Ulasan emaze – Memaksimumkan Teknologi Persembahan dalam talian emaze

Emaze adalah teknologi persembahan berasaskan web yang memudahkan orang membuat persembahan gaya PowerPoint kontemporari tersedia untuk dilihat dalam talian tanpa memerlukan kemahiran khas.


Mudah Digunakan

Persembahan profesional yang menarik dapat dibuat dalam beberapa minit dengan penggunaan pelbagai templat yang dikategorikan di sekitar jenis persembahan yang ingin anda buat. Oleh kerana persembahan anda disimpan dalam talian, anda boleh mengakses dan membagikannya di mana sahaja. Emaze adalah aplikasi web dengan storan berasaskan awan yang membolehkan anda melihat dan mengedit persembahan anda di komputer, komputer riba, tablet, dan telefon pintar di mana sahaja anda mempunyai sambungan internet. Antaramuka mesra pengguna dan tidak memerlukan pemahaman mengenai HTML atau CSS oleh pereka.

Banyak Pilihan

Templat tersebut merangkumi pemandangan 3d hingga slaid 2d oleh pereka yang mahir. Fakta bahawa slaid dibuat dalam HTML5 bermaksud anda mempunyai lebih banyak pilihan reka bentuk termasuk gif, media, data langsung, penyambungan pautan dan banyak lagi. Penyampaian anda menjadi interaktif dan menarik. Emaze juga merangkumi sokongan bahasa dengan alat terjemahan automatik. Templat disusun mengikut jenis untuk menolong anda menemukannya dengan lebih mudah sesuai dengan keperluan anda.

Anda juga boleh meneroka persembahan awam lain untuk melihat apa yang telah dilakukan oleh orang lain dengan persembahan mereka dan mendapatkan idea bagaimana memperibadikan persembahan anda.

Merancang dengan Emaze

Merancang persembahan dengan Emaze sangat mesra pengguna. Anda merancang dalam aplikasi web di penyemak imbas anda, yang menjadi semakin umum di seluruh web. Banyak antara muka untuk jenis aplikasi web ini direka untuk pengguna tanpa banyak pengalaman dengan jenis perisian ini. Emaze tidak terkecuali, dengan butang besar dan label yang mudah difahami, mudah untuk mendapatkan galas anda dan merancang persembahan walaupun untuk seseorang yang tidak mempunyai pengalaman reka bentuk grafik. Anda bahkan boleh mengimport slaid PowerPoint untuk mempermudah pekerjaan anda, jadi jika anda mempunyai slaid dengan maklumat dari dokumen lain di Microsoft Office Suite, anda akan dapat memindahkan maklumat tersebut dengan mudah.

Butang di antara muka besar, sederhana, dan disusun mengikut tugas umum.

Seksyen 1:

 • Gelongsor – dengan tanda tambah. Butang ini membolehkan anda mengklik untuk melihat slaid lain yang tersedia dalam templat yang telah anda pilih. Setiap templat nampaknya mempunyai banyak pilihan slaid standard untuk dipilih untuk menjadikan persembahan anda unik. Menu lungsur untuk bahagian ini juga mempunyai ruang untuk mengimport slaid PowerPoint.
 • Bahagian – persembahan anda boleh dipisahkan menjadi beberapa bahagian untuk memudahkan penyuntingan atau mengalihkan khalayak anda antara subtopik dalam persembahan anda dengan mudah.
 • Tema – Butang ini membolehkan anda memilih antara skema warna untuk tema yang telah anda pilih.

Bahagian 2:

 • Teks – Tombol ini membolehkan anda memilih ukuran teks berdasarkan apakah yang anda ketikkan adalah tajuk, sub-tajuk, atau teks slaid umum.
 • Imej – Anda boleh memuat naik foto atau mengimportnya dari web jika anda mempunyai URL. Anda juga dapat dengan mudah menggunakan foto yang dilesenkan untuk penggunaan komersial percuma dari repositori foto seperti gambar Flickr dan Google. Sekiranya anda melakukan carian dalam tab ini, ia akan menarik gambar yang dibenarkan untuk anda gunakan mengikut spesifikasi yang anda tetapkan dari seluruh web. Semua ini boleh didapati secara percuma.
 • Media – Anda juga dapat mengimport media termasuk fail video dan audio, serta hasil dari Peta Google. Tab “media” menerima fail audio dan video yang diunggah dalam format .mp3 dan .mp4 serta URL atau kod benam dari YouTube, Vimeo, dan laman web lain.
 • Bentuk – butang ini memberi anda akses ke sebilangan besar bentuk yang dapat memperibadikan persembahan anda. Banyak bentuk standard disertakan serta logo media sosial yang paling popular dan gambar berguna lain menggariskan semuanya dengan gaya serupa yang akan membolehkannya digunakan bersama.
 • Carta – Anda bahkan boleh membuat carta anda sendiri dengan mudah dengan menyalin dan menampal maklumat dari jadual data hamparan dan memilih jenis carta yang anda mahukan. Mereka menawarkan 11 pilihan carta berdasarkan apa yang anda perlukan untuk memaparkan data anda. Standard termasuk (lajur, garis, carta pai, bar, kawasan, dan jadual) serta jenis carta lain yang tidak biasa.

Menyunting teks pada slaid adalah mudah. Cukup klik pada teks yang ingin anda edit. Apabila anda mengklik teks itu akan turun menu edit yang membolehkan anda memanipulasi tampilan dan nuansa teks yang serupa dengan pilihan di antara muka grafik. Walaupun ada yang mengatakan bahawa Anda tidak dapat mengedit font dalam versi percuma, itu tersedia di bawah pilihan lanjutan di menu dropdown (elips). Anda juga boleh mengedit jarak huruf, menambah pautan atau suara, memutar fon anda agar kelihatan lebih 3D, menambah ciri grafik seperti kecerunan dan cahaya teks. Anda juga dapat mengedit penempatan teks dengan menyeret kotak ke tempat yang anda inginkan dalam bingkai, mirip dengan Photoshop dan program penyuntingan gambar lain.

Menyunting gambar juga mudah. Setelah memilih gambar anda, menu dropdown akan muncul dan gambar anda akan diserlahkan. Anda boleh mengubah ukuran, mengedit atau memotong gambar, menambah sempadan atau kesan khas, menambah pautan atau audio, memutarnya, dan banyak lagi. Anda boleh menyusun set gambar atau menguncinya ke tempatnya agar tidak menyeretnya secara tidak sengaja. Kesan 3D membolehkan anda memutar gambar dengan beberapa cara berbeza mengikut darjah jika anda mahu untuk penempatan yang sempurna.

Bahagian 3 mempunyai piawaian anda seperti buat asal / buat semula, salin dan tampal, hapus, simpan, muat turun, kongsi, dan mainkan sehingga anda dapat melihat semula penampilan persembahan anda semasa proses pengeluaran.

Mereka mempunyai kebaikan sokongan percuma bahagian untuk membantu anda mengetahui asas dan cara Emaze berfungsi.

Akaun Berbayar

Akaun berbayar terdapat dalam 2 peringkat dan mempunyai faedah yang berbeza. Tahap “Pro” membolehkan anda membuat persembahan di luar talian, membuat persembahan anda peribadi, memuat turun ke PDF dan video, dan membolehkan kolaborasi sehingga anda dapat mengerjakan persembahan dengan ahli pasukan lain.

Tahap akaun “Perniagaan” menawarkan semua ciri yang disebutkan sebelumnya serta maklumat analitik, templat jenama yang disesuaikan, kemampuan untuk menguruskan pasukan anda, dan latihan dan sokongan premium untuk mendapatkan bantuan berpengetahuan tentang cara menggunakan sistem secara berkesan. Sekiranya anda mempunyai beberapa ahli pasukan yang tidak terbiasa dengan antara muka web seperti ini, atau benar-benar ingin membuat persembahan anda menonjol, pilihan latihan mungkin dapat melayani pekerja anda dengan baik.

ProPerniagaan
Hadir di luar talian
Jadikan persembahan anda peribadi
Muat turun ke PDF dan Video
Kerjasama
Insight Analisis Pro
Templat Jenama Tersuai
Pengurusan pasukan
Sokongan Latihan Premium
Percubaan Percuma 14 Hari
Harga Bulanan $ 9 / bln $ 19 / bln

Mereka juga menawarkan rancangan diskaun untuk pelajar dan pendidik.

Akaun berbayar juga mempunyai penampil Emaze yang membolehkan anda memainkan fail .emaze di luar talian. Setakat ini paparan Emaze mereka hanya untuk Windows. Sekiranya anda menjalankan Mac, anda perlu menggunakan ciri “Muat turun HTML” untuk melihat persembahan anda di luar talian.

Emaze juga mempunyai program rujukan di mana, jika anda menjemput rakan, anda boleh mendapatkan bulan percuma Emaze Pro untuk mencuba. Mereka juga mempunyai program afiliasi.

Emaze untuk Pelajar dan Pendidik

Emaze bukan sahaja merupakan kaedah yang baik bagi para guru untuk menghidupkan kurikulum mereka dan menjadikan pelajar terlibat dengan elemen interaktif, tetapi juga mempunyai pilihan yang secara khusus membantu guru. Emaze untuk pendidik mempunyai platform yang mudah digunakan dan pelbagai peranti yang mendorong pembelajaran kolaboratif, dan ia mempunyai alat khas untuk membolehkan guru mengesan tahap kemajuan dan penglibatan setiap pelajar dengan analisis dan platform pasukan lanjutan.

Emaze juga bagus untuk pelajar. Mana-mana pelajar yang mesti membuat persembahan sebagai sebahagian daripada kelas sekolah rendah atau kelas mereka akan mendapat manfaat daripada tidak perlu mempelajari sistem yang rumit untuk menjadikan persembahan mereka menjadi sesuatu yang akan dihargai oleh guru dan rakan mereka. Terdapat templat khusus untuk pelajar yang membolehkan mereka membuat persembahan dalam beberapa minit, dan mereka dapat meningkatkan persembahan mereka dengan mudah dengan gambar, data langsung, audio dan video.

Emaze juga sangat sesuai untuk pelajar kontemporari, yang biasa melakukan banyak pekerjaan dalam talian dan mungkin hanya mempunyai jenis peranti yang tidak mempunyai penyimpanan yang serius sehingga semua yang mereka lakukan harus disimpan di awan. Pelajar dengan Chromebook atau jenis alat mengakses internet yang lain akan mendapat banyak manfaat daripada alat yang ditawarkan oleh Emaze.
Pelajar juga dapat berkongsi dan bekerjasama dengan rakan sekelas dan guru melalui e-mel, media sosial, laman web, dan blog supaya pelajar lain dapat terlibat dan guru dapat mengesan kemajuan mereka.

Bagaimana Emaze Mengalahkan Pertandingan

Emaze mencari jalan untuk kedua-duanya mempunyai lebih banyak templat dan pilihan daripada persaingan langsungnya dan lebih mesra pengguna. Ia mempunyai antara muka intuitif dengan butang besar, tebal dan latar belakang kelabu dan hitam yang mendalam untuk mengurangkan ketegangan mata. Ia memiliki lebih banyak templat dan pilihan daripada beberapa persaingan, kurang kikuk, dan cukup intuitif sehingga tidak memerlukan tutorial untuk orang yang memiliki pengalaman rata-rata dalam aplikasi asli web. Sangat mudah untuk belajar, menggunakan, dan berkongsi dengan rakan, keluarga, rakan sekerja, pelanggan dan banyak lagi.

eMaze vs PowerPoint

eMazePowerPoint
Sesuai pada PC, Mac, Tablet & Telefon Pintar
Pembentangan boleh diakses dari mana sahaja
Templat yang direka secara profesional
Templat 3D
Templat video
Gerakan maklumat ruang
Letakkan teks, gambar dan video dalam satah 3D
Kongsi persembahan anda melalui e-mel atau Facebook
Bekerjasama dengan rakan sekerja anda
Puluhan susun atur yang telah dirancang sebelumnya
Menyokong semua bahasa
Terjemahan persembahan automatik
Akses luar talian
Pembentangan boleh disematkan di laman web mana pun
HTML5 dan CSS3
Sokongan pautan
Muzik latar
Kesan bunyi
Import slaid dari PowerPoint
Carta & Jadual

Bagaimana Aplikasi Web Mengalahkan Perisian Tradisional

Sebilangan besar orang sekurang-kurangnya memiliki pengalaman dengan standard perniagaan untuk perisian persembahan, PowerPoint Microsoft Office Suite. Powerpoint dibina untuk berfungsi di dalam Office Suite, menarik maklumat dari program lain di dalam suite untuk memudahkan pengambilan dan paparan maklumat. Masalah dengan PowerPoint ialah ia mempunyai keluk pembelajaran yang cukup curam berbanding dengan sesuatu seperti Emaze untuk orang yang tidak terbiasa menghasilkan persembahan PowerPoint atau yang perlu membuat persembahan secara berkala. Aplikasi web seperti Emaze memahami bahawa penggunanya mungkin tidak memiliki atau mahukan kemahiran yang diperlukan untuk menghasilkan persembahan yang kelihatan profesional. Perisian yang diselaraskan untuk fungsi yang paling penting, terutama perisian yang dapat mengimport persembahan PowerPoint untuk data yang diperlukan, sangat sesuai untuk ahli perniagaan yang tidak mempunyai masa untuk melabur dalam kemahiran yang tidak berkaitan dengan tuntutan pekerjaan mereka. Anda boleh membuat pembentangan dalam beberapa minit yang kelihatan seolah-olah tidak lebih profesional daripada persembahan Powerpoint dengan latihan sedikit demi sedikit.

Fakta bahawa persembahan disimpan di awan dan diakses melalui laman web bermakna kolaborasi itu mudah. Semua orang dapat mengakses persembahan yang sama pada masa yang sama dan mengedit secara langsung. Ini menjimatkan komunikasi dan perkongsian fail yang berulang-ulang, yang menjimatkan masa semua orang pada persembahan besar dan rumit dan dalam kedudukan di mana persembahan perlu dihasilkan dengan cepat tetapi orang tertentu mempunyai akses ke maklumat yang berbeza yang perlu dikongsi.

Penyimpanan awan bermaksud persembahan dapat diakses dari mana saja selagi anda mempunyai sambungan internet. Ini bermaksud bahawa anda dapat berkongsi karya yang sedang berjalan dengan mudah dengan rakan sekerja atau orang lain dalam pasukan anda, serta mempunyai kemampuan untuk berkongsi persembahan anda yang lengkap dengan pelanggan, bos, rakan, dan bakal pelanggan dengan mudah. Anda tidak perlu membayar secara berasingan untuk penyimpanan dan menghoskannya di laman web atau pelayan anda sendiri. Anda tidak perlu risau untuk mengendalikan atau memindahkan fail yang berpotensi besar kecuali anda mahukan salinan sandaran untuk penggunaan luar talian.

Fakta bahawa persembahan dibuat dalam HTML5 bermaksud bahawa video, gif, kesan teks dan animasi tertentu, penampilan 3D, dan bentuk media lain yang dianggap sangat menarik tersedia untuk orang yang tidak mempunyai pengalaman pengaturcaraan di antara muka yang dapat mereka dengan mudah sesuaikan untuk memenuhi keperluan mereka. HTML5 juga bermaksud bahawa orang yang menggunakan setiap penyemak imbas dapat memperoleh kesan penuh dari persembahan, sama ada di desktop, komputer riba, atau peranti mudah alih dengan sistem operasi apa pun.

Cukup Mudah untuk Semua Orang

Buat tayangan slaid untuk keluarga anda. Tunjukkan kepada pelanggan anda apa yang boleh dilakukan oleh perniagaan anda. Libatkan pelajar anda dan cari cara unik untuk berkongsi kurikulum. Kagumi guru anda. Dapatkan rakan sekerja anda dengan idea projek. Permudahkan tugas atasan anda. Kemungkinan dengan Emaze tidak ada habisnya dan sangat mudah untuk dipelajari sehingga anda tidak mempunyai alasan untuk tidak melakukannya. Dengan pelaburan selama 5 minit, anda dapat membuat persembahan berkualiti profesional yang siap untuk pergi bekerja, sekolah, atau rumah. Lihat apa yang boleh dilakukan Emaze untuk anda hari ini!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map