka berusaha menjangkau orang-orang yang berminat dalam pemasaran media sosial.

Oleh kerana saya mengenai pemasaran media sosial itu, saya mengklik iklan mereka dan mereka membawa saya ke catatan blog.

Segera di sebelah kanan, anda dapat melihat borang pendaftaran mereka. Semasa saya menulis kalimat ini, kata-kata itu semakin agresif dan kemudian menunjukkan kepada saya borang pop timbul juga.

Saya terus maju dan mendaftar ke senarai e-mel mereka dan dalam beberapa saat mendaftar mereka menghantar e-mel selamat datang kepada saya.

Beberapa hari kemudian, saya dihantar e-mel lain.

Dan di sana anda memilikinya. Dengan menggunakan OptinMonster, Constant Contact, content, dan sama ada Facebook atau Google, anda boleh meletakkan keseluruhan generasi petunjuk anda pada pilot automatik seperti Agora Pulse.

Cara mendapatkan pelanggan baru untuk terus menghabiskan wang dengan perniagaan anda

Ini adalah bahagian yang paling mudah.

Apabila anda menukar petunjuk kepada pelanggan, semua yang perlu anda lakukan agar mereka tidak mengeluarkan wang adalah menghantar lebih banyak e-mel.

Untuk setiap $ 1 yang dibelanjakan untuk pemasaran e-mel pada tahun 2016, perniagaan menghasilkan $ 38 dalam pendapatan jualan, dengan pemasaran e-mel terpilih sebagai saluran # 1 untuk ROI.

Menggunakan Constant Contact, anda dapat menyiapkan siri e-mel lebih lanjut yang dikirimkan kepada pelanggan anda untuk memastikan mereka terus berbelanja dengan perniagaan anda, semuanya dilakukan pada pilot automatik.

kembali ke menu ↑

Empat kesilapan yang dilakukan oleh pemilik perniagaan kecil dengan penjanaan utama

Sebelum anda mula melaksanakan panduan ini untuk perniagaan kecil anda, jangan membuat kesilapan ini kerana anda akan memerlukan banyak masa atau wang.
Menguji terlalu banyak Jangan tanya diri anda seperti ini sehingga anda membawa ratusan pengunjung ke laman web anda setiap hari:

 • Adakah bar tatal berfungsi lebih baik daripada pop timbul?
 • Sekiranya saya menukar warna borang pilihan saya?
 • Adakah gambar yang berbeza di eBook saya akan menghasilkan lebih banyak petunjuk?

Jangan buang masa untuk menguji pelbagai elemen untuk meningkatkan penukaran sehingga anda mempunyai trafik yang mencukupi dan corong generasi petunjuk yang menguntungkan. Saya melihat pemilik perniagaan menghabiskan berjam-jam setiap hari untuk menguji elemen mikro yang dapat meningkatkan penjanaan plumbum sebanyak 1-2%.

Fokus untuk menjadikan asasnya berfungsi sebelum anda memutuskan untuk mengoptimumkan apa sahaja.

Menulis kandungan anda sendiri jika anda bukan penulis – Sekiranya anda tidak mahir menulis kandungan, membuat magnet utama, atau menjalankan iklan Facebook, berikan sumber kepada seseorang yang betul. Terdapat beribu-ribu freelancer di laman web seperti Upwork dan Freelancer yang boleh anda sewa jika diperlukan untuk membantu anda dengan semua yang saya sebutkan.

Jangan habiskan 10 jam untuk menulis e-book apabila anda dapat melaksanakan tugas dengan harga $ 80, kerana saya yakin 10 jam sehari anda bernilai lebih dari $ 80.

Menggunakan alat yang murah – Semua penyedia perkhidmatan e-mel yang baik biasanya mempunyai caj bulanan yang kecil untuk menggunakan perkhidmatan mereka. Saya telah menggunakan sebahagian besar perkhidmatan e-mel percuma di bawah terik matahari … dan semuanya menghisap.

Sebilangan besar perkhidmatan percuma mempunyai penghantaran e-mel yang lemah, kekurangan automasi, dan banyak yang tidak berfungsi dengan pemalam WordPress seperti OptinMonster.

Saya mencadangkan sama ada Constant Contact (terbaik untuk perniagaan kecil) atau Dapatkan Respons (untuk perniagaan peringkat perusahaan); kedua-duanya berfungsi dengan OptinMonster.

Mengalah terlalu cepat – Kali pertama anda membuat corong magnet utama, ada kemungkinan anda akan gagal dan melakukan kesalahan pada setiap langkah.

Dan tidak mengapa, semua orang melakukannya.

Menjana petunjuk dan mengembangkan perniagaan anda bukanlah proses linear. Walaupun langkah asas untuk semua perniagaan adalah sama, anda akan menemui sekatan jalan raya mini ketika menyiapkan iklan atau mencari pesanan yang betul dalam e-mel.

Anda mungkin mendapati anda harus memperketat penargetan anda atau menambahkan e-mel tambahan ke dalam urutan untuk meningkatkan penukaran. Itu semua bahagian permainan.

Adakah generasi peneraju WordPress anda pada juruterbang automatik?

Penjanaan petunjuk sukar apabila anda tidak tahu di mana hendak memulakan atau cara menjana petunjuk.

Penghasilan plumbum mudah apabila anda mengetahui alat yang akan digunakan dan cara mengatur corong anda.

Dalam panduan ini, saya telah menerangkan corong penjanaan petunjuk yang mudah tetapi berkesan yang digunakan oleh perniagaan dari semua saiz dalam sebilangan ceruk yang boleh anda gunakan untuk perniagaan anda hari ini.

Untuk mengembangkan perniagaan dan menjana petunjuk melalui WordPress, anda hanya perlu melaksanakan setiap langkah atau menyerahkannya kepada seseorang yang boleh.

Adakah anda sudah bersedia untuk memulakan langkah # 1? Lihat panduan langkah demi langkah saya mengenai cara mengatur OptinMonster dan Constant Contact dalam lima minit.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map