Kajian Keselamatan FrontPoint

Hei, Johnny di sini.


Seperti yang saya pasti anda tahu, laman web ini selalu berkaitan dengan hosting web, reka bentuk dan pembangunan web.

Jadi, mengapa saya menulis mengenai sistem keselamatan rumah DIY di laman web semakan hosting web saya?

Saya rasa perkembangan baru-baru ini dalam teknologi keselamatan rumah dan “internet of things” (IOT) sungguh hebat.

Pada tahun 2015, lebih banyak pemilik rumah menghubungkan dan mengawal peranti di rumah kami. Sebagai sebahagian daripada revolusi ini, syarikat keselamatan rumah baru telah merevolusikan keselamatan rumah (maaf, ADT). Dengan itu, inilah ulasan saya mengenai sistem keselamatan rumah FrontPoint:

Sistem Keselamatan Frontpoint: Apa yang Perlu Anda Ketahui

Keluarga, harta benda dan keselamatan anda adalah antara perkara terpenting yang perlu dilindungi. Namun, dengan peningkatan kadar jenayah di kebanyakan kawasan, memberikan perlindungan yang diperlukan boleh menjadi cabaran – melainkan jika anda mempunyai sistem keselamatan berkualiti tinggi dan terkemuka…

Pasaran kini dibanjiri sistem keselamatan, tetapi tidak setiap sistem beroperasi sama. Sekiranya anda benar-benar mencari sistem keselamatan kediaman yang bernilai pelaburan, maka sistem keselamatan yang ditawarkan oleh Frontpoint adalah penyelesaian yang ideal. Berikut adalah gambaran keseluruhan ciri sistem, kelebihan sistem, dan masalah lain yang berkaitan.

Mengenai Frontpoint

Sebelum melabur dalam mana-mana produk, terutamanya produk yang akan anda gunakan untuk melindungi rumah dan keluarga anda, sangat berguna untuk memahami jenis syarikat yang anda ingin beli. Frontpoint agak baru untuk perniagaan keselamatan rumah.

Syarikat ini ditubuhkan pada tahun 2007 oleh sekumpulan pakar keselamatan rumah, yang masing-masing ingin melaksanakan apa yang mereka fikir akan menjadi perubahan revolusioner dalam industri keselamatan rumah. Kejayaan Frontpoint sangat bergantung pada kemampuannya untuk menyediakan teknologi yang berkesan, perkhidmatan pelanggan berkualiti tinggi, dan membina kepercayaan pengguna terhadap jenama dan sistem.

Tiga Pakej Peralatan Keselamatan Utama untuk dipilih

Semasa melihat keselamatan Frontpoint, anda akan melihat bahawa terdapat tiga pakej peralatan keselamatan utama yang boleh dipilih.

 • Pakej standard: Dengan pelaburan $ 99, anda boleh memilih Pakej Standard. Pakej standard termasuk panel kawalan tanpa wayar yang mempunyai pautan ke atas sel, sensor gerakan tanpa wayar, alat kawalan jauh gantungan kunci, papan tanda dan lima tetingkap tingkap, dan dua sensor pintu atau tingkap tanpa wayar.
 • Pakej dipertingkatkan: Pakej yang Disempurnakan berharga $ 164 dan dengan sistem ini, anda akan mendapat panel kawalan standard yang merangkumi pautan atas sel, dua sensor pintu atau tingkap tanpa wayar, sensor gerakan tanpa wayar, pengesan asap dan haba, alat kawalan jauh gantungan kunci, dan tanda halaman dan pelekat tingkap.
 • Pakej Pencahayaan: Pakej Pencahayaan berharga $ 199 dan termasuk peralatan yang paling popular dari Pakej Standard dan Enhanced, kawalan untuk dua lampu di rumah anda. Dengan sistem ini, anda mendapat panel kawalan tanpa wayar dengan pautan atas sel, dua sensor tingkap tanpa wayar, sensor gerakan, dua kawalan lampu tanpa wayar, alat kawalan jauh rantai kunci, dan tanda meter dan lima tetingkap tingkap.

Secara keseluruhan, walaupun kos sistem keselamatan itu sendiri akan berbeza-beza, pakej ini adalah pelaburan sekali sahaja yang dapat anda beli apabila anda memilih untuk menggunakan sistem keselamatan Frontpoint. Sekiranya rumah anda besar atau jika memerlukan langkah keselamatan tambahan, maka anda mungkin ingin mempertimbangkan versi yang dipertingkatkan atau yang ringan. Berikut adalah banyak ciri yang boleh anda harapkan semasa melabur dalam sistem Frontpoint Security.

Peralatan Automasi Rumah

Frontpoint Security mempunyai banyak ciri, tetapi salah satu yang paling mudah bagi setiap pemilik rumah adalah sistem dan peralatan automasi rumah yang disediakan oleh syarikat.

Sistem automasi rumah adalah satu bentuk teknologi yang membolehkan anda mengawal semua perkara yang berkaitan dengan rumah anda dari jauh seperti kunci, pintu, termostat, lampu, dan banyak lagi.

Mereka yang menyertai Frontpoint Security dapat mengawal peranti di rumah mereka melalui telefon bimbit, tablet atau komputer riba. Dengan sistem automasi rumah, anda bukan sahaja dapat memastikan bahawa rumah anda dilindungi 24/7, tetapi anda juga dapat melindungi menguruskan kediaman anda semasa anda berada jauh.

Perkhidmatan Geo

Perkhidmatan geo adalah ciri teknologi yang tidak banyak disediakan oleh syarikat keselamatan rumah dengan pelanggan mereka.

Frontpoint adalah unik dalam hal ini dan ia pasti dapat memanfaatkan ciri ini. Perkhidmatan geo adalah sejenis teknologi yang membolehkan anda meningkatkan hubungan dengan rumah anda. Melalui sistem ini, anda dapat membuat “geofence” di sekitar kawasan rumah anda. Kawasan yang tidak dapat dilihat ini yang anda konfigurasikan dalam aplikasi Frontpoint pada dasarnya adalah kawasan yang ditetapkan sebagai keselamatan sepenuhnya.

Sekiranya anda atau apa-apa melewati pagar geo, peraturan keselamatan yang anda miliki akan berlaku. Jenis tetapan ini adalah ciri yang optimum jika anda ingin meningkatkan dan memantau keselamatan rumah anda. Beberapa tetapan paling umum yang boleh anda gunakan dengan Perkhidmatan Geo termasuk:

 • Rakaman video
 • Automasi termostat
 • Pemberitahuan penggera

Juga, sistem perkhidmatan geo dan banyak aplikasi Frontpoint serasi dengan peranti iOS dan Android, jadi tanpa mengira apa yang anda miliki, anda masih dapat memantau dan mengawal keselamatan rumah anda.

Pilihan Pengawasan

Sangat sedikit syarikat keselamatan rumah yang mencapai tahap yang dilakukan oleh Frontpoint untuk melindungi rumah anda. Sebilangan besar sistem keselamatan rumah hanya akan menyediakan kamera pegun standard untuk memantau kediaman anda semasa anda berada jauh.

Titik depan berada di atas dan di luar dengan menyediakan kamera yang mempunyai keupayaan yang sangat berguna seperti pan-and-tilt. Sebagai tambahan, jika anda memerlukan keselamatan di luar tetapi dalam parameter harta tanah anda, maka Frontpoint telah membuat anda dilindungi dengan barisan kamera luaran mereka.

Pakej Pemantauan

Kepelbagaian dan pelbagai pilihan selalu menjadi kelebihan ketika memilih sistem keselamatan rumah.

Sebagai tambahan kepada pakej peralatan yang disediakan oleh Frontpoint, syarikat ini mempunyai tiga sistem pemantauan yang dapat anda pilih…

 • Pemantauan Perlindungan
 • Pemantauan Interaktif
 • Pemantauan Muktamad

Setiap sistem ini menawarkan perlindungan yang optimum, tetapi perbezaan utama antara ketiga sistem tersebut adalah tidak seperti Pemantauan Perlindungan, yang merupakan sistem yang paling sederhana, Pemantauan Interaktif dan Muktamad memberi Anda peringatan segera mengenai ancaman kebakaran dan persekitaran.

Anda juga akan mempunyai sistem sokongan keselamatan nyawa, pemantauan profesional yang ada 24/7, dan banyak ciri interaktif seperti kawalan cahaya, akses dan kawalan jarak jauh, amaran e-mel dan teks, dan amaran kemalangan dan smash. Secara keseluruhan, jika anda mencari sesuatu yang lebih maju daripada rancangan Pemantauan Perlindungan asas, daripada Pemantauan Interaktif dan Muktamad adalah pilihan utama.

Harga dan Risiko

Semasa memilih sistem keselamatan rumah, salah satu sifat pertama yang difikirkan oleh banyak individu adalah struktur harga – dan memang demikian.

Sistem keselamatan rumah adalah pelaburan, tetapi jika anda akan menurunkan wang, anda mungkin melakukannya di syarikat yang anda rasa selesa bekerja dan yang memberi anda ciri dan keupayaan yang anda cari sistem keselamatan rumah. Anda boleh mengharapkan yang berikut dari segi harga Frontpoint:

 • Tiga rancangan tersedia, bermula dari $ 34,99 sebulan dan hingga $ 49,99 sebulan
 • Terdapat percubaan bebas risiko selama 30 hari – jadi jika anda tidak berpuas hati dengan apa yang anda perolehi, anda boleh mengembalikannya tanpa sebarang kos

Secara amnya, walaupun Frontpoint kelihatan agak mahal berbanding sistem keselamatan rumah lain, penting untuk memahami alasan di sebalik struktur harga.

Tidak seperti sistem keselamatan lain yang berjalan di darat atau jalur lebar, Frontpoint adalah sistem keselamatan yang sepenuhnya tanpa wayar melalui penggunaan sistem selular. Dengan teknologi tanpa wayar, anda mendapat tahap perlindungan yang optimum, yang bernilai dengan harga yang sedikit ditingkatkan. Sebagai tambahan, seperti yang disebutkan di atas, syarikat ini menawarkan percubaan bebas risiko selama 30 hari. Sekiranya anda tidak berpuas hati, anda boleh mengembalikan peralatan dan mendapatkan wang anda secara percuma.

Selepas Memasang Frontpoint

Sistem keselamatan Frontpoint boleh dipasang oleh anda atau profesional. Sekiranya anda memilih pemasangan profesional, ada bayaran yang dikenakan.

Sekiranya anda memutuskan untuk memasang Frontpoint, syarikat itu mempunyai satu lagi ciri hebat dan itu adalah peningkatan keselamatannya yang berterusan. Pada asasnya, Frontpoint sentiasa meningkatkan sistem teknologinya. Sebagai contoh, pelanggan semasa yang menggunakan panel kawalan Simon ST syarikat dapat menaik taraf ke Panel Kawalan Skrin Sentuh IQ syarikat Qolsys, yang menyediakan mereka dengan teknologi keselamatan rumah yang sangat maju.

Selain daripada peningkatan sistem, syarikat ini juga berusaha mengemas kini peralatan seperti sensor, kamera, dan banyak lagi. Oleh itu, dengan Frontpoint, anda boleh yakin bahawa anda mendapat yang terbaru dan terhebat dalam hal sistem keselamatan.

Kekurangannya

Secara keseluruhan, Frontpoint adalah jenis sistem keselamatan rumah yang merupakan pelaburan yang bermanfaat. Namun, seperti semua sistem keselamatan, terdapat beberapa kelemahan yang mungkin anda ingin ketahui.

 • Peralatan tidak dilindungi oleh jaminan seumur hidup. Sebaliknya, semua peralatan mempunyai tempoh jaminan selama tiga tahun
 • Sekiranya anda memilih untuk melakukannya sendiri, memasang sistem keselamatan Frontpoint sendiri boleh menjadi cabaran sekiranya anda tidak mempunyai pengalaman DIY.
 • Syarikat itu mempunyai 28 aduan yang disenaraikan di Better Business Bureau. Walau bagaimanapun, jika anda bertanya, syarikat akan menghantar jawapan dan menerangkan keadaannya
 • FrontPoint adalah syarikat yang agak baru dalam industri keselamatan rumah (ditubuhkan 2007)

Cadangan Keseluruhan

Ringkasnya – walaupun tidak memperoleh skor 10/10 yang sempurna, Frontpoint adalah sistem keselamatan dan perkhidmatan pemantauan yang berkualiti yang perlu dilaburkan dalam.

Secara amnya, pelanggan sangat berpuas hati dengan tahap perkhidmatan dan keselamatan yang diberikan oleh syarikat. Peningkatan biasa, peralatan berkualiti tinggi, akses jarak jauh, dan teknologi tanpa wayar menjadikan Frontpoint sebagai sistem keselamatan yang akan melindungi kediaman anda pada tahap terbaik.

Sebagai tambahan, tidak ada yang dapat mengalahkan percubaan bebas risiko selama 30 hari yang disediakan oleh syarikat. Fleksibiliti dan penjagaan pelanggan sedemikian tidak berasas dalam industri ini, jadi lebih baik anda memanfaatkannya semasa ia tersedia.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map