Kos Privasi Domain SiteGround (Ulasan 2020): Adakah Ia Berbaloi? Adakah saya Memerlukannya?

�� Apa itu Perlindungan Privasi Domain SiteGround?

Maklumat WHOIS tanpa perlindungan tanpa perlindungan vs add-on perlindungan privasi domain SiteGround

Apabila anda Mendaftar Nama Domain dengan SiteGround, prosesnya merangkumi anda mendedahkan nama anda maklumat peribadi seperti Nama awak, Alamat, E-mel, Nombor telefon, dll kepada anda Pendaftar Domain (SiteGround dalam kes ini). Tetapi anda juga harus tahu bahawa setelah anda selesai dengan proses pendaftaran nama domain anda dengan SiteGround, maklumat hubungan peribadi anda akan tersedia dengan segera kepada masyarakat umum (melalui Pangkalan data Whois).


Walau bagaimanapun, anda masih boleh menghentikan perkara ini daripada berlaku (jika diperlukan) dengan menggunakan ciri Perlindungan Privasi Domain SiteGround yang dikenal sebagai Lindungi ID Domain. Perkhidmatan tambahan domain berbayar pilihan yang ditawarkan oleh SiteGround memastikan bahawa semua maklumat hubungan anda disimpan Peribadi dan tidak didedahkan kepada Orang Awam.

�� Harga Perlindungan Privasi Domain SiteGround: Adakah Perlu Membeli Perkhidmatan Tambahan Dari SiteGround?

Perlindungan privasi domain SiteGround vs tanpa privasi

Dengan harga sekitar $ 1 sebulan ($ 12 setiap tahun) untuk ciri tambahan perlindungan privasi domain SiteGround, anda mendapat ketenangan melalui Pendaftaran Domain SiteGround. Walau bagaimanapun, harga pembaharuan perkhidmatan privasi domain mereka sedikit lebih tinggi kerana harganya $ 2 sebulan ($ 24 per tahun).

�� Adakah Saya Memerlukan Perlindungan Privasi Domain SiteGround?

Itu sepenuhnya bergantung pada sama ada anda mahu maklumat peribadi anda tersedia di laman web di mana orang lain boleh mencarinya bila-bila masa atau tidak? Ramai orang tidak betul-betul peduli untuk memilihnya Perlindungan Privasi Domain (Lindungi ID Domain) pilihan yang ditawarkan oleh SiteGround hanya kerana mungkin mereka belum memikirkannya hingga kini. Sebenarnya, mereka mungkin tidak menyedari bahawa ini adalah masalah serius. Namun, kami telah memberitahu anda mengenai masalah ini terlebih dahulu, jadi sekarang anda harus membuat pilihan terbaik!

JAWAPAN PENDEK
YA jika…
Anda prihatin dengan privasi anda!
TIDAK ADA jika…
Anda mempunyai anggaran yang ketat dan juga mempunyai pilihan untuk membeli perkhidmatan tambahan ini dari SiteGround pada bila-bila masa juga.

�� Bagaimana cara menyembunyikan maklumat peribadi Nama Domain saya yang didaftarkan di Siteground dari Pangkalan Data WHOIS?

Pengguna SiteGround dapat melindungi perincian peribadi mereka dengan perkhidmatan tambahan Perlindungan Privasi Domain mereka yang dipanggil Lindungi ID Domain digunakan untuk melindungi privasi nama domain anda yang didaftarkan dengan mereka.

Anda boleh membeli ciri ini semasa mendaftar dengan SiteGround semasa anda membeli Nama Domain dan Hosting anda atau anda juga boleh memesan ciri ini di kemudian hari. Pergi ke SiteGround’s Kawasan Pengguna »Tambah Perkhidmatan» Privasi Domain

Sekiranya domain anda yang didaftarkan di SiteGround dimiliki oleh individu, semua data peribadi yang berkaitan dengan pemiliknya akan disembunyikan. Oleh itu, hanya maklumat mengenai pendaftaran nama domain / tarikh luput akan kelihatan.

Dan jika domain yang didaftarkan SiteGround dimiliki bukan oleh individu tetapi a Syarikat, maka Pertubuhan bidang akan mendapat dapat dilihat oleh umum dalam maklumat WHOIS sedangkan E-mel, Nombor Telefon, Alamat, dll masih akan disembunyikan.

�� Cara Mengurus (Edit dan Lindungi) Maklumat WHOIS dari DomainGround Domain anda?

Kami menjawab soalan ini dengan membahagikannya kepada 2 topik yang berbeza untuk menerangkan dengan jelas proses penyuntingan dan pengurusan Perlindungan Privasi Domain di SiteGround:

1. Mengedit Maklumat Pentadbiran Domain Anda

Sekiranya nama domain anda didaftarkan oleh SiteGround, anda boleh mengedit semua maklumat pentadbiran dengan mudah dari SiteGround Kawasan Pengguna »Akaun Saya» Urus (pilihan terletak di sebelah nama domain pilihan).

Anda kini boleh mengedit maklumat hubungan nama domain.

Sekiranya nama domain anda tidak didaftarkan oleh SiteGround, anda boleh menghubungi Pendaftar Domain anda dan meminta perubahan maklumat WHOIS (jika ada).

2. Menguruskan Maklumat Privasi Domain Anda

Ketika datang ke .com, .bersih atau yang lain pelanjutan domain peringkat atas generik, perkhidmatan perlindungan privasi domain mesti dipesan sebagai tambahan. Dengan mengaktifkan perkhidmatan tambahan ini, maklumat peribadi anda akan diganti sepenuhnya dengan maklumat pendaftar SiteGround. Ini adalah ciri hebat yang dapat mengurangkan spam, mencegah pencurian identiti, dan pengambilan e-mel.

Sekiranya ciri ini tersedia untuk peluasan nama domain anda, anda akan dapat melihat butang bernama Add ID Protect di SiteGround’s Kawasan Pengguna »Akaun Saya» Domain

TLD mana yang membenarkan ciri DomainGround Domain ID Lindungi?

Fitur Domain ID Protect SiteGround dapat dibeli untuk TLD tujuan am yang popular seperti .com, .bersih, .org, .maklumat, .biz, .nama, .cc, .tv, .saya dan sebagainya. Walau bagaimanapun, ciri pilihan pendaftaran domain SiteGround ini tidak terpakai untuk semua peluasan nama Domain, terutamanya TLD berasaskan negara (ccTLD) seperti .kita, .uk, co.au, .kira-kira, .nl dan sebagainya.

Mengapa beberapa Sambungan Nama Domain tidak membenarkan Pendaftaran Domain Peribadi?

Kebanyakannya Sambungan Domain berasaskan Negara (ccTLD) tidak membenarkan penggunaan ciri Perlindungan Privasi Domain atau Domain ID Perlindungan SiteGround. Masing-masing ccTLD mempunyai tersendiri Dasar pendaftaran dan mereka tidak membenarkan pendaftaran nama domain proksi yang menghalang Pendaftaran untuk menampilkan data yang tepat. Oleh itu, untuk mematuhi sekatan semacam itu, SiteGround tidak menyediakan perkhidmatan Domain ID Protect dengan semua peluasan nama domain yang tersedia.

Bolehkah saya menggunakan Perlindungan ID Domain SiteGround dengan domain .uk?

Tidak, Ciri Perlindungan ID Domain dari SiteGround tidak tersedia untuk nama domain .uk.

Mengapa saya tidak dapat melihat maklumat siapa untuk domain .ca saya yang didaftarkan dengan SiteGround?

Menurut yang terbaru Dasar CIRA, sebarang pengubahsuaian pada info whois untuk domain .ca anda hanya dapat dilihat pada carian WHOIS pendaftar tertentu. Perubahan perincian WHOIS tidak dapat dilakukan lebih kerap daripada 60 hari dan inilah sebabnya mana-mana maklumat hubungan anda tidak dapat dilihat (di enjin carian WHOIS global).

Adakah ciri Perlindungan Privasi Domain tersedia secara percuma untuk pelanggan SiteGround yang memiliki domain .it?

The Peraturan Perlindungan Data Eropah yang terpakai dari 25 Mei 2018) telah menegaskan bahawa perkhidmatan Perlindungan Privasi Domain (Domain ID Protect) tersedia PERCUMA untuk semua pelanggan SiteGround yang mendaftar / memindahkan domain .it dengan / kepada mereka.

Saya harap panduan kami terus berjalan Kajian Perlindungan Privasi Domain SiteGround (2020): Adakah Anda Memerlukannya & Adakah Ia Berharga? sangat membantu anda untuk mengetahui sama ada anda harus menggunakan ciri tambahan domain berbayar ini dari hosting laman web SiteGround atau hanya melangkau dan membelinya di suatu tempat kemudian. Untuk bantuan lebih lanjut mengenai pertanyaan yang berkaitan dengan Domain SiteGround, hubungi Talian Bantuan 24 × 7 mereka.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map