Kajian PowWeb

PowWeb adalah salah satu daripada banyak hos laman web yang dimiliki oleh Endurance International Group. Mereka didirikan pada tahun 1999 dan benar-benar mempunyai tahap memuaskan untuk memuaskan pelanggan mereka sebelum diambil alih oleh EIG pada tahun 2006.


Sekiranya anda tidak sedar, EIG dikenali sebagai pembunuh sokongan pelanggan dalam industri ini. Hampir setiap host yang mereka fokuskan memberi pengguna panduan pertolongan diri dan asas pengetahuan yang kuat, sambil menurunkan sokongan pelanggan dan pakar teknikal mereka.

Bagaimanapun, mari kita lihat apa yang ditawarkan oleh PowWeb sehingga anda dapat memperoleh idea yang lebih baik mengenai apakah ia memenuhi keperluan unik anda:

Ciri & Faedah

Walaupun PowWeb tentu saja tidak berusaha untuk membuat banyak ciri menarik untuk diberikan kepada pengguna, mereka nampaknya telah merangkumi semua asas. Selain itu, kesederhanaan ciri dan pilihan mereka menjadikannya salah satu hos laman web yang lebih mesra pengguna di pasaran.

Berikut adalah gambaran lebih lanjut mengenai beberapa ciri dan faedah utama yang disediakan oleh PowWeb:

Pembina Laman web

Pembina laman web klik dan tunjuk yang ditawarkan oleh PowWeb mungkin merupakan ciri mereka yang paling menarik. Ia sangat mudah digunakan dan sangat sesuai untuk pemilik laman web pemula yang mencari cara mudah untuk membuat laman web profesional.

Tiada Kekeliruan

Sekiranya ada satu perkara yang memisahkan PowWeb dari pesaing mereka adalah hakikat bahawa mereka tidak benar-benar membiarkan kekeliruan di halaman mereka. Mereka hanya menawarkan satu rancangan dan pengguna yang memilih rancangan tersebut kemudian dapat mengakses semua yang mereka tawarkan. Ini boleh menyegarkan bagi pengguna yang telah menghabiskan berjam-jam meneliti rancangan yang berbeza dari host laman web lain.

Analisis

Alat analisis yang disediakan oleh PowWeb pasti setanding dengan apa yang disediakan oleh banyak host laman web lain di seluruh industri. Mereka memberi anda akses ke statistik web Webizer dan Awstats serta memberi anda laporan lebar jalur dan pembalakan masa nyata. Secara keseluruhan, alat analitik yang mereka tawarkan merangkumi semua asas yang ingin anda ketahui untuk terus meningkatkan dan mengoptimumkan laman web anda.

E-mel

Ciri e-mel yang mereka tawarkan juga cukup standard untuk industri ini, walaupun harus diperhatikan bahawa mereka membenarkan pengguna membuat peti mel tanpa had. Terdapat penapis spam yang dilampirkan ke semua kotak surat dan semua akun dapat diakses melalui email web. Mereka juga mempunyai pilihan penerusan e-mel untuk pengguna yang ingin membuat senarai e-mel untuk menyebarkan kandungan dan maklumat dengan lebih efisien.

E-Dagang

Walaupun mereka hanya menawarkan satu rancangan, pakej itu dilengkapi dengan semua yang anda perlukan untuk menyiapkan dan menjalankan kedai kecil dalam talian. Mereka mempunyai keranjang belanja osCommerce terbina dalam dan terdapat sijil SSL bersama yang disertakan untuk tujuan keselamatan. Perlu diketahui juga bahawa anda dapat menerima pembayaran PayPal sebaik sahaja membuka kedai anda.

Kebolehpercayaan

Malangnya di sinilah PowWeb nampaknya sangat ketinggalan daripada persaingan mereka. Walaupun mereka tidak memaparkan data mengenai waktu operasi mereka atau tidak menawarkan jaminan uptime dalam bentuk apa pun, banyak pengguna sering mengadu tentang gangguan e-mel dan pelayan misterius yang dapat berlangsung selama beberapa jam. Ini sebenarnya bukan sesuatu yang boleh diambil risiko oleh kebanyakan pemilik laman web dan mungkin menjadi pemecah masalah bagi sesetengah pihak.

Sokongan pengguna

Seperti hampir semua hos laman web yang dimiliki oleh Endurance International Group, sokongan pelanggan kebanyakan berkisar pada banyaknya maklumat pertolongan diri. Mereka mempunyai pangkalan pengetahuan dan panduan pengguna yang luas untuk mencari banyak maklumat yang kukuh dan juga menyediakan sembang langsung, e-mel, dan sokongan telefon.

Walaupun mereka tidak menunjukkan masa respons untuk staf sokongan mereka secara terbuka, pendapat dari kebanyakan pengguna adalah bahawa ia agak menyedihkan. Walaupun pengguna lama telah mengadu bahawa terdapat sedikit sokongan teknikal dan kebanyakan ejen perkhidmatan pelanggan menunjuk anda ke arah panduan atau petunjuk daripada membimbing anda untuk menyelesaikan masalah yang berbeza.

Keburukan

Jelas sokongan pelanggan menjadi perhatian utama bagi mana-mana pengguna yang belum mempunyai banyak kemahiran teknikal. Kecuali anda pandai menyelesaikan masalah sendiri, tidak ada keraguan bahawa anda akan kecewa dengan keseluruhan pengalaman perkhidmatan pelanggan.

Masalah lain adalah hakikat bahawa terdapat sedikit pilihan yang tersedia untuk pengguna untuk menyesuaikan laman web mereka dengan lebih baik. Walaupun menggunakan pembina laman web atau panel kawalan adalah proses yang cukup mudah, pemilik laman web yang berpengalaman mungkin tidak akan berpuas hati dengan ciri yang dapat disesuaikan yang tersedia.

Harga

Seperti yang telah disebutkan, PowWeb hanya menawarkan satu rancangan untuk pengguna mereka. Walaupun rancangannya dengan harga biasa adalah $ 11.95 / bulan, mereka secara tetap menjalankan tawaran diskaun dengan harga serendah $ 3,88 / bulan. Anda bahkan dapat menjimatkan beberapa ratus dolar dalam jangka masa panjang jika anda membuat keputusan untuk membuat komitmen selama dua atau tiga tahun.

Kata Akhir

Secara keseluruhan, kekurangan sokongan dan kebolehpercayaan pelanggan yang kuat menjadikan PowWeb tidak lebih daripada pilihan berdasarkan anggaran untuk pemilik laman web. Sekiranya anda mencari sesuatu yang berpatutan dan membolehkan anda membuat laman web profesional yang pantas dan mudah, mereka mungkin mempunyai apa yang anda cari. Sekiranya, di sisi lain, anda ingin membuat perniagaan yang dapat terus meningkat dan berkembang, mereka mungkin bukan pilihan terbaik anda.

Harus diingat bahawa mereka mempunyai jaminan wang dikembalikan 30 hari, jadi mungkin patut dicuba pembangun laman web mereka jika anda mencari sesuatu yang murah dan mudah digunakan. Jika tidak, pertaruhan terbaik anda adalah menjauhkan diri daripada orang-orang ini.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map