Kajian DigitalOcean

9.5 Kedudukan keseluruhan
Penyelesaian Cloud Hosting All-in-One yang Selamat, Boleh dipercayai, dan Sangat Skalabel

DigitalOcean adalah syarikat hosting beribu pejabat di New York yang mengkhususkan diri dalam penyelesaian hosting awan. Infrastruktur mereka sangat berskala dan disasarkan kepada pembangun yang membina aplikasi dan laman web. Bergantung pada keperluan simpanan anda, anda boleh memilih sebarang rancangan dari 19 rancangan Droplet yang mereka tawarkan. Harga mereka sangat kompetitif dan dari $ 5 sebulan, anda boleh mendapatkan hosting pelayan.

PROS
 • Prasarana Selamat
 • API dan Panel Kawalan
 • Peralatan Canggih
 • Hosting Tidak Terurus
 • Harga yang boleh diramal
 • Komuniti Berpengetahuan Aktif
KEBURUKAN
 • Sokongan Pelanggan Terhad
 • Jangan Menawarkan Hosting Asas
 • Pangkalan data di Beberapa Kawasan

Kami belum mengkaji pilihan Hosting Blog untuk Lautan Digital kerana mereka tidak kelihatan seperti menawarkan jenis hosting ini.

Kami belum mengkaji pilihan Dedicated Hosting untuk Digital Ocean kerana mereka kelihatan tidak menawarkan jenis hosting ini.

9.5 Penilaian VPS

Harga
$ 5

DigitalOcean mempunyai kepakaran dalam menyediakan hosting awan. Oleh kerana itu, mereka telah melabur dalam teknologi canggih, perkhidmatan aksesori, dan sokongan profesional untuk memastikan anda memanfaatkan sepenuhnya rancangan hosting cloud anda. Walaupun tidak ada keseluruhannya sebagai sistem kalis bencana, syarikat itu telah mengkonfigurasi pelayan cloud mereka untuk meminimumkan kesan buruk dari downtime dan kehilangan perkhidmatan.

Terdapat dua kategori utama rancangan hosting yang ditawarkan syarikat: Droplets Standard dan CPU Optimized Droplets.

Titisan Standard

Sekiranya anda mencari penyelesaian hosting untuk laman web anda atau persekitaran pementasan, Standard Droplets sangat fleksibel untuk pengguna dengan keperluan komputasi intensiti rendah.

Rancangannya berbeza dalam memori dari 1 GB hingga 192 GB. Mereka juga berbeza dalam kapasiti cakera SSD dan VCPU. VCPU bermaksud Unit Proses Pusat Maya dan satu atau lebih daripadanya diberikan kepada mesin maya dalam persekitaran awan. Semakin banyak VCPU dalam rancangan, semakin tinggi daya pengkomputeran.

Kategori Standard Droplets mempunyai 14 rancangan. Pelan yang anda pilih akan bergantung pada keperluan dan anggaran komputasi anda.

MEMORI vCPU DISKAUN SSDPEMINDAHANHARGA
1GB 1 vCPU 25 GB 1 TB $ 5 / bln
$ 0,007 / jam
2 GB 1 vCPU 50 GB 2 TB $ 10 / bln
$ 0.015 / jam
3 GB 1 vCPU 60 GB 3 TB $ 15 / bln
$ 0.022 / jam
2 GB 2 vCPU 60 GB 3 TB $ 15 / bln
$ 0.022 / jam
1 GB 3 vCPU 60 GB 3 TB $ 15 / bln
$ 0.022 / jam
4 GB 2 vCPU 80 GB 4 TB $ 20 / bln
$ 0.030 / jam
8 GB 4 vCPU 160 GB 5 TB $ 40 / bln
$ 0.060 / jam
16 GB 6 vCPU 320 GB 6 TB $ 80 / bln
$ 0.119 / jam
32 GB 8 vCPU 640 GB 7 TB $ 160 / bln
$ 0.238 / jam
48 GB 12 vCPU 960 GB 8 TB $ 240 / bln
$ 0.357 / jam
64 GB 16 vCPU 1.25 TB 9 TB $ 320 / bln
$ 0.476 / jam
96 GB 20 vCPU 1.88 TB 10 TB $ 480 / bln
$ 0.714 / jam
128 GB 24 vCPU 2.5 TB 11 TB $ 640 / bln
$ 0.952 / jam
192 GB 32 vCPU 3.75 TB 12 TB $ 960 / bln
$ 1.429 / jam

Sebagai contoh, jika anda pengguna perniagaan kecil atau perusahaan dari rumah, RAM 8 GB, cakera SSD 160 GB, 4 vCPU, dan 5 TB pelan pemindahan bulanan yang berharga $ 40 sebulan sesuai untuk anda.

Titisan Dioptimumkan CPU

Kategori Titisan ini direka untuk aplikasi intensif. Sekiranya anda adalah jenis pengguna yang mencari sumber pelayan yang dapat menyokong pembelajaran mesin, pengekodan video, pelayan web front-end aktif, pemprosesan kumpulan, dan penayangan iklan, maka Titisan Optimum CPU adalah yang terbaik untuk anda. Semua CPU adalah jenis Intel dengan utas hiper yang khusus.

MEMORIVCPU DEDIKASIDISKAUN SSDPEMINDAHANHARGA
4 GB 2 vCPU 25 GB 4 TB $ 40 / bln
$ 0.060 / jam
8 GB 4 vCPU 50 GB 5 TB $ 80 / bln
$ 0.119 / jam
16 GB 8 vCPU 100 GB 6 TB $ 160 / bln
$ 0.238 / jam
32 GB 16 vCPU 200 GB 7 TB $ 320 / bln
$ 0.476 / jam
64 GB 32 vCPU 400 GB 9 TB $ 640 / bln
$ 0.952 / jam

Satu kelebihan penting untuk mendaftar di DigitalOcean Droplets adalah anda akan menikmati infrastruktur yang sama seperti yang ditawarkan kepada pelanggan perusahaan mereka. Ini tidak biasa di antara banyak syarikat hosting. Secara tradisinya, rancangan hosting pada platform yang sama terhad untuk infrastruktur yang boleh mereka akses.

 • Prasarana Selamat
 • API dan Panel Kawalan
 • Peralatan Canggih
 • Hosting Tidak Terurus
 • Harga yang boleh diramal
 • Komuniti Berpengetahuan Aktif

Mulakan dengan Digital Ocean sekarang.


Jaminan Wang Dikembalikan
N / A
Ruang Cakera
25 GB – 3,840 GB
Nama domain
N / A
Lihat Rancangan

Kami belum mengkaji pilihan WordPress Hosting untuk Digital Ocean kerana mereka tidak kelihatan menawarkan jenis hosting ini.

Semasa menubuhkan perniagaan anda dan terutama laman web anda, salah satu aspek yang harus anda tekankan adalah kesinambungan perniagaan. Sebaik sahaja anda melancarkan laman web anda, pelanggan anda akan menjumpai anda dalam talian sepanjang masa dan perkara yang lebih rendah daripada ini akan menimbulkan keraguan mengenai kebolehpercayaan anda.

Gambaran Keseluruhan DigitalOcean

DigitalOcean adalah penyedia hosting awan yang didedikasikan untuk menawarkan pelayan maya yang sangat boleh dikonfigurasi. Sumber pelayan mereka diedarkan di 8 wilayah data di seluruh dunia. Ini bererti bahawa sekiranya seseorang mengalami masalah atau mengalami masalah teknikal, laman web anda tidak akan mengalami akibat dari waktu henti.

Untuk membezakan diri mereka dari persaingan, syarikat yang berpangkalan di New York telah mengemas banyak produk mewah dan mesra pengguna dalam produk mereka. Contohnya, anda boleh:

 • Mengurangkan risiko henti menggunakan IP terapung
 • Selamat sumber web anda menggunakan firewall awan
 • Tambahkan simpanan blok mengikut keperluan projek anda
 • Urus setiap komponen penyediaan keseluruhan anda melalui API khusus

Pandangan pertama di DigitalOcean menimbulkan kesan bahawa mereka direka untuk pengguna berpengalaman sahaja. Namun, kebenarannya adalah bahawa syarikat mensasarkan sesiapa sahaja dari pemilik laman web hingga pembangun kelas atas. Anda dapat dengan mudah mencari ruang anda dalam spektrum.

Dalam bahasa DigitalOcean, mesin maya yang pada dasarnya adalah pelayan, dikenali sebagai Titisan. Titisan yang dijalankan pada sistem operasi Linux, fleksibel, dan disesuaikan berdasarkan keperluan perniagaan anda.

Ini bermaksud apabila perniagaan anda berkembang dan permintaan untuk sumber web meningkat, anda dapat menaik taraf dengan mudah. Dengan cara yang sama, jika pelayan anda perlu dikurangkan, anda boleh menurunkan dan membayar lebih sedikit.

Sumber Penyimpanan DigitalOcean

Sekiranya anda mempunyai sejumlah besar data, DigitalOcean membolehkan anda membuat Spaces dalam masa beberapa saat untuk menyimpan data anda. Spaces ini dapat ditingkatkan sepenuhnya dan pemindahan data dijamin dengan HTTPS. Jenis data yang sesuai untuk disimpan di Spaces ialah video, audio, teks dan gambar.

Anda mempunyai pilihan untuk menggunakan Spaces sebagai perkhidmatan mandiri atau menggabungkannya dengan produk lain di DigitalOcean seperti Droplets. Harga untuk Spaces boleh diramalkan dan berpatutan. Sebagai contoh, anda boleh mendapatkan simpanan 250 GB bermula dari $ 5 sebulan. Sekiranya anda melebihi jumlah simpanan anda dan anda ingin menambahkan lagi, anda hanya akan membayar $ 0,02 per GB simpanan tambahan.

Walaupun Spaces menangani penyimpanan objek, ada penyelesaian penyimpanan lain yang dikenali sebagai Penyimpanan Blok yang berurusan dengan pangkalan data, aplikasi penting misi, dan bahasa sisi pelayan. Sama seperti Spaces, Penyimpanan Blok selesa dan fleksibel.

Penyimpanan Blok juga disediakan dalam peranti blok generik yang dikenal sebagai jilid. Semasa anda menjalankan laman web anda, jumlahnya seperti pemacu storan yang disambungkan secara tempatan. Ini bermakna anda boleh membahagikannya, memformat, dan menguruskan seperti pemacu cakera mana pun.

Sekiranya anda memerlukan lebih banyak ruang simpanan, tetapi anda ingin mengekalkan daya pemprosesan pelan Droplet anda, anda boleh memindahkan isi padu secara bebas dari satu Titisan ke Titik yang lain. Ini berlaku dengan lancar tanpa menjejaskan daya Titisan.

Bagaimana Bermula di DigitalOcean

Sekiranya anda ingin mendaftar dengan DigitalOcean, prosesnya mudah dan cepat. Yang anda perlukan hanyalah memberikan nama syarikat, alamat e-mel, dan maklumat pembayaran yang boleh berupa PayPal atau kad. Dalam masa yang singkat, anda akan dilog masuk ke papan pemuka DigitalOcean.

Walaupun papan pemuka kelihatan sedikit teknikal dan menakutkan, menuju ke bar sisi dan mengetuk Titisan membawa sedikit keakraban. Apabila anda menekan create, Droplet membolehkan anda memilih yang anda mahukan di pelayan anda.

Terdapat pelbagai distro berasaskan Linux seperti Fedora, CentOS, Ubuntu, FreeBSD, dan Debian yang boleh anda pilih. Sebagai alternatif, anda boleh menggunakan aplikasi satu klik seperti LAMP, MySQL, Docker, dan WordPress.

Cukup dengan mengklik butang buat menghantar arahan ke DigitalOcean untuk mula membina pelayan untuk anda. Terdapat banyak ciri aksesori untuk pelayan anda yang disediakan syarikat termasuk IPv6, dan alat pemantauan dan amaran. Sekiranya terdapat peristiwa pelayan yang ketara, anda akan mendapat pemberitahuan dalam masa nyata.

Pengurusan Pelayan

Setelah pelayan anda aktif dan aktif, anda akan melihatnya dipaparkan dalam senarai Titisan. Dari sini, anda akan melihat alamat dan nama IP pelayan anda. Sekiranya anda ingin menyediakan laman WordPress, semua yang anda perlukan adalah menampal alamat pada tetingkap penyemak imbas. Maklumat selebihnya termasuk nama blog anda adalah seperti WordPress yang disediakan di mana-mana hos.

Salah satu perkara yang anda akan berasa agak pelik dengan DigitalOcean ialah mereka tidak mempunyai cPanel. Oleh kerana itu, proses penambahan akaun e-mel agak sukar. Untuk melakukan ini, anda harus log masuk melalui konsol berasaskan web atau melalui SSH dan kemudian menggunakan perintah Linux untuk mengkonfigurasi penyediaan anda.

Untuk membantu anda menavigasi bit teknikal, DigitalOcean mempunyai bahagian tutorial yang dilengkapi dengan lebih dari 2,000 panduan langkah demi langkah. Ini akan menjadikan hidup anda sedikit lebih mudah dan anda tidak perlu menjadi guru Linux untuk menerobos.

Kelebihan DigitalOcean

Prasarana Selamat

DigitalOcean berkomitmen untuk menyediakan anda persekitaran yang selamat untuk data anda dan sumber web lain. Beberapa inisiatif mereka termasuk:

 • Keselamatan Fizikal – DigitalOcean mempunyai sejumlah 12 pusat data yang terletak di beberapa persekitaran yang paling selamat secara fizikal di Amsterdam, New York, dan bandar-bandar lain. Setiap pusat data mempunyai keselamatan fizikal 24 jam sehari, liputan CCTV, dan pembaca biometrik untuk melindungi integriti mereka.
 • Keselamatan Infrastruktur – Untuk mengakses infrastruktur rangkaian DigitalOcean, anda perlu melalui titik pengesahan multifaktor yang dipantau dengan teliti. Akses terhad melalui Kawalan Akses Berasaskan Peranan. Ini bermaksud hanya pengguna yang mesti mengakses sistem yang boleh log masuk.
 • Keselamatan Sandaran – Sandaran dan gambar disimpan di pelayan SAN yang berjalan di rangkaian yang tidak dapat dilihat oleh umum. Sebagai pelanggan, anda boleh mengurus kawasan tempat sandaran anda disimpan untuk tujuan pematuhan dan keselamatan.

API dan Panel Kawalan Tersuai

Apabila anda mempunyai peralatan yang betul, anda boleh membuat aplikasi dan laman web dengan mudah. DigitalOcean melengkapkan ini dengan antara muka yang intuitif tetapi ringkas yang membolehkan anda mengatur dan memvisualisasikan semua projek anda.

API tersuai memberi anda kawalan penuh terhadap Titisan yang anda buat. Sejak API adalah sumber terbuka, ia membolehkan anda mengubahsuai atau mengubah suai antara muka mengikut keinginan anda.

Panel kawalan yang direka khas adalah ciri utama dalam pengurusan sumber web anda. Ini membantu anda mengatur kakitangan anda, mengurus domain anda, dan melakukan pemasangan satu klik. Sekiranya perniagaan anda telah berkembang dan anda memerlukan lebih banyak simpanan, anda boleh memperuntukkan dengan hanya satu klik.

Peralatan Canggih

DigitalOcean memahami dengan baik bahawa untuk menarik minat pemaju aplikasi dan web yang mereka miliki saat ini, mereka perlu melabur dalam peralatan terbaik untuk hosting awan. Hanya dalam 55 saat, anda boleh membuat pelayan awan SSD baru yang memberikan anda pengalaman yang bersih, pantas, dan hebat.

Semua pelayan ditingkatkan dengan perkakasan yang kuat seperti mesin HEX Core dan cakera keras keadaan pepejal. Bergantung pada lokasi khalayak sasaran anda, anda boleh memilih pusat data yang berdekatan.

Hosting Tidak Terurus

Rancangan Droplet di bawah DigitalOcean memberi anda kebebasan dan kawalan sepenuhnya semasa anda menavigasi sumber web anda. Tidak seperti rancangan hosting yang dikendalikan, anda boleh menyesuaikan pelayan mengikut keinginan anda. Fungsi pengurusan biasanya dikenakan biaya tambahan dan itulah sebabnya DigitalOcean mempunyai harga yang paling kompetitif.

Walau apa pun cara anda memperuntukkan memori anda, mengurus lebar jalur anda, dan pemasangan perisian, semuanya bergantung kepada anda. Anda mempunyai kebebasan memilih.

Harga yang boleh diramal

Matlamat DigitalOcean adalah untuk mempermudah infrastruktur hosting termasuk harga. Semua model harga mereka mudah dan boleh diramalkan. Sebagai contoh, semua Titisan dikenakan setiap jam sehingga anda mencapai had bulanan 672 jam. Ini bermakna tidak ada kejutan ketika bil anda masuk.

Dengan harga serendah $ 5 sebulan, rancangan Droplet mampu dimiliki walaupun untuk perniagaan dari rumah. Harga semua termasuk inilah yang menjadikan mereka penyedia hosting pilihan.

Komuniti Berpengetahuan Aktif

Sebilangan besar penyedia hosting telah melabur dalam panduan dan tutorial bagaimana melakukan beberapa tugas asas atau bahkan rumit. DigitalOcean mempunyai halaman tutorial khusus dan komuniti pembangun pakar. Mereka sangat meminati apa yang mereka lakukan dan sering menolong orang lain menghadapi cabaran hosting.

Persekitaran soal jawab disusun mengikut kategori. Sekiranya soalan telah dijawab sebelumnya, mereka mengemukakannya sehingga anda dapat merujuknya dengan cepat. Untuk mendorong seberapa banyak orang untuk membantu, DigitalOcean meletakkan nama anda pada tutorial atau artikel yang telah anda berikan, dan mereka juga membayar anda.

Keburukan

Walaupun terdapat peralatan canggih, pusat pengetahuan teladan, dan banyak sumber lain, DigitalOcean masih kekurangan di beberapa kawasan.

Sokongan pelanggan mereka terhad. Walaupun penyedia hosting lain mempunyai kemudahan telefon dan sembang langsung untuk berinteraksi dengan pelanggan mereka, DigitalOcean hanya mempunyai sistem tiket sokongan. Pembangun mungkin tidak mempunyai masalah besar dengan ini, tetapi pengguna kali pertama mungkin menghadapi cabaran.

Walaupun DigitalOcean mempunyai harga yang lebih ramah, rancangan hosting yang mereka miliki, lebih disasarkan kepada pembangun daripada pemilik laman web kecil. Tahap teknologi maju, dan mereka tidak menawarkan hosting asas.

Berbanding dengan perkhidmatan canggih seperti Microsoft Azure, AWS, dan penyimpanan awan Google, DigitalOcean tidak terdapat di seberapa banyak wilayah. Sekiranya anda ingin meletakkan laman web anda lebih dekat dengan pelanggan anda, katakanlah di Brazil, pusat data terdekat adalah di New York City.

Kesimpulannya

DigitalOcean telah mewujudkan persekitaran di mana pemaju dan syarikat besar dapat membina laman web dan aplikasi dengan lebih cepat. Alat pentadbiran mudah digunakan dan perkhidmatan penyimpanan dan rangkaian kukuh. Melalui penyelesaian cloud all-in-one, anda dan pasukan dapat menghabiskan lebih banyak masa untuk fungsi teras anda dalam membina perisian yang lebih baik untuk pelanggan anda.

Sekiranya anda ingin meningkatkan atau menurunkan bergantung pada jumlah perniagaan, DigitalOcean telah mengoptimumkan infrastruktur mereka untuk membolehkan anda melakukannya dengan lancar. Oleh itu, jangan buntu membayar harga tinggi dalam rancangan di mana anda menggunakan separuh sumber. Timbang dengan tepat untuk memenuhi keperluan unik perniagaan anda. Oleh itu, penyedia hosting yang kompetitif boleh dicuba oleh sesiapa sahaja terutamanya dalam perkhidmatan berasaskan awan.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map