Cara Menyiapkan Hubungan Tetap dan OptinMonster

Sekiranya anda membaca saya Bagaimana Menjana Prospek Berkualiti Untuk Perniagaan Anda Menggunakan WordPress artikel, anda mungkin berada di sini kerana anda ingin menyediakan Constant Contact dan OptinMonster untuk laman web anda.


Hebat.

Berikut adalah proses langkah demi langkah yang mudah untuk mengatur kedua-dua alat dalam masa kurang dari lima minit.

Menyiapkan Hubungan Tetap

Anda perlu mendaftar ke Constant Contact dengan mengklik di sini (mereka menawarkan percubaan percuma selama 30 hari).

Setelah membuat akaun percuma, anda akan dihantar ke papan pemuka di mana anda perlu membuat senarai e-mel pertama anda.

Klik pada sediakan senarai pertama anda dan pop timbul akan muncul di mana anda akan diminta untuk menamakan senarai anda dan memasukkan sekurang-kurangnya satu alamat e-mel.

Beri senarai anda nama yang sesuai, dan jika anda tidak mempunyai alamat e-mel untuk ditampal, masukkan alamat e-mel anda sendiri. Klik ‘save list’ setelah selesai.

Langkah seterusnya adalah menambahkan maklumat organisasi anda seperti alamat laman web, alamat perniagaan, negara, kota, poskod, negara, industri yang paling menggambarkan perniagaan anda, dan logo perniagaan anda.

Setelah selesai, klik butang ‘simpan’.

Sekiranya anda kini membuat senarai dan memasukkan maklumat hubungan anda, anda akan melihat yang berikut di desktop anda:

Kontak Tetap kemudian akan meminta anda untuk menghantar e-mel pertama anda ke senarai anda, yang tidak sepatutnya anda lakukan.

Anda ingin menyiapkan e-mel anda supaya mereka automatik dan dihantar ke petunjuk baru anda tanpa anda perlu melakukan sesuatu.

Sekarang saya akan menunjukkan kepada anda bagaimana membuat kempen automatik anda sendiri dalam beberapa minit.

kembali ke menu ↑

Cara mengatur kempen automatik menggunakan Constant Contact

Menuju ke Kempen menu tajuk dan klik butang ‘buat’ oren besar di sebelah kanan:

Anda akan diberi senarai pilihan kempen untuk memulakan. Pilih ‘automasi e-mel’ dan kemudian ‘buat’:

Anda akan dibawa ke halaman baru di mana anda diminta untuk menamakan autoresponder anda dan memilih senarai e-mel yang ingin anda hubungkan dengannya:

Nota: Autoresponder adalah alat pemasaran e-mel yang menghantar senarai e-mel anda senarai e-mel berdasarkan tindakan tertentu (iaitu mendaftar ke senarai anda).

Pilih ‘membuat e-mel baru’ dan tekan butang ‘lanjutkan’.

Pada halaman berikut, anda akan diminta untuk memilih templat e-mel. Pilih mana yang paling anda sukai. Sebagai contoh dalam artikel ini, saya telah memilih Buletin Asas:


Nota:
Anda boleh membeli templat berjenama untuk perniagaan anda di sini.

Setelah memilih templat anda, anda akan dibawa ke halaman penyuntingan e-mel yang kelihatan seperti menakutkan:
Jangan risau, ia kelihatan lebih menakutkan daripada yang sebenarnya.

Saya telah menyerlahkan bahagian utama e-mel dalam nombor di atas.

 1. Bahagian ‘dari’ harus mengandungi nama perniagaan anda dan e-mel yang ingin anda tunjukkan kepada pelanggan
 2. Garis balasan adalah tempat e-mel dihantar jika ada yang membalas surat berita anda
 3. Ini adalah baris subjek e-mel anda
 4. Preheader adalah beberapa baris teks pertama yang muncul di peti masuk pengguna sebelum mereka mengklik membuka e-mel anda
 5. Ini adalah ciri yang dapat anda tambahkan untuk memformat buletin anda
 6. Ini adalah nama yang ingin anda berikan e-mel ini. Ini hanya untuk tujuan dalaman (pembaca anda tidak akan melihatnya)

Perkara yang hebat dengan Constant Contact ialah keseluruhan templat drag and drop, yang bermaksud anda tidak memerlukan kemahiran pengekodan.

Setelah selesai membuat e-mel pertama anda, klik butang ‘lanjutkan’ di sudut kanan atas dan kemudian butang ‘simpan perubahan’.

Apabila anda mengunjungi bahagian Kempen anda, anda akan melihat e-mel yang baru anda buat ditandai sebagai ‘INAKTIF’:

Klik pada Tindakan> Urus dan pilih e-mel anda dari senarai pilihan. Kemudian pilih ‘Jadual’:

Anda boleh memilih untuk menghantar e-mel pertama anda sebaik sahaja kenalan ditambahkan ke senarai anda, jam atau hari atau minggu selepas:

Saya cadangkan untuk menghantar e-mel pertama anda sebaik sahaja mereka mendaftar untuk memberi kesan terbesar. Setelah memilih pilihan, klik ‘simpan’ dan kemudian butang ‘Aktifkan’ di sudut kanan atas.

Anda kemudian akan mendapat mesej ‘Siap untuk mula Menghantar’ bersama dengan pilihan untuk menghantarnya kepada semua orang yang kini berada dalam senarai anda. Sekiranya anda ingin menghantarnya ke senarai anda, centang kotak centang dan klik ‘Aktifkan.’

Anda kini harus melihat e-mel alu-aluan anda sebagai ‘AKTIF’:

Sekarang berikan diri anda lima nilai maya!

Untuk menambahkan lebih banyak e-mel ke siri automasi anda, cukup ulangi arahan di atas.

Tidak pasti e-mel mana yang akan dibuat untuk siri sambutan anda? Kemudian baca saya Bagaimana Menjana Prospek Berkualiti Untuk Perniagaan Anda Menggunakan WordPress artikel, kerana saya memberikan beberapa cadangan mengenai perkara yang perlu disertakan.

Anda kini telah menyediakan Constant Contact untuk menghantar e-mel automatik petunjuk baru anda; seterusnya adalah OptinMonster untuk WordPress.

kembali ke menu ↑

Cara menyediakan OptinMonster untuk WordPress

Untuk memulakan OptinMonster, anda perlu membuat akaun di sana terlebih dahulu. Anda boleh melakukannya dengan mengklik di sini. OptinMonster hadir dengan percubaan percuma 14 hari.

Setelah mendaftar, di menu tajuk klik ‘Integrasi’ dan pilih ‘Constant Contact’ dari senarai:

Klik pada butang ‘Register Constant Contact’ dan anda akan diminta untuk log masuk ke akaun Constant Contact anda. Setelah log masuk, izinkan OptinMonster mengakses ke akaun anda:

Seterusnya, log masuk ke laman web WordPress anda dan pergi ke Pemalam> Tambah baru dan cari ‘OptinMonster’:

Beberapa pilihan akan muncul. Pilih OptinMonster – Plugin Popup dan Lead Generasi WordPress Terbaik dan kemudian klik ‘Pasang Sekarang’, dan ‘Aktifkan’ setelah dipasang.

Untuk mula menggunakan OptinMonster, anda perlu menyambungkan akaun yang baru anda buat ke WordPress:

OptinMonster akan meminta Nama Pengguna API dan Kunci API anda. Keduanya dapat dijumpai dengan mengklik menu header API dan mengklik ‘Hasilkan Kunci API’ dalam OptinMonster.

Salin dan tampal nama pengguna dan Kunci API anda ke WordPress:

Kini anda berjaya menghubungkan OptinMonster dengan WordPress.

kembali ke menu ↑

Merangka borang e-mel anda

Di dalam papan pemuka OptinMonster, klik butang ‘Buat Optin Baru’.

Anda akan diberikan puluhan borang keikutsertaan untuk digunakan bersama dengan harus memberikan nama laman web yang ingin anda buat dan nama borangnya:

Di sebelah kiri, anda boleh memilih jenis pilihan yang ingin anda buat. Untuk tujuan artikel ini, saya akan menunjukkan kepada anda cara membuat borang bar sisi.

Setelah memilih jenis dan templat bar sisi, anda akan dibawa ke bahagian reka bentuk di mana anda boleh memilih teks dan menambah / membuang ciri ke / dari borang anda.

Anda akan mempunyai pilihan berikut:

Persediaan: Di sini anda akan memberikan nama dan alamat laman web borang anda (ia akan mengisi terlebih dahulu apa yang anda tulis di bahagian terakhir).

Optin: Di sini anda boleh menukar warna borang anda dan menambahkan lebih banyak bidang pada borang pilihan anda.

Ya tidak: Ini membolehkan anda memberi orang pilihan untuk memilih sama ada mereka mahu ikut serta dalam borang anda:

Kejayaan: Inilah mesej yang anda mahu pengguna lihat setelah mereka mendaftar. Anda boleh mengalihkan pengguna ke URL baru.

Peraturan paparan: Ini adalah ketika anda mahu borang anda muncul. Terdapat puluhan tetapan di sini untuk dipilih, seperti untuk menunjukkan pada halaman tertentu, menunjukkan kepada pengguna mudah alih atau desktop dll.

Kesepaduan: Ini membolehkan anda menyegerakkan borang anda dengan alat e-mel lain seperti Constant Contact. Pilih Constant Contact sebagai penyedia e-mel anda dan pilih akaun anda sehingga semua opt-in dimasukkan ke dalam senarai email Constant Contact anda.

Analisis: Ini membolehkan anda melacak pengguna yang memilih menggunakan Google Analytics. Cukup klik butang ‘Jana Kod Pengesahan’ jika anda mahu melakukannya.

Setelah anda menyiapkan semuanya, pergi ke menu Header kempen dan tetapkan borang anda sebagai ‘Live’. Kemudian klik ‘save’:

Sekarang kembali ke WordPress dan klik pada tag OptinMonster di bar sisi.

Anda kini harus melihat bar pilihan yang baru anda buat di bahagian pilihan sebagai dilumpuhkan:

Klik pada butang ‘Siarkan secara langsung’ dan ia akan mengubah statusnya dari Disabled to Live.

Semasa saya membuat borang bar sisi, saya perlu menuju ke bahagian Widget di laman WordPress saya dan meletakkan widget OptinMonster ke dalam bar sisi saya.

Lawati laman web anda untuk memastikan bar sisi menunjukkan:

Dan di sana anda memilikinya.

Baiklah, ia memerlukan sedikit lebih daripada lima minit, tetapi anda kini telah menyediakan mesin penjana utama anda.

Uji borang pilihan anda menggunakan alamat e-mel lain dengan alamat yang anda masukkan lebih awal semasa membuat senarai e-mel anda dan pastikan semuanya berfungsi.

kembali ke menu ↑

Ringkasan

Anda kini telah menyediakan OptinMonster di laman web WordPress anda untuk bekerja dengan Constant Contact. Setiap kali petunjuk masuk ke laman web anda, mereka akan secara automatik menghantar siri e-mel selamat datang tanpa anda perlu melakukan sesuatu.

Sekiranya anda ingin menghantar lebih banyak e-mel kepada mereka pada masa akan datang, anda boleh membuat buletin dengan cepat atau menyediakan lebih banyak autoresponden menggunakan proses yang sama seperti di atas.

Sangat mudah.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map