Tutorial Magento

Laman Web E-Dagang Bersama MagentoMemilih platform eCommerce yang tepat untuk perniagaan anda boleh menjadi cabaran. Terdapat beberapa pilihan untuk dipertimbangkan – termasuk Magento dan Shopify – serta pelbagai faktor yang boleh mempengaruhi keputusan anda.


Sebagai salah satu platform eCommerce terkemuka di pasaran hari ini, Magento menawarkan penyelesaian menyeluruh untuk peruncit internet. Sebenarnya, lebih daripada 180,000 kedai dalam talian menggunakannya untuk memaparkan dan menjual produk mereka. Terdapat beberapa pilihan mengenai harga, termasuk beberapa yang bergantung pada pendapatan tahunan anda.

Dalam panduan langkah demi langkah ini, kami akan menerangkan perbezaan antara variasi Magento. Kami juga akan membincangkan semua yang perlu anda ketahui untuk melancarkan kedai dalam talian dengan platform ini, termasuk memilih rancangan hosting web yang sesuai. Mari kita betulkan!

Yang Perlu Anda Ketahui Tentang Magento Sebelum Memulakan Laman Web E-dagang Anda

Magento adalah sebahagian daripada Adobe Experience Cloud. Disokong oleh salah satu pembangun perisian terbesar di dunia adalah bukti kestabilannya. Ini adalah pilihan yang popular bagi mereka yang ingin memulakan kedai dalam talian, kedudukan nombor tiga antara satu juta laman web teratas yang menggunakan penyelesaian eCommerce:

Halaman utama platform e-dagang Magento.

Sebilangan popularitinya mungkin disebabkan oleh pelbagai tawarannya. Magento beroperasi sedikit berbeza daripada platform seperti WordPress. Daripada satu penyelesaian untuk semua pengguna, ia mempunyai pakej khusus untuk perniagaan kecil, laman web peringkat perusahaan, dan yang ada di antara mereka.

Selain itu, terdapat pelbagai versi platform yang tersedia pada harga yang berbeza dan tahap pengurusan yang berbeza-beza. Kami akan membincangkannya dengan lebih terperinci sebentar lagi.

Proses persediaan awal untuk Magento hanya memerlukan masa sekitar lima minit untuk diselesaikan. Walau bagaimanapun, mengira berapa banyak masa yang anda perlukan untuk menambahkan semua halaman produk anda dan mengkonfigurasi tema anda agak sukar. Itu akan bergantung pada seberapa besar katalog anda dan betapa rumitnya tetapan anda.

Walaupun begitu, terdapat beberapa ciri berharga untuk diperiksa sebaik sahaja laman web eCommerce anda beroperasi. Sebagai contoh, anda akan mendapat akses kepada penyelesaian pemasaran bersepadu yang merangkumi pelbagai saluran. Ini sesuai dengan pendekatan Magento untuk menggabungkan pengalaman membeli-belah fizikal dan digital dengan lancar.

Memahami Keluarga Produk Pembangunan Web Magento

Sekiranya anda mencari penyelesaian eCommerce khusus, Magento mempunyai banyak yang ditawarkan. Walau bagaimanapun, penting untuk diperhatikan bahawa platform ini terdapat dalam tiga variasi yang berbeza, termasuk:

 • Sumber Terbuka Magento. Edisi ini percuma untuk digunakan, tetapi anda mesti menganjurkan sendiri laman web eCommerce baru anda. Ini biasanya bermaksud membayar rancangan hosting. Walaupun versi ini mempunyai lebih sedikit ciri, masih banyak faedah untuk menggunakannya.
 • Perdagangan Magento. Dahulu disebut Magento Enterprise, versi ini menawarkan lebih banyak ciri, seperti Studio Aplikasi Web Progresif (PWA) dan Pembangun Halaman seret dan lepas. Anda masih perlu memilih penyedia hosting, tetapi anda akan mendapat akses kepada sokongan profesional.
 • Awan Magento Commerce. Variasi terbaru produk utama Magento sangat serupa dengan pilihan sebelumnya. Namun, ia menggunakan infrastruktur awan Amazon Web Services (AWS) yang mendasari yang dapat meningkatkan prestasi laman web, serta ciri-ciri lain yang berguna.

Sekiranya anda baru memulakan jenama anda atau mempunyai anggaran yang sangat ketat, anda mungkin ingin memilih versi platform sumber terbuka. Bagi mereka yang mempunyai sedikit kelonggaran dalam hal harga, keputusan utama adalah sama ada anda berpuas hati dengan hosting AWS Magento, atau jika anda ingin mencari pembekal lain.

Dari segi kos, berapa banyak yang akan anda belanjakan untuk menggunakan Magento Commerce atau Magento Commerce Cloud ditentukan oleh pendapatan jualan tahunan anda. Kedai-kedai kecil yang berusaha membina pangkalan pelanggan dapat memanfaatkan sistem ini. Yang dikatakan, ia boleh menjadi sangat mahal.

Magento juga menawarkan beberapa produk tambahan, seperti Kepintaran Perniagaan pelantar. Ia mempunyai penjejakan lanjutan dan analisis data sementara Pengurusan Pesanan alat membolehkan anda menyulap pelbagai kedai dari satu papan pemuka. Terdapat banyak sambungan pihak ketiga yang boleh anda cuba, tanpa mengira versi yang anda gunakan.

Bagaimana Membangun Laman Web E-dagang Dengan Sumber Terbuka Magento (Dalam 11 Langkah)

Magento nampaknya agak menakutkan pada mulanya, tetapi kami telah menguraikan proses pemasangan untuk anda. Kami akan merangkumi langkah-langkah yang anda perlukan untuk membuat dan melancarkan laman web dengan versi platform sumber terbuka.

Sebelum anda memulakan, lebih baik jika anda buat akaun Magento percuma. Ini adalah portal berasingan dari laman web yang akan anda buat, tetapi anda boleh berpindah dari satu ke yang lain dengan mudah. Halaman pengguna anda akan memberi anda maklumat mengenai produk yang anda beli, penagihan dan banyak lagi.

Langkah 1: Kaji Keperluan Pelayan Magento

Seperti kebanyakan platform pembangunan laman web, Magento mempunyai syarat tertentu yang harus dipenuhi oleh mana-mana pelayan yang akan menjadi tuan rumah platform tersebut. Anda mesti memperhatikannya sebelum anda mula berbelanja untuk penyedia hosting sehingga anda dapat memastikan laman web anda akan berjalan dengan baik.

Untuk menggunakan Magento, anda perlu memastikan bahawa anda mempunyai yang berikut:

 • Sistem operasi. Linux x86-64 dan pengedaran Linux lain seperti Topi merah atau Ubuntu. Anda juga boleh mengembangkan secara tempatan pada Mac atau Windows OS dengan virtualisasi atau MAMP aplikasi.
 • Pelayan Web.  Anda boleh menggunakan salah satu Apache atau nginx sebagai pelayan web anda. Sekiranya anda memilih Apache, disarankan anda menyemaknya Dokumentasi Apache Magento untuk tetapan modul tertentu.
 • Ingatan. Apabila semuanya sudah selesai, penyediaan Magento anda mungkin memerlukan 2GB Memori Akses Rawak (RAM) atau lebih.
 • Pangkalan data. Magento serasi dengan MySQL versi 5.6 dan 5.7.
 • PHP: Magento mengesyorkan menggunakan PHP 7.3. Selain itu, terdapat arahan khusus dalam panduan pemasangan PHP mereka yang akan memandu anda memastikan sambungan yang diperlukan disertakan. Dokumentasi ini juga akan menyoroti tetapan lain yang akan membantu pemasangan Magento anda berjalan dengan lancar, seperti mengaktifkan OPcache.
 • Keselamatan: Sijil Lapisan Soket Selamat (SSL) disyorkan untuk pemindahan data yang selamat dan penyatuan dengan PayPal.

Memahami syarat ini sebelum beralih ke langkah seterusnya dapat menjimatkan masa dan potensi sakit hati. Anda tidak mahu mengeluarkan wang mendaftar untuk rancangan hosting hanya untuk menyedari bahawa ia tidak menawarkan memori yang mencukupi atau syarikat itu menggunakan pelayan Windows, misalnya.

Langkah 2: Pilih Host Web dan Nama Domain

Seterusnya, anda perlu mengambil senarai keperluan sistem anda dan terus mencari host web. Sebilangan besar akan menawarkan peralatan dan alat yang anda perlukan untuk menjalankan Magento. Walaupun begitu, adalah bijak untuk memainkannya dengan selamat dan memilih penyedia yang merangkumi sokongan khusus untuk platform yang akan anda gunakan.

Beberapa hos popular yang menawarkan pilihan pemasangan satu klik untuk Magento termasuk:

 • Bluehost
 • Hostinger
 • DreamHost

Selain melihat harga untuk setiap rancangan syarikat ini, ada baiknya mempertimbangkan faktor seperti prestasi, keselamatan, dan sama ada terdapat ciri tambahan yang boleh anda gunakan untuk akaun anda.

Elemen utama untuk mendapatkan host yang tepat untuk kedai Magento anda adalah memastikan rancangan yang anda pilih termasuk sijil SSL. Sebilangan besar mereka melakukannya. Sekiranya anda berhasrat untuk mengintegrasikan laman eCommerce anda dengan gerbang pembayaran yang popular, ini adalah bahagian penting dalam strategi keselamatan anda.

Semasa anda menggunakannya, adalah idea bijak untuk melindungi nama domain pada masa ini juga. Ini akan bertindak sebagai alamat laman web anda dan menjadi bahagian penting dalam jenama anda, jadi anda ingin memilih dengan bijak.

Banyak penyedia menawarkan pendaftaran nama domain sebagai sebahagian daripada pakej hosting anda. Sekiranya rancangan yang anda pilih tidak berjaya, anda perlu mencari di tempat lain untuk menyelesaikan langkah ini.

Langkah 3: Muat turun dan Pasang Magento Open Source

Setelah membeli pelan dari penyedia hosting dan menyediakan akaun anda, anda boleh memasang Magento Open Source dengan menuju ke halaman produk dan mengklik Bermula butang:

Laman utama platform e-dagang Sumber Terbuka Magento.

Seterusnya, anda dapat menyemak carta perbandingan ciri platform sumber terbuka dan Magento Commerce. Di bahagian bawah carta, klik Muat turun Sumber Terbuka:

Carta perbandingan ciri produk Magento.

Ini akan membawa anda ke halaman Magento Tech Resources. Di sini anda akan mempunyai beberapa pilihan dari segi memuat turun Magento Open Source. Pembangun mengesyorkan menggunakan Komposer, walaupun anda boleh memilih untuk memilih format lain.

Anda juga dapat menentukan sama ada memuat turun platform dengan atau tanpa sampel data. Untuk tutorial Magento ini, kami akan memilih pelepasan penuh yang paling terkini dengan data sampel termasuk:

Halaman muat turun Magento Tech Resources.

Sekiranya anda memasang platform secara manual di akaun hosting web anda, anda perlu bertemu beberapa prasyarat. Sebenarnya, jika anda mempertimbangkan laluan ini, kami sarankan untuk meninjau Peta jalan pemasangan Magento.

Pemula masih boleh menggunakan Magento Open Source dan berjalan dengan proses pemasangan satu klik jika tuan rumah anda menawarkannya. Untuk melakukan ini di cPanel, arahkan ke cPanel > Autoinstallers:

Pemasang automatik Magento di cPanel.

Setelah anda mengklik ikon Magento, anda akan mempunyai pilihan untuk memulakan proses pemasangan dengan mengkonfigurasi tetapan pentadbiran anda.

Langkah 4: Konfigurasikan Tetapan Pentadbiran Anda

Sebelum betul-betul memasang Magento, anda ingin menyesuaikan nama pengguna dan kata laluan pentadbir anda. Anda akan diminta untuk melakukannya sebelum menjalankan proses pemasangan.

Seterusnya, anda perlu menentukan di mana pemasangan Magento anda akan tinggal di pelayan anda dan apa yang anda mahukan jalan URL ke halaman log masuk pentadbir anda. Setelah selesai menyesuaikan tetapan ini, klik Pasang. Apabila proses selesai, anda akan menerima mesej pengesahan:

Mesej kejayaan pemasangan Magento.

Sekarang anda boleh klik pada URL Pentadbiran dan log masuk dengan nama pengguna dan kata laluan yang anda buat semasa proses pemasangan. Ini akan membawa anda ke papan pemuka Magento baru anda di mana anda boleh mula membina laman web eCommerce baru anda.

Langkah 5: Pilih dan Pasang Tema untuk Kedai Anda

Salah satu perkara pertama yang mungkin anda ingin lakukan ialah memilih tema untuk kedai anda. Ini akan menentukan rupa laman web anda. Dalam banyak kes, anda boleh mengubah yang anda pilih agar sesuai dengan jenama anda.

Untuk memuat turun dan memasang tema dari Magento Marketplace, anda perlu mendapatkan kunci akses anda terlebih dahulu. Anda boleh mendapatkannya di akaun pengguna anda (yang kami sarankan anda buat sebelum memulakan Langkah 1) dengan menavigasi ke Pasaran> Produk Saya> Kekunci Akses:

Menjana kunci akses Magento.

Pada Kekunci Akses halaman, anda akan diminta untuk menghasilkan kunci baru dan memberikan masing-masing nama. Setelah menyelesaikan langkah ini, anda perlu menyalin kunci awam dan peribadi anda. Kembali ke papan pemuka kedai Magento anda, kini anda boleh menavigasi ke Tetapan> Wizard Penyediaan Web> Pengurus Sambungan:

Pilihan wizard persediaan Magento.

Apabila anda mengklik Pengurus Sambungan, anda akan diminta memasukkan kunci akses yang baru anda buat. Setelah berjaya menghubungkan kunci Magento Marketplace anda dengan panel pentadbir laman web anda, tema atau pelanjutan yang anda beli dan pasang akan muncul di Pengurus Sambungan senarai:

Pengurus Sambungan Magento.

Sebagai contoh, jika anda mengunjungi pasar dan mencari tema percuma, anda boleh menambahkannya ke troli anda dan lihat untuk mengintegrasikannya dengan laman web anda. Apabila anda mengklik Pasang, ia akan ditambahkan ke Extension Manager di papan pemuka laman web anda.

Anda perlu kembali ke panel pentadbir dan menavigasi ke Tetapan> Wizard Penyediaan Web> Pengurus Sambungan> Semak dan Pasang. Ini akan memaparkan senarai peluasan atau tema yang siap dipasang.

Navigasi senarai anda ke tema yang ingin anda gunakan. Pilih kotak di sebelah kiri fail, kemudian klik Pasang ke kanan untuk memulakan proses. Selepas itu, anda akan dibimbing melalui Pemeriksaan Kesediaan untuk memastikan laman web anda serasi. Sekiranya tidak, anda harus menyelesaikan masalah sebelum meneruskan.

Langkah 6: Sesuaikan Tema Anda

Setelah tema baru anda dipasang, anda boleh mengaksesnya dengan pergi ke Kandungan> Konfigurasi. Kemudian anda boleh mula mengubah tetapannya dengan memilih penyediaan laman web yang ingin anda sesuaikan. Di sinilah anda akan menemui antara muka untuk menukar atau memuat naik logo dan elemen lain untuk kedai dalam talian anda:

Pilihan penyesuaian laman web Magento.

Selain itu, anda boleh menggunakan Kandungan> Elemen menu untuk mengedit halaman dan widget laman web anda, serta blok yang membentuk struktur laman web ini.

Contohnya, jika anda memilih Halaman anda akan melihat senarai kandungan semasa anda yang tersedia untuk diedit, serta susun atur dan tema setiap halaman untuk digunakan:

Memilih halaman untuk diedit di Magento.

Terdapat beberapa ciri bagus yang disertakan dalam antara muka penyuntingan kandungan Magento. Khususnya, ia merangkumi a Pengoptimuman Enjin Carian (SEO) panel untuk setiap halaman, yang dapat membantu anda meningkatkan keterlihatan laman web anda.

Memahami Hierarki Kandungan Magento

Perlu meluangkan masa untuk menyelami lebih mendalam bagaimana Magento mengatur kandungan. Terdapat hierarki berkaitan dengan pelbagai elemen yang perlu anda bekerjasama:

 • Laman web. Apabila anda memasang Magento, anda akan bermula dengan satu laman web secara automatik. Ini disebut sebagai milik anda Laman Web Utama. Anda juga boleh membuat laman web tambahan menggunakan pemasangan yang sama.
 • Kedai. Anda boleh membuat banyak kedai dalam satu laman web. Masing-masing boleh mempunyai menu utamanya sendiri. Walaupun semua kedai di dalam laman web mempunyai katalog, mereka dapat menampilkan produk yang berbeza.
 • Paparan Kedai. Ini adalah cara lain untuk menawarkan pengalaman yang fleksibel kepada pelanggan anda. Kedai Magento anda boleh mempunyai pelbagai paparan. Sebagai contoh, anda boleh menggunakan ciri ini untuk menampung bahasa yang berbeza. Dalam senario ini, pelanggan anda dapat memilih bahasa dari halaman depan untuk mengubah pandangan kedai.

Meliputi semua elemen ini adalah apa yang disebut oleh pembangun Magento sebagai ‘lingkup’. Elemen ini membolehkan anda menerapkan tetapan dalam konteks tertentu, yang bermaksud di globallaman webkedai, atau pemandangan kedai tahap.

Anda dapat dengan mudah melihat ruang lingkup ciri di papan pemuka Magento anda – ia akan ditentukan dengan tanda kurung. Sebagai contoh, [laman web] ruang lingkup akan muncul di sebelah tetapan yang berlaku untuk semua perkara dalam peringkat hierarki laman web.

Langkah 7: Terokai Sambungan Untuk Menambah Fungsi

Magento Marketplace juga merupakan tempat anda akan menemui sambungan yang dapat menambahkan fungsi ke kedai anda. Ini merangkumi segalanya dari Widget Instagram hingga pilihan pembayaran:

Sambungan Marketplace Magento.

Untuk menambahkan pelanjutan ke laman web kedai anda, anda dapat mengikuti langkah yang sama seperti yang kami gariskan untuk menambahkan tema baru. Anda boleh menyaring peluasan di pasaran dengan beberapa parameter, termasuk harga. Sebaik sahaja anda memilih dan melihatnya, anda akan dapat memuat turun dan memasangnya.

Apabila perluasan mana yang harus anda gunakan, pilihannya bergantung kepada anda. Semuanya bergantung pada tujuan anda untuk laman web eCommerce anda. Beberapa kategori umum yang mungkin anda lalui termasuk:

 • Keselamatan. Terdapat pelbagai sambungan Magento yang berkaitan dengan keselamatan, termasuk yang boleh menambahkan a Google reCAPTCHA ke halaman pembayaran anda untuk mengelakkan bot.
 • Pemasaran. Bergantung pada strategi anda, anda mungkin ingin melihatnya Beeketing untuk penjualan dan penjualan silang, atau a peluasan blog untuk pemasaran kandungan.
 • Penjejakan analisis. Memantau tingkah laku pelanggan dapat membantu anda membuat keputusan yang tepat untuk memperbaiki laman web anda. Sambungan untuk mengumpulkan data dan membuat laporan dapat membantu.
 • Gerbang pembayaran. Agar pelanggan dapat melakukan pembelian di laman web anda, anda memerlukan gerbang pembayaran. Yang popular seperti PayPal dan Stripe membantu kedai anda kelihatan lebih dipercayai dan membuat pembeli senang.
 • penghantaran. Sekiranya anda menjual produk fizikal, menambahkan ciri ke laman web anda untuk membantu pelanggan mengesan kemajuan penghantaran adalah bijak. Terdapat juga sambungan yang dapat membantu anda dalam pengurusan pesanan.

Anda mungkin tidak semestinya memerlukan atau menginginkan pelanjutan dari semua kategori ini, tetapi tersedia untuk anda dengan harga yang berbeza-beza jika anda melakukannya.

Langkah 8: Ubah Tetapan Kedai Anda

Perkara terakhir yang ingin anda atasi sebelum mula menambahkan produk ke kedai anda ialah memperibadikan tetapan laman web eCommerce anda. Untuk melakukan ini, arahkan ke Kedai> Tetapan> Konfigurasi:

Cara mengkonfigurasi tetapan kedai di Magento.

Terdapat banyak pilihan untuk dipertimbangkan di sini, tetapi beberapa sorotan yang anda ingin tekankan termasuk:

 • Lokasi, zon waktu, dan tetapan mata wang
 • Alamat e-mel yang akan digunakan untuk pemberitahuan transaksi
 • Sama ada skop harga sepatutnya [global] atau [laman web]
 • Tetapan akaun pelanggan
 • Pilihan penghantaran dan pembayaran

Setiap peluasan yang anda tambahkan yang mempunyai tetapan yang mungkin perlu anda sesuaikan juga akan muncul dalam daftar kemungkinan konfigurasi ini. Setelah membuat perubahan, anda perlu mengklik Simpan Konfigurasi butang agar mereka berkuat kuasa.

Langkah 9: Sediakan Halaman Produk Anda Dengan Harga dan Gambar

Menyiapkan produk untuk kedai Magento anda hanya memerlukan beberapa langkah. Sekiranya anda pergi ke Katalog> Produk anda akan melihat senarai barang dagangan anda yang ada dan Tambah Produk butang:

Cara menambah produk baru di Magento.

Sekiranya anda mengkliknya, anda dapat memilih jenis produk yang ingin anda tambahkan dari menu lungsur:

 • Produk ringkas: Produk fizikal standard.
 • Produk yang boleh dikonfigurasikan: Produk ringkas yang terdapat dalam pelbagai variasi.
 • Produk berkumpulan: Koleksi produk mudah yang boleh dibeli secara individu atau bersama.
 • Produk maya: Perkhidmatan, kursus dalam talian, atau ‘produk’ lain yang tidak memerlukan penghantaran atau muat turun.
 • Produk bundle: Kumpulan barang yang tidak dapat dibeli secara berasingan.
 • Produk yang boleh dimuat turun: Produk digital yang boleh dimuat turun, seperti e-buku.

Jenis produk yang anda pilih akan menentukan templat yang akan anda gunakan untuk membuat halaman yang sesuai. Anda mesti selalu memasukkan nama, harga, dan nombor Unit Penyimpanan (SKU). Maklumat pilihan merangkumi berat dan dimensi, kuantiti stok, dan keterangan.

Seterusnya, anda boleh memilih untuk memuat naik gambar atau video barang dagangan anda. Ini bijak, kerana kebanyakan orang ingin melihat seperti apa item sebelum mereka membelinya. Walaupun anda menjual produk maya atau boleh dimuat turun, anda mungkin ingin menambahkan foto atau grafik yang mewakili perkhidmatan atau barang digital anda.

Setelah selesai, klik pada Jimat butang di sudut kanan atas. Sekiranya anda bersedia untuk produk anda disiarkan di laman web anda, pastikan produk tersebut Produk Dalam Talian suis dihidupkan juga. Walau bagaimanapun, kadang-kadang lebih baik menunggu sehingga semua item anda siap untuk pelanggan sebelum menerbitkannya.

Langkah 10: Pilih Pilihan Pembayaran dan Penghantaran Anda

Pilihan pembayaran dan penghantaran sering memberi kesan besar kepada sama ada pelanggan menyelesaikan pembelian secara dalam talian atau tidak. Nasib baik, dengan Magento, anda mempunyai pelbagai pilihan untuk kedua-dua elemen ini.

Seperti yang telah kami sebutkan secara ringkas dalam Langkah 8, anda akan menemui tetapan ini dengan pergi ke Kedai> Tetapan> Konfigurasi. Kemudian, Kaedah Pembayaran akan disenaraikan di bawah Jualan dalam menu yang boleh dilipat di bar sisi kiri:

Cara mengkonfigurasi kaedah pembayaran.

Di sinilah anda dapat mengkonfigurasi kaedah pembayaran yang disertakan dengan Magento. Sekiranya anda memutuskan untuk menggunakan peluasan untuk memperluas pilihan untuk pelanggan anda, proses ini mungkin memerlukan beberapa saat kerana anda perlu menyediakan beberapa platform.

Setiap pintu masuk pembayaran yang ada akan mempunyai Konfigurasikan butang yang boleh anda klik untuk membuka senarai tetapannya yang lengkap. Anda kemudian perlu menambahkan maklumat seperti jenis kad yang akan anda izinkan dan sama ada menyimpan butiran kad kredit untuk pembelian di masa hadapan.

Sayangnya, mulai September 2019, platform penghantaran terpasang Magento telah ditutup. Anda masih boleh dengan mudah menyediakan penyelesaian untuk menghantar produk anda melalui penggunaan pelanjutan. Oleh kerana tetapan akan berbeza-beza bergantung pada pilihan yang anda pilih, anda harus memeriksa dokumentasi alat anda untuk mendapatkan arahan lebih lanjut.

Langkah 11: Pratonton dan Lancarkan Laman Web Anda

Menyunting laman web langsung boleh membingungkan pengunjung yang menemuinya ketika masih dalam proses, dan juga menimbulkan masalah lain yang berpotensi. Atas sebab-sebab ini, lebih baik menggunakan a persekitaran pementasan atau kembangkan secara tempatan dan kemudian tekan perubahan anda ke pelayan anda.

Sekiranya anda telah mengembangkan laman web anda secara tempatan, langkah terakhir adalah mendorong semua fail Magento anda ke pelayan web anda. Anda boleh melakukannya melalui aplikasi pembangunan tempatan anda atau dengan klien File Transfer Protocol (FTP). Ini akan menerbitkan laman web anda di internet agar pengguna dapat mencari dan menikmati:

Pratonton laman web demo yang dibuat dengan Magento.

Pada akhirnya, Magento mempunyai sedikit barang untuk sesiapa sahaja yang ingin memulakan kedai dalam talian. Walaupun keluk pembelajaran mungkin lebih curam daripada platform atau plugin eCommerce popular lain, Magento adalah pilihan teratas untuk peruncit internet.

Kesimpulannya

Magento adalah salah satu daripada beberapa platform eCommerce yang semakin popular. Banyak penyedia hosting laman web malah menawarkan pilihan pemasangan satu klik untuk memasangnya secara dalam talian. Namun, menyediakan kedai dalam talian baru anda dan berfungsi dengan cara yang anda mahukan memerlukan sedikit masa.

Anda harus mempunyai cukup maklumat dari tutorial ini untuk meneruskan proses dengan lebih cepat. Walaupun begitu, anda mungkin mendapati anda memerlukan lebih banyak maklumat untuk melangkah lebih jauh. Nasib baik, ada beberapa sumber berguna yang tersedia dalam talian, termasuk:

Seperti projek pembangunan sumber terbuka utama yang lain, komuniti pemaju Magento cukup membantu.

Adakah anda bersedia untuk memulakan laman web eCommerce anda dengan Magento? Kongsi sebarang pertanyaan mengenai proses penyediaan dengan kami di bahagian komen di bawah!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me